Warning: Declaration of thesis_comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0
Днес е 12 юни - Ден на жертвите на комунизма | ExtremeCentrePoint

Днес е 12 юни – Ден на жертвите на комунизма

by ExtremeCentrePoint on Thursday, 12 June, 2008 · 24 comments

in Терор и Комунизъм

gulag … понякога ни се струва, че вече всичко е казано, всичко е написано, всички сълзи са изплакани … и въпреки това, за да не забравяме:

Комунизмът изби над 120 000 000 души, съсипа съдбите на семействата им, остави рани в морала ни, които и до ден днешен не можем да излекуваме.

Проклет да бъде.

Комунистическият терор в България

След навлизането на съветските войски по заповед на Георги Димитров от Москва и на местното ръководство на българската компартия без съд и присъда са избити над 30 000 души – полицаи, кметове, учители, чиновници, индустриалци, едри и дребни собственици, магистрати, лекари, офицери, духовници, журналисти, учени.

От 20 декември 1944 до 29 април 1945 г. е проведен незаконният Народен съд. „Народните обвинители” се назначават от Министерския съвет, а „народните съдии” се избират от областните комитети на Отечествения фронт, доминирани от комунистите, без да се изисква задължително юридическо образование или квалификация. Присъдите също се определят от централното и местните ръководства на компартията. Произнесени са 9 155 присъди, от които 2 730 смъртни и 1 305 доживотен затвор.

Много от близките на подсъдимите са изселени преди или по време на процеса. Според доклад на Държавна сигурност до ЦК на БРП(к) от септември 1944 до май 1945 всички изселени лица в страната са 28 131 души.

За периода 1945-1953 г. броят на политическите процеси надхвърля цифрата 106.

Концентрационните лагери са създадени на 20 декември 1944 с Наредба-закон за трудововъзпитателните общежития за политически опасните лица. Според неокончателни данни в периода 1944-1962 през концентрационните лагери са минали над 250 000 души. Концентрационните лагери продължават да съществуват и след 1962. От края на декември 1984 до 1989 в тях без съд и присъда са изпращани български турци, които са се съпротивлявали на смяната на имената. Все още няма сигурни данни за загиналите в нечовешките условия на лагерите.

Доказателствата са комунистическите убииства.(списъци за екзекуция подписани лично от Сталин и Берия):

{ 24 comments… read them below or add one }

Zadunajskij June 15, 2008 at 11:04

Проклет да бъде !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply

Иванов June 15, 2008 at 16:01

ПАК СНЕСЕ ГОЛЯМО, ГОЛЯМО ЯЙЦЕ. ЧАК ПЪК 120 МИЛИОНЧЕТА. КАК ГИ ИЗБРОЙ ТАКА НАКУП, ТАКА НА ЕДРО. вИДИ СЕ НЕ СИ БРОЙЛ ЗАКЪСАЛИТЕ И ГЛАДНИ КИТАЦИ И ИНДИИЦИ. ЩЕШЕ ДЯ ГИ ДОКАРАШ ПОНЕ ДО МИЛИАРД. КОЛКО МУ Е, КАТО КАТО ШАРЕНИТЕ ГРАФИКИ. ПРИБАВЯШ ОЩЕ 3 НУЛИЧКИ И ГОТОВО. бРЕ, КАК БРОИ ХУБАВО ЧОВЕКО. ЩО НЕ ОТИДИШ КАТО БРОИШ ТЪЙ УБАВО, ДА ПРЕБРОИШ ИЗБТИТИ ОТ БРАТЯТА ЯНКИ, ИРАКЧАНИ И ИРАКЧАНКИ. БЕЛКИМ СЕ УБЕДИМ, ОНИЯ ТАМ ЛЪЖАТ, ЧЕ СА СТАНАЛИ БИЛЯ МИЛИНЧЕ ЧЕ И 300 ХИЛЯДИ ОТГОРЕИ, БИЛЯ. ЧЕ ПОВЕЧЕТО БИЛИ ЖЕНИ И ДЕЧИЦА МАЛКИ. ЗАГИНАЛИ ОТ БОМБАРИРОВКИ НА САМОЛЕТИТЕ, НА НАДОШЛИТЕ ДА ГИ ДЕМОКРАТИЗИРАТ НЕОКОЛОНИЗАТОРИ.

Reply

ExtremeCentrePoint June 15, 2008 at 16:27

Прочети пак статията. В нея всичко е казано.

Reply

Иванов June 16, 2008 at 15:36

Чели сме и четем. Такива писачи за пари, колкото щеш. Това е четиво за ……., писано от 150% ……… Вземи и прочети нещичко написано от д-р Гьобес, да се научиш на занаят. Сега сме 21в и неграмотните и наивните силно намаляха, и са застрашени са от изчезване.

Този коментар е редактиран от ExtremeCentrePoint

Reply

ExtremeCentrePoint June 16, 2008 at 16:34

Иванов изпаднал си в нервна криза. Това сигурно се дължи на добре аргументираната и подкрепена с факти статия, която не ти харесва.

И така … тук не е селска кръчма. Използваш обидни думи за читателите и авторите на блога. Принуден съм да редактирам поста ти. Ако не искаш това повече да ти се случва, избягвай да обиждаш.

Reply

Иванов June 17, 2008 at 17:18

Виж какво. Чисти истини, абсолютни истини има в чистата математика. Другото е примеси от заблуди, невежество, или добре платени примеси от истини и лъжи. Навсякъде ни продават и внушават само полулъжи и полуистини, или силно захаросан булумач от двете. Това между другото. Но да вярваш на написаното от някй си, по такава деликатна тема, каквато е тази, и този някой си да да ти цитира цифри за десетки милиони жертви. Този ” умник” трябва да има много ниско мнение за бъдещите си читатели, ако се намерят такива. И сам да е невъзпитано нагъл, за да ни мисли за шарани. Че има жертви има, и не са малко. Но не и в такива космически мащаби. Прилича на сагата с еврейския Холокост. 5-те милиона се оказаха 200,000. В сравнение с 10 милиона немци и 20 милиона руснаци загинали през 2-та световна война са капка в морето. Наистина голяма капка, но капка.

Reply

ExtremeCentrePoint June 18, 2008 at 22:26

Може и да си прав, но не разполагаш с други цифри, които доказват обратното. Иначе, разби се, че абсолютна истина няма, както няма и абсолютна обективност. Важното е да има стремеж за максимално възможна обективност. Това е достатъчно.

Reply

Иванов June 21, 2008 at 9:47

Защо да не разполагам. Цифри колкото щеш. Има мат.наука-комбинаторика,С безкрйно много цифрови, не повтарящи се комбинации.
Ха докажи ми по някакъв НОРМАЛЕН начин, че понЕ една единствена, от изнсените цифри е вярна.
ТОВА СА ИЗМИСЛЕНИ И АБСОЛЮТНО ПРОИЗВОЛНИ И НЕВЕРНИ ЦИФРИ.

Reply

ExtremeCentrePoint June 22, 2008 at 0:41

Докажи ти, че не е вярна.

Reply

Иванов June 22, 2008 at 13:51

Ви твърдите една неистина. Само с преписани от някой си цифри. Нито факти, нито документи. ТОВА ЧЕ сУЛЬО,за добри пари е написал тези цифри, не ги прави верни. Ето аз казвам, че са 5 милиона. Май и това и много. Айде докажете, че моята цифра е невярна.

Reply

ExtremeCentrePoint June 22, 2008 at 21:28

Твоята дума, Иванов, не тежи. Тя няма никакво значение.

Reply

Иванов June 24, 2008 at 5:00

А на онзи Сульо тежи ли? Глупости. Никой .не вярва на голи думи и цифри, непотплатени с факти. Само епигоните на д-р Гьобел, който навремето е твърдял, “че една лъжа повторена 100 пъти ставала-истина”. Но времената дднес са други, хората други, видяха докъде докараха немците Гьобелсовци, и в абсолютното си болшинство вече на вярват на думи. Затова лъжите ги повтарят по 100пъти на ден, 365 дни, поцяла година, дано някой ПОВЯРВА. Нарича се промивка на мозъка и зомбиране на народа. Има добре познати примери.

Reply

ExtremeCentrePoint June 25, 2008 at 0:33

За какви лъжи говориш?

Reply

Иванов June 26, 2008 at 6:11

За цифрите в “Речника на …” на този Г. Хайнзен.
Това са до една…измислени цифри.
Нито една не е подкрепена с факти.
Неопровержими факти.
НЯМА ТАКИВА!

Reply

Иванов June 26, 2008 at 19:45

Нещо не виждам да хулите Обама. Видяхте ли, че батко ви е прав. Обама е по-добрия, най-добрия. Нали ви казах мили цванцугерчета, че в САЩ не са се свършили умните и разумни хора. А вие, мили мамини неоимпериалистчета, вместо да почуквате по клавиатурките като госпожички. Да ни показвате поразхвърляни дами-войници, отидете и се запишете да повоювате в Ирак. Кандидатите за там са малко. От такива като вас, толкова добре подготвени идейно, ще станат отлични бойци. Достойни и равностойни противници на мюсюлманските фанатици-камикадзета. Готови да заинат геройски за каузато на неоимпериализма. Не губете време. Запишете седоброволци. Не испускайте златния шанс да повоювате за Америа. Да покажете на дело, че сте готови да умрете за нея. А това ще ви се зачете на този и онзи свят.

Reply

Алонсо June 28, 2008 at 23:34

Айдееее торбата с лъжите… Цифри има но на вас лъжците не са ви изгодни. Осъдените на смърт по време на Сталиновия режим (24 години) са около 800 хиляди при това 30% са криминални. Депортираните са около 4 милиона като на специален режим са били много по-малко. Обичайните “трудови лагери” нито са били ограждани с тел нито са пазени от войници. Затворниците са имали право да си вземат семейството в района на депортиране и парите които са получавали са им позволявали да го направят. Имали са дори право на пушка! В резултат всеки шести е бягал.
Сега Русия има повече затворници на глава от населението отколкото при Сталин. САЩ обаче са абсолютен рекордьор щото винаги са имали повече затворници на човек от всяка друга страна в света включая СССР и Русия.
Но на момчетата от тоя сайт им се плаща да разпространяват лъжи!
И на това отгоре се заяждат на дребно с всеки който не е на тяхното мнение. За такава политкоректност комунистите са можели само да мечтаят.

Reply

Иванов June 29, 2008 at 8:06

В това, което казва Алонсо, има истина. Личи си кога човек е чел и е наясно с нещата. Но тази фатастика от 40-50 милиона е такава глупост, такава глупост..

Reply

сойер July 1, 2008 at 7:28

не видя ли двата документа подписани от сталин?и кой ти говори само за сталиновия режим?ленин също е избивал на поразия и мао и тито.много си бос в историята.

Reply

Алонсо July 3, 2008 at 20:38

Първо, когато го четох тия “документи” ги нямаше. И второ ти за толкова тъпи ли смяташ хората? На единия списък няма никакво означение за какво е, на втория не се чете, а третия не се чете целия. Така че това може да са списъци на поканениете на рожденния ден на Сталин ако въобще тия снимки имат нещо общо със Сталин. Но дори и да бяха за каквото ги представяте на тях има не повече от 50 имена. Но не се учудвам на глупостта на списвачите на тоя сайт. Умен човек с това не би се захванал.
Що се отнася за Ленин и другите … да ви призная момчета, у комшията в мазето има един червен дядо дето още мисли че е 1917 и “избива на поразия”. Вече е избил 164 милиарда. Да ви имам акъла.

Reply

филип, историк February 16, 2009 at 16:22

За жалост цифрите не могат да бъдат точни и не са. Те са приблизителни – за големите държави с приблизителност до стотици хиляди за малките, до десетки хиляди напр. България. Мръсника Иванов е вероятно ако не от самите убийци, то наследник на такива. Що ли се пъне толкова да доказва че цифрите не били точни. И да дрънка кретенизми от сорта: ама що не пишете против Обама? Ами защото никого не е убил, бе боклук такъв. А твойте сигурно са в кръв до гушата, затова толкова се пениш.А доказателства не само че има, ами стават все повече и затова ужасяващите цифри растът. Колкото и комунистическите клакьори да се пънат да заглушават истината. Няма нищо по-гнусно от комунизъм на власт. Макар че не спира да убива и като е в опозиция.

Reply

ivo February 16, 2009 at 18:42

Аз тук вече един път писах-най – отвратителните и античовешки режими са комунизъм и ислямски фундаментализъм.

Reply

филип April 7, 2009 at 9:32

Ей тъпаци нещастни, като не вярвате на историята, поне вярвате ли на фотографията.отворете поне руските сайтове и ще видите ужасяващи неща за комунизма.

Reply

Reformed April 24, 2009 at 14:13

Проклет да бъде комунизмът и всички идеологии, които го продължават и подкрепят!

Reply

Петър Славов April 24, 2009 at 22:23

Ако под жертви действително се има в предвид не репресирани, а убити, то най-горните цифри са действително спуснати от въздуха. Така излиза, че е убит всеки втори руснак. И за евреите е същата работа. 600 000 е по-приемливо число от 6 млн. Просто мисля, че така е по-коректно. Не разбирам защо трябва да се преувеличава. За мен конкретният брой не променя тежестта на престъплението, пък и аз не мога да разделя примерно убийствата на мъчителни и не чак толкова. Все са си убийства. За мен не това е страшното. В момента комунизмът не избива милиони, но още е пропит дълбоко в човешките души. Това е истинската опасност.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: