Warning: Declaration of thesis_comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0
Според данни от руското МВР, Русия е световен лидер по брой на убийства | ExtremeCentrePoint

Според данни от руското МВР, Русия е световен лидер по брой на убийства

by ExtremeCentrePoint on Tuesday, 30 March, 2010 · 7 comments

in Русия

g_427 Според официални статистически данни, публикувани на сайта на руското МВР, през миналата година в Русия са извършени 20 хиляди убийства и 45,5 хил. случаи на умишлено причиняване на сериозни наранявания, след което умират още 15 хиляди руснаци. Днес по броят на годишните убийства и опити за убийство, Русия заема първо място в света, а с престъпленията от този тип на глава от населението (20,52 убийства на 100 хиляди население) е втората след Южна Африка (56,49). Изненадващо е, че в страна със сравнително развита икономика, престъпленията са толкова много, че дори в бедната Сомалия след десетилетия на гражданска война, на глава от населението, изнасилени и осакатени има по-малко, отколкото в Русия.

{ 7 comments… read them below or add one }

31 март 2010 | 13:27 | Агенция "Фокус" March 31, 2010 at 11:34

Радикализацията на обстановката в Северен Кавказ е предпоставка за атентати, според Алекс Алексиев

31 март 2010 | 13:27 | Агенция “Фокус”

В момента почти няма останали хора в Северен Кавказ, които да симпатизират не само на правителството в Москва, но и на руснаците като нация. Това води до един неизбежен и постоянен конфликт. Това каза в интервю за Агенция “Фокус” Алекс Алексиев, водещ сътрудник в Центъра за политика по сигурността и ръководител на програма „Ислямски радикализъм и международен тероризъм”.
„Това, което стана в московското метро, поне за мен, не беше никак неочаквано. Даже бих казал, че до известна степен то беше закономерно”, коментира той.
„Трудно може по принцип да се говори за закономерни атентати, но факт е, че от 2005 г. насам има силна радикализация, както на ислямската съпротива в Северен Кавказ, така и на политиката на Путин срещу това движение. Това води до неизбежността на подобни атентати, поне според мен. От гледна точка на всички събития, аз смятам, че от атентата срещу „Невски експрес” на 27 ноември, сега в момента сме пред една нова вълна от терористични актове, които най-вече ще бъдат в Русия”, коментира Алекс Алексиев.
Той припомни, че през 2005 г. беше убит последният лидер на чеченската съпротива Аслан Масхадов, който беше може би последният лидер, готов да преговаря за автономия на Чечня, но не и за пълно отделяне от Русия. „Тогава Путин реши, че може да уреди въпроса по военен начин, че може да смаже съпротивата и отказа дори да мисли за едно мирно решение. При следващите лидери на чеченската съпротива, и това е един много основен момент, тя се превърна от една национална чеченска съпротива, на една общо севернокавказка мюсюлманска съпротива. Още миналата година Путин заяви, че офанзивата срещу терористите е завършила успешно, но практически не е успял да постигне това. Напротив – в момента има известно съживяване на тази съпротива. Путин, чрез неговите марионетки в региона, както и в Чечня, така и в Ингушетия, Дагестан, води една изключително брутална политика, която практически радикализира в една силно антируска насоченост не само ислямистите, но и обикновените граждани, които не са ислямисти”, каза Алекс Алексиев.

Reply

31 март 2010 | 13:27 | Агенция "Фокус" 2 March 31, 2010 at 11:39

Процентът руснаци, останали в Северен Кавказ, постоянно се стопява. Това означава, че местното мюсюлманско население става абсолютно доминиращ фактор. Това каза в интервю за Агенция “Фокус” Алекс Алексиев, водещ сътрудник в Центъра за политика по сигурността и ръководител на програма „Ислямски радикализъм и международен тероризъм”.
„Например в райони като Дагестан, руснаците са останали по-малко от пет процента. В Чечня са, според някои – два процента, според други – три процента. В Ингушетия има само около 1 % от населението руски граждани. Голяма част от региона на Северен Кавказ, особено неговата източна част, може да се каже, че е останала без жители от руски произход. Това, разбира се, означава, че местното мюсюлманско население става абсолютно доминиращ фактор. На изток от Ингушетия все още има повече руснаци – в Кабардино-Балкария и Черкезия. Но и там се наблюдава същият процес. В края на краищата – когато се стигне до там, че тези части от Русия вече не са руски в каквато и да било степен, изводът е съвсем логичен: че там те трудно ще могат да запазят влиянието си”, каза Алекс Алексиев.
По думите му – до голяма степен – радикализирането на ислямисткото движение в Северен Кавказ се дължи на това, че първо – много малко руснаци са останали в региона. „Те бягат постоянно от региона, който става дори бих казал – опасен за руски жители. Второ – като няма руснаци, местните не чувстват, че принадлежат на Русия. Това в края на краищата ще доведе до една ситуация, в която Русия като държава ще изгуби Северен Кавказ като част от територията си”, каза Алекс Алексиев.
По думите му – логиката на развитието е такава, че поне източната част на Северен Кавказ надали ще остане де факто част от руската територия до десет години.

Reply

Nik March 31, 2010 at 11:50

Гледахме с усмивка на твърдението на един прител от компанията, че до 30-40 години в Сибир ще се говори основно на китайски.
След поместения материал от агенция Фокус, сигурно е, че бая ще се замислим по твърдението.
Но този приятел в продължение казва и това:
“….а престрелките по полско-китайската граница ще са след това..”
Все материал за размисъл с повишена трудност.
П.С. За съжаление, тогава някои (особено аз) няма да бъдат вече живи.

Reply

Reformed April 1, 2010 at 8:56

Tук (http://english.pravda.ru/main/18/89/358/13413_chinese.html) може да се прочете за китайското етническо настъпление в Русия. Разбира се, това е само един от материалите.

Според мен по темата за нашествието на китайци в Русия може да се направи отделна статия :)

Reply

БОМЖ April 29, 2010 at 10:10

Тоя Алекс Алексиев нищо не разбира от кавказските работи.
Какво е интересно – сега среди терористите и боевиците почти не останаха чеченци. Всичко се държи основно на религиозни фанатици от съседните републики. Даже в ръководството първите лица след президента ЧРИ- сега се нарича емир на Кавказския Имарат – Доку Умаров бяха полуруснак Саид Бурятски(идеолог), кабардинец Анзор Астемиров(шариатски кадия -главен съдия), ингуш Евлоев(военно ръководство) и пр. Първите двама вече са ликвидирани. За Евлоев също съобщаваха, но трупа му не е намерен и може и да е жив. От чеченците сега в ръководството са само Абдулаев и Удугов но тоя вече 10 години се крие в някоя от мусулманските страни.
Редовите боевици и терористи се набират от всякаква вахабитска паплач, някои идват даже от Средна Азия. Около 8 март хванаха например 10 казахстански пишлемета, някои от тях несъвършеннолетни, тръгнали на джихад. Половината вече върнаха на родителите им.
Какво е добре – тия нямат чеченската бандитска закалка и федералните и републикански спецслужби ги косят като плевели, нямат вече такава плътна поддържка от местното население за което те са или чужденци или религиозни фанатици, нямат и надеждни бази в Чечня . Ден не минава без да съобщят, че са хванали или ликвидирали някой изрод. Вчера съобщиха, че в Ингушетия е ликвидирана поредната банда – 12 парчета – четирима живи, останалите вече пият вълшебно вино и се наслаждават на девствените гурии.
Засега само президента-емир Доку Умаров се изплъзва но тоя е със стара бандитска закалка – истински син на чеченския народ. Роден в 1964. В 1980(16 годишен!) е осъден за убийство. В 1992-93 сибирската милиция го търси вече за двойно убийство, но той се скрива в Чечня. Там той се заема да граби товарни влакове и отвличания на хора. Между двете войни Масхадов го назначава за Секретар на съвета за безопасност и кординатор на спецслужбите, но скоро го уволнява защото тоя е много явно и плътно замесен в отвличания и роботърговия- прекалено даже за чеченец.
След смъртта на Масхадов президент става Садулаев и той назначава Умаров за вице-президент. Садулаев много бързо го пречукаха и президент става Умаров в 2006. В 2007 обявява за създаването на Кавказски Имарат и се назначава за емир.
Много жилаво куче е – руснаците и спецназа на Кадиров няколко пъти едва не го ликвидираха, но тоя все се измъква, макар че вече му липсва долната челюст, има голяма дупка в черепа и гангрена на един крак.
Много е предпазлив и се крие някъде в Кавказските планини – на територията на съседните републики или държави но явно не в Чечня. Голям религиозен фанатик, казват че е много трудно да следиш за речта му защото на всяка дума споменава Аллаха, Пророка и пр.
Извадка от едно негово видеообращение към правоверните:
Цитат
Ние сме неразделна част от исламската Умма. Мен ме огорчава позицията на тия мусулмани, които обявяват за врагове само тия кафири, които са нападнали непосредственно на тях. При това търсят поддържка и съчувствие от други кафири, като забравят, че всички неверни са от една нация. Всеки които е нападнал на правоверните, където и да се намират те, са наши общи врагове. Нашият враг е не само Русия, но и Америка, Англия, Израел, всеки който води война или спомага за нея срещу Ислама и мусулманите. Кафирът не може да бъде наш приятел- неверните са наши врагове
Это радиоинтервю по тия въпроси на известната руска опозиционна журналистка Юлия Латинина http://www.echo.msk.ru/programs/code/668841-echo/

Reply

Булгар March 5, 2014 at 18:41

Иди отсюда, товарищ Бомж, не напрягайся с болгарским языком, он вам русакам недоступен и не пытайся свою дешевую пропаганду сюда толкать!
Иди вылизывай пятки путлеристов, их собаками обзывай, мы не потомки крепостных у нас свои мозги и знаем кто есть кто!
Бандитами чеченцев у себя на Лубянке называй или посмей в лицо чеченцу это сказать, чтоб это было последним твоим словом, урод фсб-шный!
Вон!

P.S. Моля сънародниците ми за извинение относно текста на руски, но сметнах за необходимо да е на родния език на този с никнейм, който се превежда като бездомни/просяк, а всъщност се опитва да пробутва п*тинска пропаганда, гад мръсен

Reply

Краб April 30, 2010 at 10:50

Погледнах документа на руското МВР. Техните цифри и вашите нещо не се връзват.
За какво ви е такава елементарна дезинформация

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: