Warning: Declaration of thesis_comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0
Русия чрез българските си марионетки БСП и ДПС си поръча вот на недоверие за правителство през декември 2017 г. Москва ще направи всичко възможно за да провали българското председателство на ЕС. | ExtremeCentrePoint

Русия чрез българските си марионетки БСП и ДПС си поръча вот на недоверие за правителство през декември 2017 г. Москва ще направи всичко възможно за да провали българското председателство на ЕС.

by ExtremeCentrePoint on Thursday, 9 November, 2017 · 1 comment

in Балкани, България, Европа

“Възхищавам се на представянето на България – страната има балансиран бюджет, нисък бюджетен дефицит. България е готова за еврозоната и ако подаде искане, бих го подкрепил с удоволствие. България е източник, а не консуматор на сигурност, в сложния регион, в който се намира и където има централна роля.”   Жан-Клод Юнкер, Председател на Европейската комисия, ноември 2017 г.

“Всяко тържество на българите е смърт за Русия.”  Аксаков,  в. „Русь” 1886 г

“България трябва да падне!” е вековен девиз на руската имперска политика, който продължава да е валиден и днес. Интересите на Русия на Балканския полуостров са ясно дефинирани: блокиране на влизането в НАТО и ЕС на страните от Западните Балкани  чрез предизвикване на конфликти, противопоставяне и пряка намеса във вътрешните работи. Системна дестабилизация на политическите структури чрез купуване на политици и използване на  ресурси останали от времето на СССР и ново вербувани агенти.

За най-голямо съжаление на Москва, събитията на полуострова не се развиват според техния сценарии – Черна гора стана член на НАТО и опитът за преврат дирижиран от кремълските кабинети се провали с гръм и трясък; в Македония падна проруското и антибългарско правителство на Груевски, а новият мин. председател подписа договор за добросъседство и сътрудничество с България; Сърбия продължава да повтаря, че нейна основна стратегическа цел е присъединяването към ЕС и е само въпрос на време да приеме европейските политики; Румъния се превъоръжава, конфликтът в Молдова я превръща в най-пронатовска държава в региона.

Защо Русия иска провала на българското председателство и кои са участниците в сценария?

На първо място, в дългосрочен план в Москва се дразнят от растящият имидж и влияние на страната ни в региона. България просперира икономически, гради авторитет и влияние, води политика на интеграция и обединяване, говори за свързаност и общи цели на народите от Балканите. Руските интереси са точно обратното на това, за което София се бори.

Вторият проблем за московците е съвместното заседание на Съвета на ЕС и страните от Западните Балкани в София през май 2018г., на което ще се вземе решение за отваряне на вратите за членство в съюза и евентуално приемане на Черна гора и Сърбия до 2025г.

На трето място е възможното приключване на изкуствено създадения от руските и сръбски специални служби конфликт между Скопие и Атина и присъединяването на Македония към НАТО.

Изправена пред тези заплахи за интересите си, Русия ще се опита да провали по всякакъв начин българското председателство, да дискредитира страната ни и да я превърне от добър пример за съседите в държава неспособна дори да организира събития от този ранг. За постигане на тази цел Москва за поред път активира познати на всички ни структури и лица. Ахмед Доган форсира искането на вот на недоверие, а БСП ентусиазирано му ръкопляска. Кои са Ахмед Доган и БСП и какви са заслугите им към господарите в Кремъл едва ли има смисъл да дискутираме. Остава ни да се надяваме, че поредната им авантюра в полза на Русия и не само срещу българските, но и срещу интересите на всички народи от Балканския полуостров, ще претърпи неуспех подобен на този в Черна гора и Македония.

{ 1 comment… read it below or add one }

Стига Русия В България November 17, 2017 at 23:43

Че Русия е най-големият враг на България е ясно.
Кажете само, как да спреме техните марионетки БСП и ДПС от разрушителното им влияние и тяхното влияние в прокарването на руските интереси у нас.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: