Норвегия временно прекрати участието си в операцията “Зората на Одисей”. Кавги между съюзниците кой да води бащина дружина

by ExtremeCentrePoint on Tuesday, 22 March, 2011 · 2 comments

in Африка, Военни конфликти, Европа

013rcx10

Заради разногласията между участниците, Норвегия тази вечер изтегля 6 изтребителя Ф-16 обратно в страната.

Неразбирателството между съюзниците е причинено от претенциите на Франция да ръководи операцията извън НАТО, но да разполага с ефективите на Пакта.

Наполеоновият синдром на Саркози може да му изиграе лоша шега. Войната все още не е спечелена.

Защо Саркози е против егидата на НАТО?

Една хипотеза: Защото не мисли да спира с въздушна операция и планира въвеждането на сухопътни войски в Либия. Против това са САЩ и най-вече Турция, които поставиха категорично условие за ненамеса на терена и са против каквато и да било форма на окупация. По тази причина НАТО бърка плановете на новия Наполеон.

{ 2 comments… read them below or add one }

стоян March 22, 2011 at 8:19

тая стана като в песента научи ме тате жица да крада.само че тук се готвят да крадат петрол.циганска работа.френска.

Reply

Никола Стаменов March 22, 2011 at 8:28

Колкото и да мразят Кадафи арабите хич не им е приятно, това което става там. В един момент, а той ще е бая скоро, те ще почнат да ненавиждат тия миротворци дето бомбардират арабска държава. А и за мен най-големият проблем е тая демокрация дето я обещават на Либия ще им излезе през носа. Те са свикнали други да работят за тях, имат най-високия жизнен стандарт от съседите си, процентът на грамотни хора там е най-високият от арабския свят,имат яки дотации на храните, за да са евтини. А тая демокрация дето им я обещават означава за тях-да работят и да се откажат от всякакви блага и субсидии. И кой ще е тоя идиот дето ще се откаже от тия неща? А и още нещо войната е вече на прага на Европа – Ирак и Афганистан са сравнително далече, но Либия е на прага ни.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: