Киргизка мъртва зона. Медведев тласка Русия в нов афганистански капан

by ExtremeCentrePoint on Friday, 18 June, 2010 · 7 comments

in Военни конфликти

В Афганистан всичко започна по подобен начин. Началото бе поставено с просъветски преврат организиран от КГБ, последва ограничена помощ от руски военни инструктори, а след това нещата започнаха главоломно да излизат от контрол. Конфликтът завърши с поражението на СССР и последвалото му разпадане. Знае ли Медведев тази история?

00ztscqd

00ztpb2r

00ztqdx8

00ztrkea

00zth344

Technorati Tags:

{ 7 comments… read them below or add one }

karokan June 18, 2010 at 0:29

Сега трябва да се подготвим за поредицата от смотани коментари на другарят Иванов.

Reply

shokersun June 19, 2010 at 4:09

Но нали се сещате че този път американските к*рви няма да ги има да правят мръсно на Русия.

Като сме на тема Русия защо не сложите снимки на разкъсаните деца от метрото в Русия тази година,или най-малкото да покажете закланите и разчленени руски войници (повечето на 20-22години,още деца) ? Руското отмъщение колкото и да е жестоко често е заслужено и справедливо.

Reply

Торбеш June 19, 2010 at 6:51

“…Руското отмъщение колкото и да е жестоко често е заслужено и справедливо…”.

Въпросът ми е какво толкова им направихме на руснаците, че ни отмъстиха така жестоко – 50 години дивашки азиатски социализъм, съсипване на живота на няколко поколения – цял народ в концлагер от типа на ГУЛАГ, 50 години вън от цивилизацията, от напредъка, от нормалността. Сега искат на просяци да ни направят с разни свръхскъпи АЕЦ-ове с най-скъпия ток, потенциално авариращи тръби с нефт и газ, като всички негативи са запазени за нас, а ако има някаква файда, то тя е само за тях…
За какво ни отмъщават???
Що не ни оставят на мира най-сетне?

Reply

Nik June 19, 2010 at 11:52

Не, приятелю “ТОРБЕШ”, те никога няма да ни оставят на мира !
Ние сме длъжни да не оставяме на мира “Ивановците” ( “Гоцетата”) у нас !!

Reply

Торбеш June 19, 2010 at 13:40

Добре казано с малко думи.
Поздрави!

Reply

Константин June 19, 2010 at 14:32

Нещата в случая са много по-различни от ситуацията в Афганистан през 1979 г. Империята на злото не съществува, Русия е превърната в “суровинен придатък ” (ако ми е простено цитирането на класиците на марксизма-ленинизма) на западните икономики и на Китай, процесите в бившите съветски републики не могат да бъдат контролирани. Събитията в Киргизия се развиха по класическия хунтаджийско-мафиотски вариант – случаен човек дойде на власт след смъкването преди година и нещо на закрепилия се като президент бивш партиен секретар, който и за чеп за каца не ставаше, новият имаше подкрепата на хората, ояде се, създаде безобразна корумпирана администрация, воглаве с всичките си синове, ситуацията изпуши, тълпата се развихри (виж “Великата” френска революция) и го отнесоха в крайна сметка етнически чуждите узбеки, живеещи в южните райони на страната с център град Ош, който, на всичко отгоре, е и роден град на омразния президент.
Ако ще говорим за позицията на Русия, тя няма концепция по събитията, те се развиваха не по неин сценарий, заинтересуваните клики в страната не знаят, какъв интерес биха могли да извлекат в Киргизия и след като нямат представа, какво да правят, се блокират една друга, а заедно с това и властта в Кремъл. По-интересно е друго: под егидата на Русия беше създадена Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКБ) с участието на повечето бивши републики от СССР, включително и Киргизия , чиято цел беше, както се вижда от името й, да гарантира сигурността на тези страни, в това число и със създадените за целта общи военни формирования, при възникването на критични ситуации, терористични заплахи, природни бедствия и тъй нататък. Сега се вижда, че както всички стъпки на Русия на постсъветското пространство (може би с единствено изключение нападението срещу Грузия) и тази организация също е нефелна. На искането от страна на временния президент Отумбаева за военна помощ Медведев разсъдително отговори, че “на безредиците трябва да се сложи край” и с това се изчерпи ангажираността му. А, иначе, ОДКБ май беше създадена точно за това – да слага край на безредиците, но явно, колко е ефективна. Може би за добро. Да се надяваме, че и Черноморският им флот е на същото ниво.
Сега, относно радостостите на shokersun за отсъствието на “американските к*рви”, искам да го разочаровам – американската база в китния киргизки град Манас съществува, изправно работи, осигурява логистиката за Афганистан и не изпитва никакви притеснения. Във всеки случай, няма нужда от увеличаване на броя на охраняващите я морските пехотинци, както направиха руснаците в своята база. А що се отнася до разкъсаните при атентатите в метрото, смяташ, че това е работа на американците, а не вътрешни руски проблеми ли? Дали пък още не гледаш картинките на Кукриникси в “Огоньок” от 50-те години. Освен това, ако това ще те зарадва, да ти съобщя, че “руското отмъщение” май вече започна и май наистина е страшничко – в Приморския край шестима тъй наречени партизани половин година избиват милиционери и за да ги заловят вдигнаха 1500 омоновци заедно с хеликоптери и бронирана техника, само че сега същото взе, че започна да се случва и в Перм, и в Междуреченск (не че някого му трябва да знае, къде е това).

Reply

shokersun June 19, 2010 at 23:00

Торбеш не го правиха руснаците,правиха го комунистите.Комуниста не признава род и държава той е лишен от всякакво чуство на национална принадлежност.Дали са били руснаци,българи или други те все са били комунисти.

Константин къде направих намек,че атентата в руското метро е дело на американци ? Но да дело на американските двуличници бе когато въоражаваха талибаните с оръжия и в същото време пращаха лицемерните си усмивчици в Кремъл.Сега американците умират от собствените си оръжия,каква ирония не мислиш ли ? В коментарите искам да кажа,че руския ботуш ще мачка жестоко всеки който се опитал по-какъвто и да е начин да застраши суверинитета на православна Русия.И не не съм русофил може да прочетеш също какво съм писал за руснаците в сайта.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: