Феноменът Путин през обектива на унгарски фотограф

by ExtremeCentrePoint on Monday, 27 June, 2011 · 4 comments

in общество, Русия

p4

Според проучванията на общественото мнение сред всички възрастови групи, Путин има най-висока подкрепа от младежите. Данните на Левада център за март 2011 показват, че 78% от младите хора имат доверие на Путин, , а сред руснаците над 55 години цифрата е 66% (средно за цялата страна – 70%).

Унгарската фотографка Бела Дока обикаля градовете в  Московска област , където е снимала  десетки фенове на президента Владимир Путин. Като правило, феновете са момичета на 17-19 години и по тяхно мнение,  Путин е идеален баща и съпруг. Обикновено, тези момичета са израснали в бедни семействата или са с един родител, а подобни семейства са много в Русия, така че техните чувства могат да се разберат.

Бела Дока споделя своите впечатления от Русия през призмата на култа към личността на Владимир Путин. “В Русия, образът на Путин е навсякъде. Негови снимки виждате по дрехите, негови портрети висят в магазини и офиси, както и на билбордове. Нищо чудно, че сред подрастващите култа към Путин е все по-популярен. Фенките му прекарват по-голямата част от свободното си време в чат стаи и форуми, посветени на Путин “- казва фотографката.

Бела Дока обяснява, че за западния човек това обожествяване на Путин изглежда странно. “Но много руснаци виждат истински силните страни на настоящия министър-председател. Стандартът на живот в страната нараства, това води до патриотизъм и национална гордост, включително и носталгия по времето на Съветския съюз. ”

p2

p9

p7

p8

p6

p5

{ 4 comments… read them below or add one }

admin@Чартигър June 27, 2011 at 3:05

Модерирано.

Правилата:

Не се коментира автор на постинг, блога или собствениците на блога. Всякакви коментари за блога ExtremeCentrePoint, авторите и въпроси от типа ” … на мен това не ми харесва, как се осмелявате да го публикувате?” ще бъдат модерирани.

http://www.extremecentrepoint.com/?page_id=1578

Reply

Нейчо June 27, 2011 at 8:57

Руснаците са изключително тъп народ и затова един толкова слаб политик като Путин е много популярен в Русия. Ако Путин беше добър политик, щеше да използва огромните цени на петрола в полза на Русия, а не само в полза на ограбващата класа – олигарсите и чиновниците. След 10 години огромни приходи от петрол и газ, Русия е още по-изостанала и с още по-скапана икономика и с още по-мрачни изгледи за бъдещето.

Reply

denim ismailov June 27, 2011 at 10:10

Левада център е на сороското Отворено общество. Начи правете си сметка щом евреите финасирани от Ходоровски и Каспаров дават 78% популярност на Путин, каква е истинската ситуация. ;-) Аз мисля около 95% :-) :-) :-)

Reply

жорето June 27, 2011 at 10:57

култ към личността днес в русия утре и у нас!

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: