В ЮАР ако белите си тръгнат, с тях си тръгва и мирът

by ExtremeCentrePoint on Saturday, 24 May, 2008 · 14 comments

in Тенденции, Терор и Комунизъм

Продължавам със случващото се в ЮАР.

Черните не обичат белите защото белите са ги подтискали в продължение на десетилетия. Белите(не всички бели, но голямото мнозинство) презират черните, защото черните по тяхно мнение за мързеливци и мошеници в работата. Всичко това няма да го забележите веднага – необходимо е да поживеете там известно време.

В настоящият момент черните подтискат белите вече от 15 години, от 1993 те са на власт. Белите получават по-малко пари от черните, работещи на една и съща длъжност – затова защото черните дълго време са били “underpriviledged”(не са имали достатъчно привилегии). За белите не е лесно да си намерят работа – фирмите трябва да имат определен процент черни служители на същата длъжност , за която се кандидатства. Ако си бял мъж е още по-трудно(счита се че белите жени също са били угнетени и са предпочитани пред мъжете).

В ЮАР има също така много индуси и други „цветни”. Това е особена нация сама по себе си и не трябва да се смесва нито с белите , нито с черните. Всичките раси-нации се подържат сами себе си и влизат в съюзи с другите според ситуацията. На хартия всички са равни, но структурата на обществото показва друго. Белите все още са елита, въпреки, че са подтиснати по отношение на заплатите. Белите поддържат само себе си, общуват с други бели при същите обществени стандарти както и в която и да било друга бяла страна. Къщите им са големи и красиви и обикновено имат прислуга. В ЮАР живеят все още много англичани, холандци и други европейци, въпреки, че не малка част от тях емигрираха след идването на черните на власт. До идването на черните на власт тази страна беше рай за белите и те все още си спомнят с тъга за онова време.

Идването на черните на власт беше нещо добро в демократичен и политически смисъл, но в икономически – всичко тихичко се разпада, защото черните политици на власт не са образовани. Държавата се управлява от неграмотен, а някои от министрите са завършили едва четвърти клас.

Корупцията е ужасна особено сред цветнокожите(но те обикновено взимат подкупи само от своята националност – черните от черните, индусите от индусите и т.н.). Държавните учреждения работят почти както в България – не даваш подкуп, няма да свършиш работа.

Това което трябва да се знае е, че в ЮАР по улиците не се ходи пеша и няма обществен транспорт. Всички карат коли. Ако някой няма кола е принуден да ползва маршрутно такси, което най-често работи по пиратски – няма лиценз и е част от местната мафия. Мафия като мафия в ЮАР не съществува. Има черна престъпност, която е страшно тъпа – те първо те убиват и след това проверяват колко пари имаш в портфейла, ако въобще имаш такъв.

00f8y9cf Престъпността в ЮАР е ужасяваща. По броя на убийствата и изнасилванията страната е на първо място в света, над 50 убийства на ден. Най-ужасното е с изнасилванията, защото черните вярват, че ако правят секс с бяла жена СПИН от тях ще премине в бялата и те ще се излекуват. Голяма част от изнасилените бели жени са по този повод. Серопозитивните в ЮАР са 10-15%.

Колите ги крадат направо от ръцете на собственика, когото могат просто да помолят да я напусне или да го застрелят на място без разговор. Зависи от настроението. Четох за случай, когато бандитите са стреляли в корема на бременна жена, защото тя не е успяла да излезе достатъчно бързо от колата. Имаше и друг случай – убиха осем годишно момче, което не искало да се раздели с велосипеда си. Преди това вестниците писаха за изнасилено осем месечно момиченце и според авторът на статията това не е най-младата жертва на насилие.

Това всичко напомня на кошмар, но е ежедневната реалност в ЮАР.

00f92c8b И сега от тук нататък накъде? Струва ми се, че вече този филм сме го гледали. Белите пречат на черните да си разчистят сметките помежду си. Следователно белите са виновни. Може да се очаква в скоро време всички черни и жертви и насилници да открият истинския си враг в лицето на бялото южноафриканско население и да се хвърлят в лов на вещици. Ако белите напуснат, то тогава чернокожите ще имат достатъчно време да се заемат със собствените си проблеми, както са доказали че могат да го правят в Руанда, Конго, Етиопия, Чад и Зимбабве. Това ще бъде мач без арбитър и кръвта обилно ще се лее по земята. Пожарникарите ще са си заминали …Виж още:

Постапартейд в ЮАР. IQ ли е виновно?

Южна Африка: медиен black out за насилието срещу Белите хора

Холера в Зимбабве, а белите доктори одавна са си заминали

Почина Ян Смит. Белият човек в черна Африка

Sweet Banana в Родезия

Африканците си решиха проблемите и скоро ще заминават за Луната

Храните днес в Африка не достигат. А преди 25 години достигаха ли?

Джейкоб Зума – новия Президент на ЮАР

За хуманен неоимпериализъм и неоколониализъм

Бразилският президент Лула на лов за вещици: “За кризата е виновен белият човек със сините очи”

Колко дълго можем да отлагаме реколонизацията на Сомалия?

PS: В предишната си статия за размириците в Йоханес бург, споменах IQ и връзката му с икономическият просперитет. Не съм сигурен дали тя може да бъде доказана, но нека всеки сам си направи изводите от долните графики:

Untitled unwertitled

.
[tags]бели, юар, бунтове, расизъм, йоханесбург[/tags]

{ 10 comments… read them below or add one }

сойер May 24, 2008 at 13:45

последните две графика са една и съща картинка.забравил си тази за iq

Reply

Римл@нин May 24, 2008 at 22:04

Благодаря, ще се помъча да го оправя, но не знам точно какстава. Ще трябва да помоля дъската или Дарина. Графиките ги има и на линка.

Reply

Задунайский May 24, 2008 at 22:46

Кейптаун, по времето на “бялото” управление.
Мой приятел вижда двама бели да разчертават с бяла боя пътната маркировка на новонаправен първокласен път. Пита – защо не дадете тази работа да я вършат черните.
Ти не си от тука – отговорили, ти луд ли си да я дадеш на черни тая работа, нямат толкова акъл….
Тогава разказът на моя приятел ми се стори малко расистки, пък и бяхме яко обработвани на тази тема.
След години разбрах, че това е голата истина.
Другото е било солидарност с борещите се народи срещу “капиталистическия гнет”…

Reply

Римл@нин May 24, 2008 at 23:05

Да. Аз доста време съм бил в Африка и в различни страни … около 15 години все заминавах и се връщах. Почти няма африканска страна да не съм посетил. В Зимбавве например, бяхме с група американски инженери, които монтираха топилни пещи в една фабрика до Солзбъри( не си спомням дали го бяха вече прекръстили на Хараре). Те ми разказваха, че от няколко години компанията им има непрекъсното представител в леярната. Нещо се чупи, черните опитват да го оправят, неуспяват и викат белите. Ама чупенето не е да се счупи машината, а дребни проблеми по подръжката и елементарни повреди. Та фирмата се принудила да изпрати човек на място. За нищо не ги бива…впрочем бива ги – да се избиват един друг.

Reply

сойер May 25, 2008 at 14:58

тия в ЮА нямаха ли и атомни бомби?

Reply

цру May 26, 2008 at 10:49

имаха, май ги унищожиха или консервираха

Reply

Anonymous May 26, 2008 at 20:32

Ситуацията е тежка. Вчера един министър каза, че жертвите (42 официално, но са доста повече)са резултат от ДЕСНИ политически манипулации. Имало десни политици, които били заинтересувани да има жертви.(подразбира се бели)

Трябва да си луд за да приемеш 5 милиона емигранти от съседни страни, когато безработицата сред собственото ти население е 30%. Размириците стигнаха до източен Трансвал и до бидонвилите на Кап. Включиха и армията да помага, но не да затвори границите и да спре емиграцията, а я разхвърлят вътре в страната – по-точно това което е останало от армията и не се лекува от СПИН.

Reply

AZ September 30, 2010 at 7:54

Ot 15 От 15 години живея в на пръв поглед нещата са горе доло така, ама не точно…
Работодателите са задълажени да наемат черни, но това не влиае на бройа наеманите бели специалисти,ако има някаква конкуренциа то е между не квалифициран бял работник и такъв черен, естествено е да има закон за това, все пак триабва да интегрират черните и да пречупят навика за наемани само бели работници.Работодателите нямат нищо против евтината работна рака.Да черните са глупавички, естествено,никога не са имали възможност да ходят на учелище и са били изолирани, трябва да минат поколения.
Белия не мрази черния, напротив белия цени труда на черниа и го използва, винаги се е грижил за него. За престъпноста, да има но не повече от всеки голям град по света.
Интересни примери са дадени, подобни случаи бих цетирал случили се в Българиа и навсиакде по света…
Да ако белия си трегне ще настъпи хаос, но същото важи и ако черниа си трагне.
Да не забравяме все пак че ние сме гостите тук, земята е на черните, ние бялата раса сме агресорите,завоеватели и експлотаторите…

Reply

УГ January 12, 2013 at 18:17

Аз не съм съгласен с човека който е писал последен коментар! Белите не са агресори,терористи и темподобни!Точно обратното е!БЕЛИТЕ СЪЗДАДОХА РЕД В ТАЗИ ДО ПРЕДИ ТОВА ДЖУНГЛА!!!БЕЛИТЕ ПРИНЕСОХА ПЛОДА НА ЦИВИЛИЗЯЦИЯТА ТАМ!!!Който вини белите и и вминява агресия е объркано човек,заблуден!Междудругото белите ще изчезнат не само в ЮАР!Световна тенденция е раждаемостта на белите да спада с всяка изминала година!БЯЛАТА РАСА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ПОЧТИ НАПЪЛНО ДО 120 ГОДИНИ!!!
ЗАТОВА ПРИЗОВАВАМ ВЕСКИ КОЙТО ПРОЧЕТЕ МОЯТ КОМЕНТАР ДА СЕ ЗАМИСЛИ ДЪЛБОКО ПО ТОЗИ ВЪПРОС,ДА МИСЛИ ПОІЗАДЪЛБОЧЕНО И ДА ОСЪЗНАЕ,ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЙСТВА!!!!

Reply

Янко May 2, 2013 at 13:25

Черните никога не са били потискани! Това е безобразно нагла лъжа на медийните папагали! Черните никога не са могли да впрегнат силите си в изграждането на държавност! Това го доказва и историята и науката! Расизмът по-скоро трябва да бъде нучен термин,а не думичка с която някякви лайномети си парвят безразборни словесни чикии! Расизмът е идеология,начин на живот! Това трябва да им е ясно на онези жалки палячовци от правозащитните организации,фондации и темподобни жалкарии! Те трябва да спрат да лъжат и манипулират по най-безогледен начин населението! Това е престъпление спрямо човечеството! Истнските престъпници спрямо Човечеството са тези,които държат фондовата борса в Ню Йорк и управляват света!!!!

Reply

Leave a Comment

{ 4 trackbacks }

Previous post:

Next post: