Една стара и една нова новина. Как строеше Гоце с тройната и как строи Плевнeлиев с ГЕРБ

by ExtremeCentrePoint on Monday, 27 September, 2010 · 8 comments

in България

image Давам ви две новини, които са разделени във времето с около две години и 4 месеца. Първата новина е от май 2008 когато на власт беше правителството на Тройната коалиция назначено от Гоце Първанов. Пълен застои, блокирани проекти, кражби и корупция – ето с това ще запомним гоцевото политическо изчадие наречено Тройна коалиция.

20.05.2008 13:57

40-километровият участък между граничния пункт “Капитан Андреево” в посока към Хасково ще бъде въведен в експлоатация още през лятото на идната година.

Автомагистрала “Марица” ще бъде пусната в експлоатация до 2010 г., заяви премиерът Сергей Станишев, който днес инспектира строежа на магистралата заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов.

40-километровият участък между граничния пункт “Капитан Андреево” в посока към Хасково ще бъде въведен в експлоатация още през лятото на идната година.

Останалите 68 км от магистралата, до пътен възел “Оризово”, ще бъдат изградени по оперативната програма “Транспорт”, съобразно с европейските изисквания за организирането на търговете.

След развалянето на концесията за автомагистрала “Тракия” проектът ще бъде довършен чрез публично-частно партньорство, каза още Сергей Станишев. Той каза, че до края на юни т.г. се очаква Ирак да изплати на България 350 млн. долара от дълга, който има към страната ни.

За изграждането на магистрала “Тракия” най-вероятно ще се използват средства от структурния резерв и от бюджетния излишък.

На 15 май изтече срокът българо-португалският консорциум да осигури финансиране на проекта и ние имаме основание да започнем изграждането на магистралата с публични средства, посочи министър-председателят.

Според него за това може да бъде използвана и част от иракския дълг.

Както установявате сами нищо от това, което е обещавал Сергей не е изпълнено. Европейските фондове са били забранени и БСП са планирали да строят Тракия с държавни пари за да могат безконтролно да крадат. Ето как са се променили нещата за 2 години:

27.09.2010 10:53

Голямата новина по думите му е, че днес са вкарани документите за тръжната документация за проверка и много скоро ще тръгне процедурата по ЛОТ 1 на АМ “Марица”; до края на мандата на правителство – 2013 г.,  цялата магистрала трябва да бъде готова.
До края на 2012 година пък трябва да бъде готова
АМ “Тракия”. “В момента гледката е феноменална, ако отидете на “Тракия” – 117 км през полята, през баирите, работи се здраво”, отбеляза Плевнелиев. От друга страна ниските цени за строителство на магистралата
дадоха възможност от АМ “Тракия” да икономисаме 100 млн. евро от бюджета и около 350 млн. евро спрямо предишния договор, допълни министър.
Графикът за този участък ще излезе в края на септември, но още сега мога да кажа, че той ще е разделен на 3 до 4 ЛОТ-а, обясни още министърът на
регионалното развитие и благоустройството.

Technorati Tags:

{ 8 comments… read them below or add one }

Anonymous September 27, 2010 at 20:34

Защо се очудвате от поредната кражба това е съвсем нормално в нашата мила татковина. Koй избра троината коалиция ние самите така че ние самите сме си виновни. Най гнусното от всичко това е че имахме турски министри, турци на власт в нашата държава тези които са ни клали 5 века. Има една поговорка която много ни пасва: Прост народ слаба държава.

Reply

Anonymous October 6, 2010 at 9:57

“Патриотче”(ако си наистина), а кога ще взривим паметниците на съветските окупатори ?????
И кога ще обесим техните маши, които предателствуват и до днес ненаказано ????????
Ти да не си от тях ???????????
Да чакаме ли докато фалират напълно България и я разпродадат на Русия и Турция ??
Най-късно след 40-50 години, според прогнози на посветени…
А защо децата (внуците) ви “патриотчета” не ги изпратихте да следват в университетите на великата съветс, пардон Русия ???
И докога българите ще търпят това нагло лицемерие ??????
Ум царува, ум робува, ум патки пасе………

Reply

Иван October 6, 2010 at 10:05

То тоя Списаревски никой не го харесва. Ни комунофили, ни американофили. Само истинските българи се гордеят с подвига на този достоен човек.

Reply

Петър Славов October 6, 2010 at 19:14

Избърши си малко пяната от устата. В двора на тяхното посолство могат да си правят каквото искат.
А американците с какво са виновни за това, че нямаме подходящи паметници за войниците си?

Reply

БЪЛГАРИН October 7, 2010 at 18:15

Петре ако ние издигнем паметник в двора на нашето посолство в САЩ на някой който ги е победил в нещо как според теб ще реагират американците а? Посолствата са символична територия, Кадафи като искаше да си вдигне шатрата в двора на посолството на Либия как реагираха американците отговори де? Патриот е прав България е пълна с чуждопоклонници: АМЕРИКАНОФИЛИ, РУСОФИЛИ и други подобни. На България са и нужни българофили които на първо място поставят българският интерес а не американският, руският, турскикят или немският. Уви България е пълна с безродници и дупедавци които с радост биха предали националният интерес само и само за да са по добре. Лесно е да вървиш от лявата или от дясната страна на ножа но е болезнено да вървиш между двете му страни.

Reply

Петър Славов October 8, 2010 at 8:36

http://edinzavet.wordpress.com/2010/10/06/us-pametnik/ ;)
Мисля, че и сам можеш да доловиш разликата между мамута на съветската армия и американската плоча. Идеята, че ние ще издигнем някакъв паметник, при положение, че наличните не се поддържат, ми изглежда леко нереалистична, а клоуна Кадафи няма да го коментирам. Интересно как покрай цялата дандания никой не се сети, че в София няма паметник на загиналите български войници през войните, освен паметника на Незнайния войн, което е абсолютна обида и срам, при положение, че имена могат да се намерат с десетки хиляди.
А защо реши, че външнополитическата ориентация на България зависи от един паметник? Аз не виждам как мъртъвците ще накърнят интересите ни.

Reply

Иван October 8, 2010 at 11:29

Нека да увековечат и лагера дето са били свалените американски летци. Отношението към тях е за пример!

Reply

БЪЛГАРИН October 9, 2010 at 15:48

Евгени Илиев Каза:

октомври 8, 2010 at 11:23 am
Позор за славното някога българско офицерство!
Този паметник не е военно гробище и няма никаква причина да се бърка с такова!
Той е паметник, възхваляващ убийци на жени и деца, издигнат в града, където те са били безмилостно, хладнокръвно и целенасочено избити!
Това е гавра с паметта на невинните жертви
Как не ви е срам да се наречете български офицери?

„Но паметникът на загиналите пилоти, не чества политическите съображения на времето, а човешката памет за човеци – наши колеги офицери, които верни на дълга си са изпълнявали заповедите на своите командири. Така би постъпил всеки доблестен военен по света.“
Това безспорно важи и за немските пилоти, бомбардирали Лондон и сринали Варшава, за Дьониц и т.н.
Но те са считани за военнопрестъпници и никой не им издига паметници в разрушените от тях градове.

Много добре е доловил разликата според мен.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: