Warning: Declaration of thesis_comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0
Германският Бундестаг на закрито заседание обсъди ситуацията в България. Немският депутат Гунтер Крихбаум иска България да бъде лишена от глас в ЕС докато не възстанови демокрацията | ExtremeCentrePoint

Германският Бундестаг на закрито заседание обсъди ситуацията в България. Немският депутат Гунтер Крихбаум иска България да бъде лишена от глас в ЕС докато не възстанови демокрацията

by ExtremeCentrePoint on Friday, 28 June, 2013 · 4 comments

in Балкани, Европа, Терор и Комунизъм

580923_546134342098121_1989814773_n

Германия е силно обезпокоена от ситуацията в България. Евродепутат пък заплаши, че заради потъпкването на демократични принципи в България ще иска да се задейства член 7 от Лисабонския договор – временното отнемане на правото на глас на държава в ЕС.

Комисията по европейските въпроси към германския Бундестаг обсъди при затворени врата последното развитие на събитията у нас, съобщи "24 часа".
Шефът на комисията Гунтер Крихбаум – депутат от управляващата партия ХДС на канцлера Ангела Меркел, коментира, че избори и смяна на правителства са съвсем нормални процеси в една демокрация.
"Когато обаче са разпознаваеми тенденции, че едно правителство иска да жертва държавата, това е неприемливо", заяви той.
По думите му, изборът на Делян Пеевски за шеф на ДАНС е бил тежка грешка, която осъзнал и българският премиер.
"Сега става дума за това да се изгради наново загубеното доверие от страна на собствения народ, но и от страна на европейските партньори", каза още той.
Депутатите в Бундестага са силно обезпокоени, че новото правителство е на власт, само защото "се съобразява с дясноекстремистка и антиевропейска партия като "Атака".
Крихбаум допълни, че желанието за политическа власт никога не бива да е чак толкова голямо.

Член 7 от Лисабонския договор

Преди дни депутатът от Европейския парламент Маркус Фербер заплаши пред БНР, че заради потъпкването на демократични принципи в България той ще иска да се задейства член 7 от Лисабонския договор.
Фербер заяви, че това се налага, защото действията на българското правителство вече са преминали отвъд границите на неспазване на европейските принципи.

Член 7 предвижда санкции като ограничаване на правото на глас за страни – членки, които сериозно и трайно нарушават свободата, демокрацията, човешките права и други основни европейски стандарти и ценности.
Гунтер Крихбаум обаче каза, че опитът е показал, че от това наказание няма голям смисъл.
Той подкрепя инициативата на германския външен министър Гидо Вестервеле и колегите му от Дания, Финландия и Холандия, които изработват по-добър правилник за действие при нарушаване на основни демократични ценности.
На въпрос дали България може да очаква санкции, евродепутатът заяви, че е нужно първо да продължи наблюдението.
"България е задължена да спазва най-високи стандарти на демокрацията и правовия ред в ЕС. Всеки българин е гражданин и на ЕС, затова предупреждения от Брюксел не биха били намеса във вътрешните работи. Надявам се, че българското правителство и парламент ще уважават тези общоевропейски стандарти, в противен случай ще се наложи ЕК да се намеси", предуреди Крихбаум.

дир.бг

{ 4 comments… read them below or add one }

филип June 29, 2013 at 12:26

България е суверена държава и господин Гунтер нам кой си да не се бърка във вътрешните ни работи.

Reply

Alexander June 29, 2013 at 14:16

България е в ЕС и не е съветска губерния,годината е 2013 ,а не е 1944 и съветска армия тук няма!Това дали го осъзнават комуноидите и филип не е ясно,те на всичко са способни и дори за суверенност да говорят,имайки предвид комунисти да разрушават всичко тук,вътрешно..
Вероятно ще го докарат до там,ако народът не ги спре,щото ЕС да спре и замрази всичко,но това е присъда и за комунистическото правителство на олигарски,гея бея и злодея.Не е и за успокоение,защото ще са ни върнали десетилетие назад.Тогава остава единствено наказание!

Reply

филип June 29, 2013 at 21:21

Ми Александре като не ги искате комуноидите на изборите защо гласуваха само 51%?Ако бяхте гласували 70% за Герб нямаше да са те на власт.Не мога да ви разбера има избори и те бяха скоро къде бяхте?

Reply

Nike June 30, 2013 at 17:36

Комунистите забравиха да проверят,дали има още поддържаща ги СССР да държат с терор властта над българския народ.Още Макиавели го е описал технологично за завоевателите-
то е да дадат в завоюваната със сила страна после властта на най-низшите,долните.подлите,
завистливите,некадърните,продажните и т.н. и те ще им държат страната в подчинение мно- го години.Същите са българските комуняги и чрез тях така са ни владели руските комуняги.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: