Warning: Declaration of thesis_comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0
Добре дошли в НАТО! Модерно екипирани, албанските специални сили заминават за Афганистан | ExtremeCentrePoint

Добре дошли в НАТО! Модерно екипирани, албанските специални сили заминават за Афганистан

by ExtremeCentrePoint on Monday, 2 August, 2010 · 12 comments

in Aрмия, Военни конфликти, Европа, НАТО

44 войника от албанския батальон за специални операции заминават за Афганистан. Бойната единица ще бъде разположена в Кандахар където са и българските войски. Албанската част ще бъде ангажиранa директно в бойните действия заедно с Великобритания с кодово име “Eagle-1″ под командването на полковник Дритан Демираж.

  afg
Бойците са с Beretta ARX-160 rifles. Според албанското Министерство на отбраната, само специалните части ще бъдат въоръжени с това оръжие защото е прекалено скъпо (2500 евро бройката), докато по-голямата част от въоръжените сили ще бъдат оборудвани с G-36 или  хърватските  VHS. Албанските сили ще бъдат снабдени и с Javelin Anti-Armour Missile, които се използват от коалицията за разрушаване на укрепени позиции на талибаните в планинските райони.

afg1

Мобилността на частта е осигурена от произведени в Полша  Cougar APC.

CIMG0517

{ 12 comments… read them below or add one }

Торбеш August 2, 2010 at 10:55

Браво, чудесни юначаги!
Радващо е млада и напираща от енергия нация като албанската да канализира един ден силите си за градеж на европейския дом, за защита на европейските ценности. Албания очевидно е в своя Ренесанс, скъсва с вековната изолация, албанци има навсякъде по Европа и света – работливи, подчертано държащи на думата си, честни и скромни. Е, има и престъпни елементи, но нима ние българите не пратихме като челен отряд в Европа първо престъпната си пасмина, цигания и проституция? … После европейците видяха и работливите, и честните, и умните българи.
Добре дошли в НАТО, приятели и съюзници, чакаме ви в Европейския съюз!

Reply

RPG August 2, 2010 at 16:41

Good luck на съюзниците. Здрави момчета изглеждат. Прави ми впечатление добрата екипировка и качеството на оръжието – превъзхожда българската, но вярно е, че ние нямаме специални сили в Афганистан. Ситуацията може би ще се промени тази есен. ;-)

Reply

Anonymous August 3, 2010 at 15:50

Най доброто автоматично оръжие е Калашника каквото и да се говори за него, така че нашите момчета не са по зле екипирани нито пък са с по некачествено оръжие.

Reply

Фотофинишът August 3, 2010 at 20:29

а наште имат ли си и javelin ;-)

Reply

Anonymous August 3, 2010 at 22:34

Не знам какво е това нещо javelin но сигурно имаме нещо по ефикасно и доказано.

Reply

@4 August 4, 2010 at 9:10

не знаеш какво е javelin, но знаеш че имаме по-добро от него. идиот 1/2. :-)

Reply

Anonymous October 7, 2010 at 15:50

Като не знаеш какво е това “нещо”, не се излагай повече с такива коментари- нямаме нищо, което да се доближава до възможностите на Javelin.
И ето да разбереш какво е http://en.wikipedia.org/wiki/FGM-148_Javelin

Reply

kosio August 4, 2010 at 2:27

“Най доброто автоматично оръжие е Калашника”

То няма какво повече да казваме. Освен това, че армията ни е въоръжена с технологии от преди половин век. Колкото и да са били добри (превъзходни/непобедими) преди половин век, днес са морално остаряли.

Reply

Константин August 4, 2010 at 8:30

В специалните операции, в които участват нашите момчета в Афганистан заедно с немски и полски командоси и за които не се шуми, те използват чешките Vz.58P – защото са по-ефикасни от изделието на сполучливо кунтузения преди повече от половин век Миша Калашников. Работят с италиански джипове и чешки пистолети. Оказва се, че имаме достойни мъже, калени в истински битки.

Reply

@4 August 4, 2010 at 9:08

не знаеш какво е javelin, но знаеш че имаме по-добро от него. идиот. :-)

Reply

Аз обичам Русия August 10, 2010 at 15:50

Нато е с прогнила структура! Там всичко опира до електроника.Нали знаете ефекта на ядрената бомба погубва всичко електронно.Нато и Сащ са обречени пред голямата мощ на руските ракетни войски.Хвала на руските юнаци! Поклон пред великия Сталин,Ленин,Брежнев,Путин и Медведев.Американците умират от яд ,че руснаците притежават най-добрите ракети в света и най-доброто и ново ПРО и ПВО С400!

Reply

Торбеш August 10, 2010 at 16:45

…Мдаааа.
Болният вече преритва с крака…Агонизира, повръща каквото е погълнал от пропагаДната…Вони непоносимо!!!
Господ е близо! Покай се!

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: