Икономиката на България е пример за Румъния

by ExtremeCentrePoint on Tuesday, 17 May, 2011 · 1 comment

in Икономика

imagesРумъния има осем пъти по-малък икономически растеж от България, алармира в изявление заместник-председателят на румънския Сенат Дан Войкулеску. По нарастване на БВП според сезонно коригираните данни, който е най-важният показател на икономическото развитие, Румъния е на предпредпоследно място в Европа, отбелязва Дан Войкулеску, който е почетен председател на опозиционната Консервативна партия. Според публикуваните от Евростат данни, само Гърция и Португалия са по-зле от Румъния, посочва Войкулеску. С нарастване на БВП от 0,3 процента спрямо първото тримесечие на 2010 г., според сезонно коригираните данни, Румъния има икономически растеж, който е осем пъти по-малък от този на България (растеж от 2,5 процента), 10 пъти по-малък от този на Белгия (3 процента), и над 22 пъти по-малък отколкото на Литва (6,8 на сто), отбелязва заместник-председателят на румънския Сенат.

“Има ли България осем пъти повече ресурси от Румъния? Българите осем пъти ли са по-интелигентни, по-работливи, по-честни и по-компетентни от румънците? Или господата (Траян) Бъсеску и (Емил) Бок са осем пъти по-некомпетентни, по-мързеливи, по-неефективни, повече лишени от чест и интелигентност от техните колеги на юг от Дунав?”, пита  Дан Войкулеску.

Economy News

{ 1 comment… read it below or add one }

Jordan May 18, 2011 at 16:41

В отговор на Войкулеску ще кажа – и двете, и двете г-н Войкулеску. Хем сме по-работливи, хем сте по-корумпирани. Хем сте по-мързеливи, хем сме по-интелигентни. И т.н.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: