Руски генерал казва, че руското оръжие изостава от това на НАТО и Китай: “По-добре да купуваме Леопард.”

by ExtremeCentrePoint on Thursday, 31 March, 2011 · 5 comments

in Aрмия, Русия, Технологии и Наука

tm-35-leopard

“Въоръжението и военната техника, произведени от руски предприятия за
Сухопътните войски, изостават от характеристиките на подобни системи на НАТО и дори Китай.”

Тази драматична декларация е направена от командващия Сухопътните сили на РФ, Александър Постников, на заседание на Съвета на федерацията и комисията по отбрана и сигурност.

Генералът илюстрирал ситуацията като дал за пример основния танк на руската армия Т-90, които всъщност е 17-та модификация на съветския Т-72   произвеждан от 1973 г. В този случай цената на един такъв танк вече възлизала на 118 милиона рубли за една бройка.
”По-добре за тези пари да бяхме купили три немски танка “Леопард” – добавил Постников.

{ 5 comments… read them below or add one }

grigory March 31, 2011 at 3:18

Тука има един нюанс. Паралелно руснаците имат няколко станции на HAARP и нова разработка – кумулятивен снаряд пробиващ много дебела броня на танк, който беше успешно пробиран в Ирак.

Reply

гъбарко March 31, 2011 at 10:18

и какъв е нюансът?генералът казва директно – руските танкове не струват,скъпи са,некачествени са.ти раздуваш за някакъв снаряд,които уж бил пробван в ирак.като е толкова супер този снаряд защо ирак не спечели войната?

Reply

lubomir March 31, 2011 at 12:14

Кой знае каква комисионна е взел въпросния генерал.
Прочетете книгите на Виктор Суворов относно подобни “експерти” в Руското министерство на отбраната

Reply

Иван March 31, 2011 at 12:17

Определено Т90 не може да е по-скъп от Леопарда. Та той е на базата на масовия Т72. Говоря за развойна дейност и производствени разходи. Ясно е, че някой си слага голяма печалба. А пък др. не са съгласни… То в такива държави като нашата и Русия схемата за дърпане на държавни средства си е позната.

Reply

Рицар April 4, 2011 at 12:55

Определено този генерал е за разстрел , след като освен ,че откровено лъже за цената на танковете, то и не разбира от танкове. Леопард 2А7 е по-добър от Т-90 , но е тройно по скъп. Освен това не кой да е, а шведите правейки конкурс за основен боен танк избраха именно Леопард, но не защото е най-добрия, а поради факта ,че един снажен викингски блонд не може да се побере в Т-90 , който е правен за кривокраки тюркомонголци , ниски под 1,70 см .
Това е цялата истина . Останалото са спекулации.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: