Руската армия изхвърля бронираните “Тигър” и ги заменя с италиански “ИВЕКО”

by ExtremeCentrePoint on Saturday, 7 August, 2010 · 12 comments

in Aрмия, Русия, Технологии и Наука

7a46208a573da532e0a39b63ee8cd2818f330805_big Бронираните руски джипове ГАЗ-233014 “Тигр” бяха широко рекламирани в Русия дори от Путин. Оказва се обаче, че те не отговарят дори на изискванията на руската армия, която е решила да се екипира с 500 италиански машини от „ИВЕКО” (Iveco LMV M65 ) и анулирала поръчката за газките.

Русолизците в България непрекъснато ни говорят как руската техника е най-добрата, как руските самолети и ракети са най-добрите без аналог и най-най-най … В такъв случай, логичен е въпросът:

Щом руската техника е без аналог и толкова добра, защо руската армия предпочита западни машини?

 ГАЗ-233014 “Тигр

big_463806_cars_jeeps_rossiya_arzamas

 

Виж също:

Руското копие на Сайдуиндър 9В никога не стана добро колкото оригинала

Свободата, Санчо е най великото благо на таз земя

Руско качество – Калашников (АК47) в пламъци. Хуго Шмайзер би се обърнал в гроба ако знаеше

Как Хуго Шмайзер създаде АК-47(Калашников) за Сталин

Без да води война, Индия за 20 години е загубила 265 самолета Миг руско производство

Руски военен “параход” през 2009 година

Руската ракета Булава стана отново за смях на журналистите – нов неуспешен опит

Специалните части в Русия се въоръжават с качествено западно оръжие

Руските атомни бомби са с изтекъл срок на годност. Откровението на един конструктор

Technorati Tags: ,

{ 12 comments… read them below or add one }

тупая обезьяна August 7, 2010 at 12:01

Руснаците никога не са можели да правят добри автомобили – тоест добра авто-техника…

Този коментар беше модериран.

Правилата тук:

http://www.extremecentrepoint.com/?page_id=1578

Правила за коментиране:

1. Коментира се по темата. Не се коментира автор на постинг, блога или собствениците на блога. Подобни коментари ще бъдат модерирани.

Reply

Leopold August 9, 2010 at 4:10

Между другото очаквам поредната русофобска статия където неприкрито изразявате радостта си от пожарите в Русия !

Reply

Торбеш August 9, 2010 at 18:07

От гледна точка на крайния резултат – боеспособна армия, решението да се ползва западния опит – това е едно прагматично, правилно решение.
…Правилно решение би било по аналогия да се ползва западния опит и в държавното устройство – демокрацията от северозападен тип е по-добра от хунтата на КГБ, така както бляскавите бойни машини на НАТО са по-добри от скапаните уазки и газки, при които е важна бройката, а не качеството (ако от сто тръгнат шейсет, пак е добре, защото противникът има десет).
Само когато Русия е вземала наготово пример от по-цивилизованите от нея, е напредвала. От по-напредналите от нея българи е взела държавното устройство, християнството, езика и писмеността, от Запада – цялостната модернизация през предпоследните два века, науката, културата и техническия напредък. … Когато обаче Русия почне да налага “нейната версия на цивилизация” – деспотичен режим от типа “тюрма на народите”, както я назовава Улянов – това е било беда най-вече за нея, примерите всеки образован човек ще ги назове.

Reply

Владислав May 23, 2011 at 6:35

Руски хакери пробиват електронната защита на Пентагона

Американската преса съобщава, че електронната защита на Министерство на отбраната на САЩ е била заобиколена от компютърен вирус дело на руски хакери. За атаката е бил информиран дори президентът Буш. Тя била причинена от вируса agent.btz, който засегнал няколко правителствени институции, между които и Американското централно командване, координиращо действията на американските сили в Афганистан.

Още преди седмица се появиха сигнали за сериозен пробив в компютърната система на Пентагона и тогава на всички американски военослужещи бе забранено използването на флаш устройства. Смята се, че компютърният вирус е проникнал в хиляди правителствени компютри именно през техните USB портове, като е циркулирал в системата повече от месец, преди да се активира. Размерът на нанесените щети и обхватът на засегнатите правителствени системи все още не са известни.

Е как ще го коментирате това господа американофили?

Reply

Аспарух May 23, 2011 at 20:57

Много лесно другарю.
Ще ти отговоря без да съм някакъв -фил. Освен българо- …, разбира се!
Направи ли ти впечатление че че става за въпрос за вирус. Т.е. братята руси отново рушат. Рушат! Нещо характерно за тях – вместо да подобрят своето съсипват чуждото. И ако в условията на война това е приемлива тактика, когато говорим за икономическо развитие това се нарича престъпление. На всички езици.
Никой не отрича че в Русия има умни хора. Но, чудя се защо живеещите там ползват ума си да пречат на другите?
А сега по темата – в условията на съвременната война решаващо значение има техниката. И това явно е осъзнато и от руските военни. “Тирърът” не е единствената руска техника заменена със западна. Спец. частите им са въоръжени с “фашистките” Глок, Берета и МР5. Местното оръжие остана за кашимерията. Така или иначе по руските стандарти те са “пушечно месо”. Старшинките в казармата (1995 г.)твърдяха че по разчет боеживота на кашика е 1,5 минути.

Reply

Владислав May 25, 2011 at 10:45

Добре Аспарух. Първо не знам как реши , че съм комунист , не съм но както и да е.

Да руснаците рушат в случая. Нима американците не рушат. Нима Америка не спонсорира чеченските терористи и благодарение на това има над 200 000 руски жертви. И казваш има умни хора в Русия които рушат – да ще рушът след като умните хора в Сащ също рушат Русия по взевъзможни начини.

Reply

Anonymous May 25, 2011 at 11:41

Стига бе хора, какво ви интересуват руско-американските кавги да не би те да са се замислили за нашите проблеми. Нищо подобно всеки си гледа своя интерес, оставете ги тях и погледнете нашите проблеми. Руската армия може да се обзавежда с модерна техника а нашата неспособна и слаба армия няма пари за нищо и постоянно намалява докато не изчезне окончателно! Руснаците ни шантажират с енергийната зависимост от тях а американците се опитват да ни манипулират постоянно пробутвайки ни тeхните интереси за наши.

Reply

Аспарух May 25, 2011 at 18:14

Напълно си прав.
За съжаление сме зависими от Русия и от САЩ. (както и голяма част от останалия свят). И е много трудно да се балансира между двете. Особено когато определени среди не желаят.
А пари за армията наистина няма. Бюджета й е процент от държавния. А 20 год е въпрос на национална гордост да се краде от нея! От къде да дойдат парите?Кое да се пренебрегне в полза на армията? Здравеопазване? Образование? Култура? Инфраструктура? Кое?

Reply

vv October 14, 2011 at 9:37

Всъщност и групата “Газ” и “Уаз” не са държавни фирми част от военно-промишленият комплекс на Русия а просто едни компании които произвеждат някакви неща за продаване и не ги бъркайте вече с предишните машини за армията така ,че логично е да се закупува най – доброто.Всъщост те закупуват самата технология…:)

Reply

talibanin February 25, 2014 at 1:42

Хубаво сте писали тука. Има и много верни работи! Нека само да уточним, че руснаците след като пробваха ивекото и разбраха, че не работи при температури по ниски от -40 градуса, затъва при 30см сняг и кал и още 47 други работи решиха да се върнат към ГАЗ-ката. Е ще трябва да купят и поръчаните 358 броя ивеко “Рысь”. Договор са подписали съответно има и наказателни неустойки.

Reply

Anonymous February 27, 2014 at 14:02

Нормално е ИВЕКО-то да не става за всякакъв климат, още повече Русия има територии с +50 до -70 градуса. Трябва да се аклиматизира за руските условия. Може би трябва Путин да покани италианците да се запознаят с конкретните руски условия, защото те не могат да правят машини за всякакви възможни климатични условия.

Reply

Случайно монаващ July 13, 2014 at 17:40

Като изключим самите руснаци, не лесно да се направи кола, камион или каквато и да е машина дето да върви при руските условия. На времето германците, които за мен са лидери в тази област, затънаха по руските пътища и това се приема за една от причините да загубят войната. А италианските машини от друга страна освен с дизайн с друго нищо не могат да се похвалят.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: