Warning: Declaration of thesis_comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0
Предимствата на не толкова демократичните демокрации - Багдад успешно решава проблема "бездомни кучета" | ExtremeCentrePoint

Предимствата на не толкова демократичните демокрации – Багдад успешно решава проблема “бездомни кучета”

by ExtremeCentrePoint on Saturday, 17 July, 2010 · 34 comments

in Ирак и Иран, общество

2630 В иракската столица Багдад, започна специална операция срещу бездомните кучета. Двадесет звена на полицията и ветеринарни лекари трябва да унищожат всички бездомни животни. От април в Багдад са били ликвидирани до 58 000 кучета. Общо, според полицията, в Багдад и околностите му живеят най-малко 80-100000 бездомни псета. Причината за кампанията са зачестилите  атаки на глутници срещу хора, при което десетки иракчани са пострадали и няколко души са били убити.

А в София?

Technorati Tags: ,

{ 34 comments… read them below or add one }

един слеп July 17, 2010 at 15:33

Засърбяха ме ръцете да направя група във Фейсбук на българските кучкари, които протестират срещу изтребването на песове в Ирак :D

Reply

shokersun July 17, 2010 at 16:39

“А в София?” !?!?!?!

Да разбирам,че заставате зад тези нехуманни действия ? Или приравнявате България с Ирак ? Защо в западна Европа нямат подобни проблеми ? Просто защото там държавата е намерила най-адекватния начин за решаване на проблема.

Reply

JWalker July 17, 2010 at 16:47

“Просто защото там държавата е намерила най-адекватния начин за решаване на проблема.” И кой е най-адекватния начин за решаване на проблема? Досега се виждат две неща: приказки, приказки и изпохапани хора.

Reply

shokersun July 17, 2010 at 19:28

Ето идваме си на думата – всичко се дължи на бездействието на хората.

Reply

HHH July 17, 2010 at 20:08

Напълно съм съгласен с shokersun, хората в България са отговорни за бездомните кучета ако имаше адекватни закони щяхме вече да сме решили този проблем.

Reply

Reformed July 17, 2010 at 22:56

Когато започнем да ценим човешкия живот повече от кучешкия, тогава ще се оправим. Браво на иракчаните!

Reply

shokersun July 17, 2010 at 23:25

Да добре нека да им подръжаваме на иракчаните,нека въведем публични екзекуции и да се върнем в 17 век :)
Западно-европейците да не би да решиха проблема си с бездомните кучета по този начин ?

Reply

Reformed July 18, 2010 at 8:59

Сподели опит и кажи как са го решили западноевропейците.

Пред сегашното бездействие иракчанският опит е за предпочитане. И макар всяко действие на човека да е продиктувано от неговите убеждения, избиването на кучетата и публичните екзекуции на хората не са свързани, че да ги даваш като сравнение. Първите са просто решение с проблема с бездомните кучета, а публичните екзекуции са на основа на мюсюлманския закон Шариат.

Та, кажи как западноевропейците са решили проблема. Само да не ми говориш за кучкарници, защото кой ще ги издържа тези кучкарници? Аз не съм съгласен да има бездомни кучета на улицата, както и кучкарници, издържани с общински или държавни пари. Ако някой плаче да има кучкарници – да ги финансира частно.

Reply

Аспарухa July 18, 2010 at 15:36

Да, решили са го отдавна – кучето се прибира в кучкарник, и ако никой не го потърси в определен срок го убиват. Без много шум. А на разни “еколози” които се опитват да протестират им се дава сметката за издръжка след определения срок.

Reply

Reformed July 19, 2010 at 14:19

На домашните кучета се имплантират 2 чипа под кожата – един еднократно програмируем с данните на кучето, и един многократно програмируем с телефон на собственика. Преди отстрела се проверява има ли чип (може каишката и медальона, на която е същата информация, да са се скъсали), ако няма – се отстрелва.

Както казва и по-долу Константин (http://www.extremecentrepoint.com/?p=6686&cpage=1#comment-38464), представи си 50 000 кучета за 15 дни на едно място… дори да не са 50 000, а 5 000 в един и същи момент. Пак е много като хабене на ресурс – пари, земя и прочее.

Reply

Аспарух July 21, 2010 at 7:14

Може би различните държави имат различни методи. Написаното съм го чул от германец, каза че там това е начина. Имайки предвид че там няма кучешки глутници по улиците, а срока е около седмица (той също не знаеше) рядко се случва да се съберат повече от 15-20 кучета.

Reply

Reformed July 21, 2010 at 13:11

Кучкарниците се правят, за да може човек да си намери загубеното куче (ако му се е скъсал медальона и прочее). Тъй като вече има чипове, които може да се имплантират, лесно може да се разбере дали едно куче е домашно, или не. От друга страна може да се търси отговорност на стопанина, ако не го иска.

Всички останали бездомни кучета подлежат на унищожение, тъй като са вредни за хората – събират се на глутници и освирепяват.

Дори срокът да е 1 седмица, а местата да са 20, какво правят с останалите примерно поне 100 кучета, които се събират в същата седмица?

Reply

Константин July 18, 2010 at 10:27

Относно западноевропейския опит – в началото на 20 век в Англия се появява моделът граждански револвери от системата “Велодог”, която намира много широко разпространение в многообразни варианти, произвеждани от най-различни фирми. В България са особено популярни произвежданите в Белгия и Германия, които се продават свободно в железариите. Яворов по някои сведения стреля в себе си с такъв белгийски. Та предназначението им е велосипедистите да се отървават с тези револвери от досаждащи им кучета.
Разбира се, държавата не трябва да абдикира от задълженията си, но и гражданите освен задължения имат и права на взимане на решения според интересите си.
А, иначе, след като извъртиш една Въртоломеева нощ е много изискано да говориш за религиозна толерантност и задължителна политкоректност, когато си решил проблема, който те тревожи. Колко време се държат прибраните бездомни кучета в английските приюти преди евтаназиране? Доколкото знам 15 дни. Представете си теоретически прибрани всичките около 50 000 софийски помиари в продължение на 15 дни как би изглеждало това.

Reply

shokersun July 18, 2010 at 12:36

А какво има според теб в западна Европа ? Разбира се че ще ти говоря за кучкарници,защо трябва да действаме като зверовете от Ирак ? Естествено че кучкарниците са единствената алтернатива,а евтаназията на животните след известно време е най-хуманния начин.
Като сме тръгнали да падаме на нивото на иракчаните нека да вземем още нещо “полезно” от тях,като отцепим жените тотално от обществото.И да знам че отново ще намесиш религията :D :D :D :D

Reply

Reformed July 18, 2010 at 12:50

Както казах – кучкарници – само на частна земя (който ще да си я купува, а не на общинска или държавна земя), и финансирани с частни (а не с пари от общински или държавен бюджет).

Животът на кучетата не струва колкото живота на дори само 1 човек. А като искаш да си говорим за религия – да, християнската религия поставя животът на човека като важен – по-важен от този на животните, защото само човекът е направен по Божия образ и подобие, но не и животните. Това е религиозната обосновка за ценноста на човешкия живот спрямо този на животните.

Reply

shokersun July 18, 2010 at 13:27

Виждаш ли какво са правили “християните” като теб през столетията.Написали и тълкували библията както им е удобно.Ще ми кажеш ли точно в кой пасаж е написано че “живота на човека е по-важен от този на животните” !?! Аз мога да разтълкувам изречението “човекът е направен по Божия образ и подобие” по друг начин – Исус е бил бял,значи живота на белите е по-важен от всички които са черни.

Достачно хора на собствени начела се опитват да разрешат проблема с бездомните кучета.Но докато държавата не се намеси с ясни закони и за бездомните и за домашните кучета,ще бъдем свидетели на още нахапани деца и на още осъкатени кучета от садисти !

Reply

Reformed July 19, 2010 at 13:56

Да се гавриш с животно, без да ти е направило нищо, е наистина жестокост и този човек трябва да ходи да се прегледа. И наистина такъв човек е потенциално опасен, защото може да пренесе гаврата си и върху човешки същества.

Но, бездомните кучета са потенциална опасност за населението, също както плъховете, кърлежите, комарите и болестотворните микроби. За съжаление вече вземат и много жертви. Справянето и с едните, и с другите е по еднакъв начин. А който иска да си ги гледа – само чрез частно финансиране. Не желая да вземат от данъците, които излизат от джоба ми, за да правят развъдници.

Тълкуването ти за Исус е доста ограничено като разбиране, и няма да го обсъждам сега.

Ето ти предложение за ясен държавен закон: “всяко бездомно куче, което е на улицата, се убива.” По този начин едновременно и хората по улиците, и кучетата в частните кучкарници ще са защитени.

Reply

Бай Кольо July 18, 2010 at 15:01

Питам се ако има демократично гласуване в нашата демократична демокрация с въпрос дали да се направи същото, какъв ще е резултатът?

Reply

keruack July 18, 2010 at 16:41

Живота на един убиец не струва колкото живота на едно куче! Живота на един насилник (независимо дали над дете или куче) не струва колкото живота на което и да е мирно същество. И съм изумен и отвратен, защото определено този сайт ми допадаше. Но явно границата между нормалното и зряло съзнание и психиатричните случай е много малка. Съжалявам!!!

Reply

М? July 19, 2010 at 12:00

И мечката в гората би следвало да бъде разглеждана като мирно същество. Но силно се съмнявам, че не би и пръснал черепа ако те нападне докато се разхождаш “миролюбиво” на нейна територия.

Насилникo, колко би струвал живота ти тогава?

Reply

Reformed July 19, 2010 at 14:03

keruack,

Садистът ще бъде подведен под отговорност за действията си. Дори да не е конкретно за гавра с животното, то неговата липса на морал ще го доведе до извършването на истинско престъпление и тогава ще бъде отговорен пред закона.

Във всеки един случай, обществото ни в момента се показва като много милостиво към, например, кучето Мима, и доста гадно спрямо децата-сираци от домовете. Голяма част от тях наистина са циганчета. Но са хора.

Reply

templar July 19, 2010 at 12:08

Тя държавата, че е кучешка е ясно, май ще трябва въпросът да се реши на принципа на Гражданското общество – да се самоорганизираме в квартални християнски дружинки за последно причастие на всичко на 4 крака по-високо от 40см… Пък ако с някоя четворка объркаме преценката, Бог ще я спаси…
Луминал му е майката! Само каймата трябва да е домашно мляна от истинско месо, че тая купешката и помиярите не я ядат.

Reply

Reformed July 19, 2010 at 14:07

Ако имаше истинско самоуправление на общинско ниво, и всяка община да може самостоятелно да решава какво ще прави с кучетата, щеше да е доста по-лесно – едно допитване до жителите на общината, и след това излизат ловните дружинки (там, където хората одобряват такова решение).

Reply

Reformed July 19, 2010 at 14:24

ББ трябва да покани тези 20 екипа отБагдад в София. И да им плаща по 10 долара за всяко куче. Половин милион долара са малка сума за справяне с бездомните кучета.

В допъление, тези 20 екипа трябва да обучат български екипи, за поддрържане на чистотата на столицата (и останалите населени места).

А още по-евтино ще бъде да се организират самостоятелно дружки. Така държавата ще си спести изцяло разходите по тази полезна за населението дейност.

Reply

templar July 19, 2010 at 14:45

Той да покани 20-тина екипа шиити да се справят с кучелюбите (да им направят да им стане мултикултурно на душата) С песовете ще се оправим и сами ;)

Reply

Reformed July 19, 2010 at 15:07

Е, ти искаш на ББ да му излезе име че е хомофоб. За да си фоб, трябва да имаш принципи. Популистът принципи няма – такъв е и Бойко Борисов, и Пилат Понтийски – важното е що-годе масата да го одобрява.

Reply

shokersun July 20, 2010 at 0:56

“Тълкуването ти за Исус е доста ограничено като разбиране, и няма да го обсъждам сега.”

Не тълкувания от типа на “живота на човека е по-важен от този на животните” са ограничени,така и не посочи в кой пасаж е написано това :) ? Аз не се сещам къде христинскията религия позволява избиването на което и да е живо същество ?

Reply

Reformed July 20, 2010 at 10:30

Тъй като животът на човека е по-ценен от този на което и да е друго същество, понеже единствено човекът е направен по Божия образ и подобие, когато някое животно/растение представлява опасност за живота на хората, тези животни/растения подлежат на избиване.

Или, ако имаш градина, няма да унищожаваш плевелите? Или като си болен, няма да приемаш лекарства, за да убиеш болестотворните живи същества, които са в тялото ти?

По същата логика – безстопанствените кучета са доказали с поведението си, че са потенциално опасни за живота на хората (няма да изреждам линкове с новини за нахапани от бездомни кучета хора… или трябва да изредя?).

Който иска да има куче – на каишка, с чип и медальон с информация за собственика, и след разходката да си го прибира вкъщи.

Reply

templar July 20, 2010 at 6:47

Под “кучелюбите” имах предивид любителите на кучета, а не онез с кучешката любов, ама и на тях…

Reply

keruack July 20, 2010 at 8:52

Не знам защо считате че след като не одобрявам насилието над кучета, одобрявам това над хора. Не одобрявам насилието като начин за справянето с какъвто и да е проблем. Помиари има и сред кучетата и сред хората. Освен това си мисля че простото избиване няма да реши проблема, а ще се появят нови и нови, просто тези територии ще бъдат заети с нови кучета …. а за “християните” :))) (това наистина ме разсмива … познавам истински християни и повярвайте ми … те не говорят за убийства. Вие по скоро ми приличате на едни хора, който се занимаваха с някви бойни изкуства и ги даваха по “бицепс мания” по някаква телевизия. Бяха си мутри, убици, но гордо си бяха лепнали етикета “ХРИСТИЯНИ”.) които искат да тръгнат с пушки в ръка и да стрелят по кучета … леейки кръв … сладки сънища им желая.
А ако ме нападне мечка … върпоса ще е или тя или аз. Борбата е ясна. Ако някое куче нападне човек, нека бъде прибрано и евтанизирано … но да се върви и да се стреля … НЕ.
Просто това е мнението ми!!!

Reply

Reformed July 21, 2010 at 18:53

Когато глутница кучета нападнат 3-годишното ти дете и го обезобразят, друга песен ще пееш.

Reply

Jordan September 9, 2010 at 12:58

На мен са ми скачали, десетина бяха. Късно вечерта, зимата. Няколко ти обикалят отпред, другите ти скачат на гърба. Аз с камък и пръчка в ръка и си мислех само как хуманно да им извия вратовете на псетата. За мой късмет мина кола и се разбягаха иначе не се знаеше какво ще стане.

Reply

Reformed July 21, 2010 at 18:54

Това е просто мнението ми!

Reply

Константин July 21, 2010 at 17:48

Мисля, че не е редно такива теми да се обсъждат публично – действа закон за защита на животните, съгласно който някои от индивидуалните инициативи, които се споменават тук, подлежат на санкции. Не е почтено това да се прави, може да се смята за подстрекателство, което не е почтено, не бихме могли да поемем такъв грях. В смисъла на този закон те са наказуеми. От друга страна използването на правото за привеждане в действие на лични решения е въпрос на самостоятелно претегляне на отговорностите. Смятам, че премерена доза битов екстремизъм вкарва бързо в ред много неща и води до отрезвяваща проява на предпазливост от стана на разюздани хора, проявяващи пренебрежение към правата на околните.
Templar, дали наистина е лесно да се купи луминал?

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: