Warning: Declaration of thesis_comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0
Сапьорска молитва в Афганистан | ExtremeCentrePoint

Сапьорска молитва в Афганистан

by ExtremeCentrePoint on Tuesday, 24 August, 2010 · 16 comments

in Aрмия, USA, Картинки, НАТО

Спецгрупата от армията на САЩ по обезвреждане на самоделни взривни устройства, всекидневно спасява живота на афганистанците и на колегите си от НАТО. Рискът е голям. Една молитва не стига.

untitlpped 

untitled

unjtitled

untitgled

untitlekkd

unftitled

  untimtled     

  untitlhhed

uwntitled

untiteled

untitljed

untitlned

Technorati Tags:

{ 16 comments… read them below or add one }

Nik August 24, 2010 at 18:46

Не, не са само парите, които са довели тези млади хора да се занимават ежедневно между живота и смъртта.
Сигурно има нещо много благородно и смело в генетичната им формула.
Нека Бог да ви благослови, славни момчета !!!

Reply

Торбеш August 24, 2010 at 21:04

Има такива хора и в мирния свят, хора които се ръководят от някаква своя вътрешна подредба на нещата, или не – искат непременно те да участват в правилната и справедлива подредба на света, независимо от риска, трудностите, неразбирането, недооценяването. Такива хора не се вписват в еснафските схеми на спокойно живуркане без риск, като почват да обясняват мотивите си на околните, в един момент усещат, че говорят в празното. Такава порода се среща (съдя от моя личен опит) сред учителите, сред лекарите, има я и сред полицаите. С тях светът изглежда по-рицарски, забравяш колко е комерсиален, някак се срамуваш от себе си, като контактуваш с такива хора. Добре, че ги има, инак да сме без мярка за човешката висота.

Reply

veon August 25, 2010 at 19:31

Абе пич, тези хора са НАЕМНИЦИ. Разбираш ли, за пари са отишли да воюват срещу чужда държава на хиляди километри от своята граница. Без да има война между двете държави. Пари и адреналин, това са им мотивите. И те са мярка за човечност ? Я сега помисли дали така се говореше за СССР-ците, когато бяха там и освен социализъм строяха и граждански обекти. Аман от кравари ( каубойци ) в тоя свят. Същото е и за Ирак и т.н.

Reply

Торбеш August 25, 2010 at 21:29

Абе пич, вижда се от самолет, че си възпитаван с долнопробен цинизъм както нормалните люде ги възпитават на висши ценности.
“Пари и адреналин” – така бай ти Ганю гледа паметник – “…Санким, двайсе кила динамит му стигат…”
Лично ти имаш да извървиш към седемстотин години целенасочено възпитание, за да усетиш отдалече мотивите, които ръководят висшите същества – кауза, лична мисия, мъчеща те съвест и прочее неразбираеми за циниците неща.
Хайде обратно в обора, че нагрухтя достатъчно темата!
Аман от кравари по мислене, свинари по светоусещане, отрепки като морал!

Reply

veon August 28, 2010 at 7:12

Едно време така хвалеха световните борци за социализъм и интернационализъм.. Сега са модерни борците за демокрация. За всеки се намира кауза за умиране.
Хеле пък личните нападки за страхотен довод. Айде със здраве да е.

Reply

US August 26, 2010 at 2:42

Евала Торбеш господ здраве да ти дава! Така е! То малоумен да си и нищо да не знаеш достатъчно е да погледнеш тези снимки, снимките от новата статия за лекарите и тези от Дагестан …. без коментар и 700 години са му малко за да разбере.

Reply

Торбеш August 26, 2010 at 6:18

Господното се пише с най-главната буква, която имате!

Reply

иванов August 26, 2010 at 17:50

Торбалане, торбалане…
Щото си толкоз ентусиазиран, що не одиш да ни покажеш как се воюва за голата кауза, а не за пари.
Наемника затова е наемник, и това не е от вчера, а от прастаро време, воюва с този и убива онзи, който му нареди и посочи наелия го за тази работа(за наемника това е обикновена работа). Америкнският наемник с нищо не е по-добър от наемника във Френският чуждестранен легион. Избрали са от немай къде, от бедност или отчаяние тази рискова професия(а това е прастара мъжка професия, сходна с проституцията при жените), като се надяват, ако останат живи със спечелените пари да си оправят положението и тръгнат по правият път.
ЗА ПАТРОТИЗЪМ, ХУМАННОСТ, ДЪЛГ, ЗА ОБИКНОВЕНА ЧОВЕЩИНА И ДУМА НЕ МОЖЕ ДА СТАВА.
Вземи им заплатите(възнагражденията и облагите) и ще откажат да се бият, ще дезертират до един.

Reply

Мартин August 26, 2010 at 19:33

Иванов,от обясненията ти не можах само да разбера кое е за предпочитане-наемника,както ти го наричаш и който,в допълнение към “задълбочения” ти анализ за подбудите му отива,забележи, ДОБРОВОЛНО да служи или соцнаборника,изпратен като пушечно месо без никой да го пита дали иска или не да бъде подобно пушечно месо.Кой от двамата според теб е с по-висок морал?А че отивал за пари- ти за какво искаш да отиде-просто ей тъй за тоя дето духа ли?А колкото до сравнението което си направил между професионалния войник и проститутките-просто нямам думи.Подобни сравнения може да прави само индивид с тотално повреден мозък.

Reply

????????????????????????? August 26, 2010 at 19:33

Ванка къде са смайващите снимки от великият Китай които обеща да ни покажеш, къде са де, къде са????????????????????????????????????????????????????????????????

Reply

Петър Славов August 27, 2010 at 0:23

честно казано аз не бих си рискувал живота за нищо
най-малкото не мисля, че афганистанците го заслужават
стискам им палци все пак :)

Reply

Anonymous August 28, 2010 at 16:57

Имаш право войната в Авганистан е напълно безмислена. Там е черна дупка и всичките усилия на американците са безмислени , каквото и да правят винаги ще e зле там. Авганистаците приемат войниците на НАТО като окупатури и са готови да ги накълцат на парчета, по добре е да ги оставим там сами да си гният изолирайки ги без да им се дава вазможност да си продават дрогата която произвеждат.

Reply

Торбеш August 29, 2010 at 8:57

Точно така, и на фашизо- и комуно-отрепките не им е мястото тук.
Къш!

Reply

Anonymous August 29, 2010 at 15:21

Торбеш какво искаш да кажеш с този твой ни в клин ни в ръка коментар?

Reply

Торбеш August 29, 2010 at 15:37

Исках и го казах на един фашизоид, но той пък се спомина (администрацията го изтри) и постингът ми стана неразбираем – изтриха му контекста.

Reply

johnny October 29, 2010 at 12:14

God bless you boys!

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: