Европейския делир да живееш на заем. България е остров на разум в океана от финансово безумие

by ExtremeCentrePoint on Monday, 8 August, 2011 · 3 comments

in България, Европа, Икономика

Колкото повече се задълбочава финансовата криза, толкова повече изпъква разумната политика водена от българските правителства през последните 10 години. В този период България намалява задлъжнялостта си:

bg 

В същото време, мнозинството държави от еврозоната харчат бясно пари на кредит. Интересно никога ли не са си задавали въпроса как ще ги връщат? Сега сметката пристига със страшна сила и политическите елити в Европа, доскоро така арогантни и така уверени в безнаказаността си, страхливо мрънкат търсейки оправдания за некомпетентността си.

Вижте сами какви са ги вършили:

grde

it

fr

lu

{ 3 comments… read them below or add one }

jw August 9, 2011 at 4:29

Едно слабо надигане се наблюдава и при нас от 2010 насам. Трябва да внимаваме това да не се развие и да бъде парирано.

Reply

SS August 9, 2011 at 15:21

това е пряк резултата от ударното харчене на тройната коалиция през последната година от мандата и. увеличаването на пенсиите и кражбите през 2008-2009 година.

Reply

ergo August 12, 2011 at 14:35

Похвално! Само че проблемът си има и друга страна: имаме по-ниски заплати от Албания и Македония при положение че албанския и македонския гражданин произвеждат 1/2 и 3/4 от българският си събрат/БВП на глава/. Не знам колко е рационално да се хвалиш , че държавата ти няма дългове, при положение, че си най-бедния и експлоатиран в Европа . Ниският държавен дълг нищо няма да ти купи в магазина. Нормалните хора по света са индивдуалисти , ценят себе си и се се вълнуват от високи заплати и претендират и отстояват високия си стандарт на живот, а въпросът за държавния дълг оставят като занимание на политиците-това е тяхна работа. Един циганин , бродил из Европа ми каза:” Бате , хората там не ги интресуват държавните борчове” Щом циганина може да определи собствения си интерес си и се себеуважава, а пък българския му събрат не може , значи става дума за поразяваща социална неадекватност , което е най-лошото което може да сполети един народ: да не знае интереса си и да оставя да го омотават в неща , които не са негова работа , а на тези които го грабят.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: