Warning: Declaration of thesis_comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0
Глупостите на Ал Гор. Земното ядро било милиони градуси топло | ExtremeCentrePoint

Глупостите на Ал Гор. Земното ядро било милиони градуси топло

by ExtremeCentrePoint on Saturday, 21 November, 2009 · 9 comments

in Екология

Може би сте чували, че глупостта на хората няма граници, но може и би сте си мислели, че това е преувеличено. Това е така, защото не сте чули становището на Ал Гор за температурата на земното ядро.
В защита на геотермалната енергия, той казва, че два километра под повърхността камъните са горещи, защото вътрешността на Земята е  с температура от няколко милиона градуса.

Този кретен направо може да ти спре дъха от учудване. Ясно е, че той не само няма и най-елементарни познания по физика, геология и енергийни потоци, но му липсва и най-елементарно образование.

Просто за да се уверите – центъра на Земята има около 7000 ° С – температурата се увеличава от повърхността с 1 ° C за километър дълбочина.

Не ме разбирайте погрешно, аз не съм враг на геотермална енергия, но в момента тя е около 0,3% от световното производство на енергия.  Една геотермална инсталация е реализируема само в близост до границите на тектонската плоча.  Ето защо геотермални централи могат да виреят в Исландия, но не и в по-голямата част от Европа или Америка. Ал Гор отново дрънка глупости.

Виж също:

Принц Чарлс призовава хората да изоставят колите си, а той прави съвсем друго

Промяна на климата. Глобалното затопляне реабилитира Лисенко

В Белгия военни хеликоптери борят глобалното затопляне.

Къщата на Ал Гор-неудобната истина за “eko” активиста

Зелено злато за Ал Гор

Ал Гор съвсем изкукурига: “Северният полюс ще изчезне след 5 години!”

{ 5 comments… read them below or add one }

Иванов November 21, 2009 at 12:32

Вие ставате смешни. Гор казва(повтаря) казаното от групи учени, специалисти в тази област. Той не е учен, а юрист и политик. Има такава теория, а дали е вярна един Господ знае и стари баби. Сондажи на такива дълбочини няма и май никога няма да има, защото практически са невъзможни. Опитват се с косвени доказателства и наблюдения на звезди и планети да узнаят какви са темперетурите. Че са много високи се знае, на какви точно, в ядрото и близо да ядрото, може само да се предполаг. РАДиуса на земята май беше около 6500км. На такива разстояния и при огромните налягания в ядрото, темперетурата може само да се предполага.

Reply

bogoizbrania November 21, 2009 at 14:06

Геотермали генератори на ток са възможни само около вулкани или горещи извори на вода. Според теотията “тектонни плочи” има по цялата повърхност, но не навсякъде има вулкани. Не ясно зашо някъде има а другаде няма лава под земята. Също няма никакви доказателства че дълбоко под земята ядрото е маистина много горещо, ако то наистина беше толкова огромно и горещо то въртенето на планетата щеше да бъде ексцентрично или поне нестабилно, ако има огромни маси в течно състояние.

Reply

Иванов November 22, 2009 at 12:23

Hi! Я помисли малко. Каква ще е тази течност(по наши представи) при тези високи температури и огромното налягане, на което е подложено земното ядро. Това ще е някакво състояние на материята, още непознато на днешната наука.

Reply

Брънзов November 22, 2009 at 12:51

Като геофизик наистина мога да потвъррдя, че Ал Гор греши. Температурата в ядрото на земята е няколко хиляди градуса, като временните промени водят до “изпускане” на енергията – вулкани, трусове и др. На земята няма предмет, който да издържи на температура няколко милиона градуса и ако ядрото беше наистина толкова горещо, земята отдавна щеше да е изпържена и щеше да е като слънцето. Температурата в ядрото на слънцето е наистина няколко милиона градуса, а на повърхността е едва 6-7000С. Сериозни хипотези за постоянна температура от няколко милиона градуса някъде на земята също няма.

Reply

656 November 30, 2009 at 13:13

Абе температурата на слънцето е 15млн градуса, тоя ми вика, че на Земята температурата била няколко млн… бе ще ти… и учения!!!

Reply

Leave a Comment

{ 4 trackbacks }

Previous post:

Next post: