В Южна Африка грабежите процъфтяват по време на световното първенство по футбол

by ExtremeCentrePoint on Tuesday, 15 June, 2010 · 4 comments

in Африка, общество

00ztgfsr

– «Работил съм на повече от десет световни първенства, но това никога не се е случвало. Дори през 1978 г. в Аржентина, въпреки че тогава на власт беше хунтата, ситуацията беше много приятна отколкото сега. В ЮАР престъпността е ужасяваща. И най-важното е, че полицията бездейства. В много от журналистите решението на Блатер да даде домаинството на тази страна сега поражда само съжаление. “- Генадий Орлов коментатор за руските медии.

– На телевизионен екип от Нова Зенландия откраднаха оборудване за 70 000 долара. Грабежът става в хотел в Рустенбург, когато журналистите вечеряли в ресторанта. Крадците нахлули нахлуха в стаята им и задигнали всичко – осветителна техника, фотоапарати, лаптопи и сателитна антена. Сега, предаването на световното за Нова Зенландия е под въпрос.

– В Претория ограбили немски журналист, който пристигнал в Южна Африка в петък за Световната купа. От жертвата крадците взели всичко – пари, компютри, кредитни карти, снимачна техника, лични вещи и дрехи.

– Банда от африкански хулигани обрала четирима китайски журналисти. Крадците спрели колата на пресата и взели парите и оборудването. Един от пострадалите дал съвет на колегите си: „Бъдете много внимателни когато напуската хотела. Затворете прозорците на колата си и приберете вещите си в багажника”.

– Португалският фотограф Оскар Серано се събудил в хотелската си стая с опрян в челото пистолет: „Ако искаш да живеееш затваряй очи и продължавай да спиш!” му казал крадецът с маска. На Серано не му останало нищо друго освен да изпълни заповедта и да чака. „Те взеха от стаята абсолютно всичко! Парите ми, дрехите, компютъра, паспорта, фотоапарата. Единственото, което ми оставиха беше документа с журналистическата ми акредитация за световното първенство.”

  – Бандитите грабят не само журналистите, но и футболистите. В Дърбан на трима играча от грърция са успели да откраднат 2000 евро.

Виж също:

Расизъм срещу белите граждани на Зимбабве

Защо изгониха “белите дяволи” от ЮАР? Многоженството на президент Зума

В Сенегал ще “възраждат” Африка чрез гигантски паметник

В ЮАР изнасилването се превръща в нормална социална практика

Холера в Зимбабве, а белите доктори одавна са си заминали

Колко дълго можем да отлагаме реколонизацията на Сомалия?

Южна Африка : медиен black out за насилието срещу Белите хора

В ЮАР ако белите си тръгнат, с тях си тръгва и мирът

Постапартейд в ЮАР . IQ ли е виновно?

Sweet Banana в Родезия

Почина Ян Смит. Белият човек в черна Африка

Technorati Tags:

{ 3 comments… read them below or add one }

kosio June 15, 2010 at 7:46

Явно разумът няма да се върне лесно в главите на можещите, знаещите и успялите.
С преструвки и добра воля икономиката не може да се оправи. Това тепърва започват да го осъзнават.
С политическа коректност цивилизованост на различните слоеве на обществото не може да се постигне. Това ще почнат да го разбират на канче топла вода след като мине икономическата катастрофа.

Reply

Nik June 17, 2010 at 13:10

“престъпността е ужасяваща”, “полицията бездейства” – в началото, четейки разсеяно,
помислих, че коментарът е за България..

Reply

Reformed June 18, 2010 at 16:07

Заглавието трябва да е “В Южна Африка грабежите процъфтяват по време на световното първенство по футбол като за световно

Reply

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: