Warning: Declaration of thesis_comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0
Кои са либийските бунтовници? НАТО и Ал Кайда заедно срещу Кадафи | ExtremeCentrePoint

Кои са либийските бунтовници? НАТО и Ал Кайда заедно срещу Кадафи

by ExtremeCentrePoint on Tuesday, 29 March, 2011 · 0 comments

in Африка, Военни конфликти, Терор и Комунизъм

1376912_abdjy

Американско изследване от 2007 година със заглавие Al-QA’IDA’S FOREING FIGHTERS IN IRAQ, определя района на Бенгази до Тубрук като център на джихадизма и огнище на тероризъм в Северна Африка.  Не случайно за водач на либийските бунтове е спряган Генерал Абдел Фатах Юнус, който е практикуващ мюсюлманин молещ се 5 пъти на ден . 

“Членовете на Ал Кайда  са добри мюсюлмани и се борят срещу нашествениците.” Човекът, който казва това в сериозния италиански вестник  Sole/24Ore, е Абдул Хаким Ал Хазади (на снимката). Той е водач на бунтовниците в либийския град Дарна и като такъв, той е наш съюзник – на НАТО и на България.

932338-1105553Кой обаче е Ал Хазади? – Абдул воюва в редиците на талибаните в Афганистан до 2002 г., когато е арестуван от американците. За известен период след това следите му се губят, а той не обича да говори за това.

Италианският вестник  ни разказва, че местното радио в Дарна е под контрола на ислямистите и всеки ден излъчва следните съобщения: ” Скъпи братя, които се бихте  в Ирак и Афганистан  срещу американците, сега е време да защитим земята си. ” Официално броят на джихадистите в града е около 25 и всички те са на първа линия и ръководят бунта. Пред британския Daily Тelegraph, Ал Хазади коментира: “Те са патриоти и добри мюсюлмани, а не терористи”.

Разбира се, присъствието на радикалните ислямисти в редиците на бунтовниците е една от поантите в пропагандата на  Кадафи, но дали няма нещо вярно в тези твърдения? Този въпрос си заслужава да бъде зададен. Това че Кадафи е заклет враг на “Ал Кайда”, никой не го отрича и най-малко западните секретни служби, които си сътрудничат с него от 2007 година за преследването на Бин Ладен и неговите сподвижници.

В свое изявление от 24 февруари 2011 година, терористичната организация AQIM (Ал Кайда в Ислямския Магреб) заяви: “Ние даваме нашата подкрепа и помощ на либийската революция и нейните законни искания и ние уверяваме нашия народ, че сме в Либия с вас и няма да ви разочароваме. Никога няма да ви изоставим! ”

Журналистът Марк де Шалврон снима репортажи и следва бунтовниците в настъплението им срещу силите на Кадафи. Пред него един от бойците споделя: “Бяхме в Бенгази заедно с много други доброволци, от там тръгваме към Аждабия, центъра на Джихада!”, а след това друг добавя:“42 години кошмар … сега дойде време за Джихад!” Всичко това е обилно полято с викове “Аллах Акбар!” и стрелба във въздуха.

Трезви гласове се чуват и от CNN: Libyan civil war: An opening for al Qaeda and jihad?

Светът понякога е сложно място: АлКайда AQIM е групата, която държи заложници французи в Сахех, двама от които  бяха вече екзекутирани … същата АлКайда AQIM воюва в съюз с НАТО в Либия срещу Кадафи.

Вчера президентът на Чад, Идрис Деби, който също е в конфликт с Ал Кайда,  в интервю за ”Jeune Afrique” казва, че AQIM са се възползвали от въстанието в Либия за да се снабдят с противовъздушни ракети: “Ислямистите от Ал Кайда се възползваха от плячкосването на арсеналите в Либия за да се въоръжат до зъби, включително и с ракети земя-въздух, които в последствие са скрили в джамиите около  Тенере”.

Огромното количество оръжие излязло от либийските арсенали е в свободна циркулация. Въпрос само на време е то да достигне до други горещи точки като Ирак, Афганистан или Ливан. И тогава нашите войници от НАТО също ще започнат да плащат цената за случващото се в Либия, което все повече започва да прилича на недобре премислена авантюра.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: