Warning: Declaration of thesis_comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0
Защо Турция иска минарета в Швейцария? Ердоган дава отговор: "Джамиите са нашите казарми, минаретата са нашите байонети" | ExtremeCentrePoint

Защо Турция иска минарета в Швейцария? Ердоган дава отговор: “Джамиите са нашите казарми, минаретата са нашите байонети”

by ExtremeCentrePoint on Sunday, 6 December, 2009 · 8 comments

in Европа, Ислям

“Джамиите са нашите казарми, куполите им са нашите каски, минаретата са нашите байонети, вярващите са нашите войници.”

Ердоган, Министър председател на Турция, 1998 година

На 1 декември, турският министър-председател Реджеп Тайип Ердоган призова Швейцария да преразгледа решението за забрана на минаретата след като през уикенда 57% от гражданите на страната с референдум казаха “не” на минаретата. Ердоган заявил, че резултатът от неделното гласуване е проява на ислямофобия и “вълни на расизъм и краен национализъм, заливащи Европа”….”Наш дълг е… да посочим нуждата от преосмисляне на това решение и коригиране на грешката възможно най-скоро”, заяви Ердоган в изказване пред парламента. …. “Тези прояви на шовинизъм трябва да бъдат преустановени”, каза още той. … Гласуването, подчерта Ердоган, не само е “разтърсило ислямския свят, но и онези, които се страхуват от сблъсък на цивилизациите”, и призова европейските страни и институции да действат срещу тази забрана, за да не попадне светът, и по-точно Европа, под напрежение.

Изглежда, че паметта на Ердоган е къса. Той много бързо е забравил думите си от 1998 година, които директно отговарят   на въпроса защо Турция иска минарета и джамии в Европа.

„На минутата, в която вие вкарате Турция в ЕС … това е голяма страна със 70 милиона население и над 100 милиона след 2025 година; това ще означава най-голямата държава в Съюза, защото Германия е 90 милиона, няма да има възможност да се изгради интегрирана Европа. / …/ Защото трябва да го признаем – има проблем в интеграцията на мюсюлманите, в основата на който е исляма. Да се отрича този проблем означава да се отрича реалността. Ако вие доведете тук 100 милиона турци мюсюлмани какво ще остане от нас?”

Никола Саркози, Президент на Франция

{ 8 comments… read them below or add one }

Reformed December 6, 2009 at 13:48

Ето какво казва и външния министър на Турция около 26 януари 2008:

Анкара: ЕС не трябва да е “клуб на християните“

ЕС не трябва да бъде „клуб на християните“, заяви турският външен министър Али Бабаджан, чиято страна, населена предимно с мюсюлмани, желае да се присъедини към съюза.
„Да се смята, че ЕС е клуб на християни, противоречи на неговия дух“, заяви Бабаджан пред журналисти по време на Световния икономически форум в Давос (Швейцария), предаде АФП, цитирана от БГНЕС.
„В ЕС вече има огромни различия – на култури, езици, религия. И страните от съюза успяха да създадат една общност“, подчерта той.
„Ние знаем, че религията може да бъде важен фактор, който да повлияе негативно върху нещата“, призна Бабаджан и допълни, че „разделителните линии между религиите не трябва да бъдат представяни като граници“. Турският външен министър каза още, че приемането на страната му в ЕС ще „донесе ново богатство на ЕС, което ще му позволи да играе съществена роля на световната сцена“.
==============

Бабаджан признава, че религията може да бъде важен фактор, който да повлияе негативно върху нещата, но самият той не се отказва от своята религия, а настоява Европа да се откаже от своята религия. Това е крайно политическо лицемерие. Бабаджан знае много добре, че всяка религия, независимо коя е тя, би превзела едно атеистично общество много по-бързо, отколкото едно религиозно общество. И за това християнството му пречи. В случая – ислямът би превзел много по-лесно обезверените европейци, отколкото ако европейците останат верни на християнските си корени.

Иска им се на турците да влязат в Европа.

При Виена не успяха. Надявам се и сега да не успeят, макар да не съм толкова голям оптимист. Вече я няма защитната вяра на християнството, която да я пази. Европа трябва да се събуди.

Reply

Reformed December 6, 2009 at 15:23

Обединената християнска армия трябва да действа бързо, за да предотврати превземането на Виена от турците. Ян Собиески става върховен главнокомандващ, а тежката му кавалерия се превръща в ядрото на международната армия. Мотивацията на съюзниците е висока, те са изправени пред ислямски нашественици в сърцето на Европа.

Из статията Битката при Виена (от 12 септември 1683 г.) от Уикипедия.

Турците са разбити, губят всичките си оръдия, търпят огромни загуби и се оттеглят. Впоследствие Ибрахим паша е удушен по заповед на предводителя на турците – Кара Мустафа – а самият Кара Мустафа по-късно (на 25 декември 1683 г.) е удушен в Белград с копринено въже по заповед на командира на еничарите.

Битката спира повторния опит на Османската империя да завземе австрийската столица (първият е през 1529 г.) и Османската империя никога повече не е реална заплаха за Европа. Отблъскването на турците слага край на разширението на империята им в Европа.

Reply

Nik December 12, 2009 at 23:56

Министърът на правосъдието на Франция Мишел Алио-Мари заяви в телевизионно интервю, че френските власти ще отказват предоставянето на гражданство на мъжете, заставящи жените си да носят чадра, съобщава Sky News. Въпросът за чадрата, покриваща лицето е пряко свързан според мнението на Алио-Мари със “способността за съвместяването с ценностите на Републиката и човешкото достойнство”.

Напомняме, че президентът на Франция Никола Саркози нееднократно е заявявал, че паранджата и никаба са признак на подчиненото положение на жените, ето защо те нямат място във Франция.

Парламентарна комисия проучва възможността законодателно да се забрани на мюсюлманките да носят дрехи, които скриват напълно лицата им. Във Франция живее най-голямата мюсюлманска общност в Европа.

Кметът на град Граншен, разположен в швейцарския кантон Солер, е издал указ, забраняващ на мюсюлманките да носят чадра в сградите на кметството и данъчната инспекция.

/БЛИЦ

Reply

elly December 18, 2009 at 17:05

В статията, към която давам линк по-долу ще прочетете, че либийският лидер Муамар Кадафи е произнесъл реч за предимствата на исляма сред аудитория от подбрани жени в столицата на католическа Италия. Европа има християнски традиции, но светското отдавна е водещо начало. Защо ислямските държави, освен необходимите за мюсюлманите живеещи в Европа джамии, освен афиширането на вероизповеданието си в светки устроените държави, изпращат мисионери за привличане на хора към вярата си?
Светските държави дават религиозни права и свободи. Така че в Европа няма сблъсък на религии, а сблъсък на светското и религиозното начало. http://209.85.129.132/search?q=cache:jAmxfFXEqOoJ:dnes.dir.bg/2009/11/16/news5384037.html+%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%84%D0%B8+%D1%80%D0%B5%D1%87+%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F&cd=2&hl=bg&ct=clnk&gl=bg

Reply

Reformed December 18, 2009 at 17:26

Атеизмът също е вид религия – вярваш, че няма Бог. Така че светското начало е пак религиозно начало, само че – не проповядващо друг бог, а отричащо всеки бог. По тази причина атеизмът е слаба религия – няма нито трансцедентността (отделеността на Божеството от творението), нито иманентността (всеприсъствието на Божеството), присъщо на всяка друга религия, включително и ислямската. Точно по тази причина светска Европа пада под ислямския чехъл.

Reply

Анонимен September 22, 2010 at 17:54

Според мен трябва да се срутят всички ДЖАМИИ в Европа как мюсюлманите ще строят ДЖАМИИ на наша територия а ние трябва да ги търпим, сигурен сам че в България има повече ДЖАМИИ от колкото ЦЪРКВИ и това е абсурдно. Някой ден турците отново ще ни нападнат и трябва да сме подготвени за този момент. МЮСЮЛМАНИТЕ ВЪНКА ОТ РОДОПИТЕ, ВЪНКА ОТ БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply

BECKOB April 18, 2012 at 19:59

“Атеизмът също е вид религия – вярваш, че няма Бог”

Reformed, не съвсем.

Ако вие вярвате, че няма Аллах или Буда, това прави ли ви атеист?

Reply

Груйчо May 2, 2012 at 19:58

“Атеизмът също е вид религия – вярваш, че няма Бог″. Атеизмът не е вяра – това е представа за света, която н е се нуждае от идеята за Бог.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: