Warning: Declaration of thesis_comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0
Зелените еко талибани измислиха нов край на света - нефтен апокалипсис през 2012 година | ExtremeCentrePoint

Зелени еко талибани измислиха нов край на света – нефтен апокалипсис през 2012 година

by ExtremeCentrePoint on Wednesday, 4 August, 2010 · 9 comments

in Екология

116154Най-общо, идеята на поредната зелана манипулация е следната: В резултат от разлива на петрол в Мексиканския залив, Гълфстриймът ще разнесе нефта по целия Атлантически океан, което пък от своя страна щяло да предизвика каскаден геологичен апокалипсис с резултат изчезването на живота на планетата Земя и подобни бла, бла, блаа …(NorthWestern University). Не вярвайте на това. Зелените мошеници отново се опитват да заработят пари и да си напълнят бездънните джобове използвайки лъжи и псевдонаучни манипулации.

Сега, след като се успокоихте и си поехте дълбоко въздух, ще се опитам да кажа от какво трябва и от какво не трябва да се страхуваме по повод инцидента в Мексиканския залив:

 116157

1. Нефтено замърсяване причинено от бедствието с BP Deepwater Horizon, със сигурност е най-голямото в историята на САЩ, въпреки че в други части на света е имало много по-ужасни петролни катастрофи(виж картата) и въпреки това за тези катастрофи никой не е вдигал толкова медиен шук и никой не е заплашвал с края на света.

2. Очевидно, че някакво количество нефт наистина ще бъде разнесено от течението по океана, но е съмнително дали читателите ще бъдат изложени на видими резултати от това явление. Факт, петролът е нещо съвсем нормално за световните океани и в органичните съединения в морето винаги има определено количество нефт, което е напълно естествено и се дължи на сълзенето от нефтените слоеве през пукнатини на дъното на океана. Към това трябва да добавим и замърсявания от доставка на петрол по различни части на света, произшествия на петролни танкери и петролни инсталации. Всичкия този петрол е в постоянно преместван от теченията в моретата и океаните. Допълнителни количества нефт в морската вода по крайбрежието на Европа например е малко вероятно да са съществени за да бъдат забелязани от наблюдател без специализирано научно оборудване.

3. Основната опасност заплашва директно Мексиканския залив и крайбрежието. Точно там е изхвърлена на брега на най-значителната част от петрола. Биологичните проблеми са големи – плитко море, където морски костенурки снасят яйцата си, плитки води, в които птиците гнездят, където са разположени изобилие от морски животни, във време в което има подновяване на запасите от риба и т.н. При катастрофата са унищожени невероятен брой животни, в продължение на много години ще бъде нарушен поминъка на рибарите и приходите на южните държави от туризъм. На природа по крайбрежието от Тексас до Флорида са нанесени тежки щети, за възстановяването им ще се похарчат десетки милиарди долари. В регионално отношение, увреждане на природата и икономиката е сравнимо с последствията от катастрофата в Чернобил. Но това не е глобален ефект както и катастрофата в Чернобил не беше глобална катастрофа.

4. Голямата опасност за здравето на хората и участващите в почистването на крайбрежието, не е петролът сам по себе си, а разтворителите използвани от British Petroleum. Това е изключително лошо обмислено решение на BP предизвикано от трескаво търсене на бързо решение на проблема под политически натиск от обамизирания Бял дом. Разтворителите на петрола са силно токсични и представляват опасност не само при контакт с кожата, но и при вдишване. Много хора, които работят с тях по разлива се оплакват от болезнени симптоми, от гадене и повръщане, кървене. Никой не знае какъв ще бъде ефектът от разтворения петрол върху морския живот. Мисля, че използването на разтворители, ще се окаже по-голяма опасност отколкото замърсяване с нефт на водите.

5. Значителна част от нефтените фракции(най-леките) от повърхността вече са събрани от почистващите екипи или са изхвърлени на брега. Проблем представляват по-тежките фракции, които се движат в момента на дълбочина от 300 до 700 фута. В момента никой не знае какво ще се случи с този „облак” – дали той ще падне на дъното на залива и ще унищожи дънната флора или ще бъде изхвърлен на брега в резултат от бъдещи бури.

6. В момента, в който пиша тези редове, изтичането на петрол е почти напълно спряно. Бъдещото бетониране ще реши проблема окончателно на мястото на злощастната платформа BP Horizon.

7. За оценка на бъдещето на районите засегнати от разлива в Мексиканския залив, може да бъде полезен опитът от инцидента с танкера “Ексон Валдес” от март 1989 година, когато са били замърсени водите на пролива Принц Уилямс в Аляска. Вярно е, че тогава се разливат общо около 750 000 барела петрол, но това не е в открит океан, а в доста тесен пролив, така че гъстотата на замърсяване с нефт е по-висока, отколкото днес в Мексиканския залив. Днес, след 21 години, не може да се намерят никакви следи от замърсяване на зоната от 1300 мили (2100 км).

Виж също:

Вулкани и пепел, свински грип, луда крава, глобално затопляте и защо не ни оставят на мира с лъжите си?

Вулканичната пепел над по-голямата част от Европа е съществувала само в компютърен модел

Вулкани и пепел, свински грип, луда крава, глобално затопляте и защо не ни оставят на мира с лъжите си?

Копенхаген: левичарски политически проект за конфискация на богатство

Видео – мощните коли на борците с глобалното затопляне

Хакери открадват документи от сървър на еколози – жесток удар за зелените мошеници. Поръчкови псевдонаучни фалшификации “доказват” глобалното затопляне

Глупостите на Ал Гор. Земното ядро било милиони градуси топло

Принц Чарлс призовава хората да изоставят колите си, а той прави съвсем друго

Промяна на климата. Глобалното затопляне реабилитира Лисенко

В Белгия военни хеликоптери борят глобалното затопляне.

Къщата на Ал Гор-неудобната истина за “eko” активиста

Зелено злато за Ал Гор

Ал Гор съвсем изкукурига: “Северният полюс ще изчезне след 5 години!”

Видео – мощните коли на борците с глобалното затопляне

Нюрнбергски процес за отричащите затoплянето.

Глобалното затопляне = глобална лъжа

Technorati Tags:

{ 9 comments… read them below or add one }

shokersun August 4, 2010 at 10:50

Много добре написана статия,браво !

Reply

infidel August 4, 2010 at 22:13

admin@infidel : Предишният Ви коментар беше изтрит, а този модериран. Правилата тук:

http://www.extremecentrepoint.com/?page_id=1578

Правила за коментиране:

1. Коментира се по темата. Не се коментира автор на постинг, блога или собствениците на блога. Подобни коментари ще бъдат модерирани.

2. Хейтинг(хейтване), цинизми, обиди, призиви за насилие, призиви за насилствена промяна, революционни лозунги, терористични заплахи ще бъдат трити или модерирани.

Reply

Hadji Dimiter August 4, 2010 at 11:46

Mnogo izdyrjana i obosnovana statia! Predi okolo sedmica v presata se poiavi (i byrzo zaglyhna) syobshtenie che uchenite zanimavashti se s vredite i posledstviata ot razliva v Maxican gulf sa ochudeni ot fakta che goliama chast ot razliva bukvalno e izcheznala ot kraibrejnata i prilajashta i blizka do brega zona. Edinstvennoto obesnenie za tozi fenomen e “iziajdaneto” na razliatia petrol ot bakteria koiato v sluchaia se e razmnojila neveroiatno byrzo. Izkazano beshe mnenie che v sluchai kato tozi, prirodata sama vzema protivomerki za da se samozashtiti ot katastrofalni posledstvia.

Reply

shokersun August 4, 2010 at 14:13

Не трие се само комунистическата простотия

Reply

Borislav August 4, 2010 at 20:24

Не бързайте да обвинявате БП. Оказва се, че федералните са направили доста голяма грешка. Започнали да гасят пожара на кулата, без да се консултират със специалит по пожари на нефтени кули. Безотговорното заливане с вода нарушава стабилността на платформата и цялата структура отива в морето. Сега се води разследване на случая.

Reply

Апостол Апостолов August 5, 2010 at 16:07

Тези хорица съвсем откачиха…

Reply

Аз обичам Русия August 10, 2010 at 15:46

Правилно подкрепям ислямските терористи.Обичам всички които се борят против тираничната политика на САЩ и много се радвам за случая с мексиканския залив!

Reply

Стефан August 11, 2010 at 8:13

Тук не прочетох нищо за малкия кръг на Гълфстрийм, и какво е отражението на нефтеното петно и огромното количество “разтворители” на термичното разположение на водните маси в залива (според специалисти това е мотора на Гълфстрийм ) и отражението им върху самият Гълфстрийм.Това е много по-важно от разнасянето на известно количество петрол и изключително токсичните “разтворители”.

Reply

каталист August 16, 2010 at 19:24

Само 68,000 тона? Досега са изтекли от 550 до 700 хиляди тона суров петрол, или грубо десет пъти повече отколкото твърди тая смешна картинка, която сигурно е от първата седмица на катастрофата! Според леснодостъпни източници, това е може би вторият по големина разлив в съвременната история, веднага след онзи в Залива.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: