Warning: Declaration of thesis_comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0
Швейцарският министър на правосъдието каза "не" на бурката и "да" на християнския кръст | ExtremeCentrePoint

Швейцарският министър на правосъдието каза “не” на бурката и “да” на християнския кръст

by ExtremeCentrePoint on Sunday, 23 May, 2010 · 3 comments

in Европа, Ислям, общество, Религия

1322175870

В интервю, публикувано в “Sonntag”, министърът на правосъдието заяви, че се противопоставя на всяка форма на прикриване на лицето на обществени места и това се отнася и за жените носещи бурка.

“В публичното пространство, аз също искам да виждам лицето на този, който стои срещу мен, а не само очите му.”, каза Евелин Видмер-Шлумпф (Eveline Widmer-Schlumpf). Тя смята, че личната свобода приключва там където започва чуждата свобода: свободата за носене на бурка не трябва да се възприема като агресия от другите хора и не трябва да ги поставя с състояние на несигурност и страх.

При контактите с държавните институции лицето трябва да бъде разпознаваемо. Министърът на правосъдието смята, че носенето на ислямски забрадки в държавните училища е проблематично и че този въпрос трябва да бъде обсъден с кантоните. Въпреки това, тя вече е заявила, че на учителите не е позволено да носят ислямски забрадки. Учителите трябва да бъде “религиозно неутралени”.

Министърът счита също, че няма никакъв проблем да се показват християнските символи: „ … в една християнска култура, която датира от зората на времето, кръста в училищата никак не ме притеснява. Тя каза, че кръстът не е само християнски символ, но принадлежи и към “нашата основна културна идентичност”.

В допълнение, министърът на правосъдието се противопоставя на всякакви специални правила за студентите мюсюлмани по плуване, участието им в училищни лагери и промени в програмата за сексуално образование на момичета.

{ 3 comments… read them below or add one }

Reformed May 23, 2010 at 10:42

Браво! Това е правилното отношение!

Reply

Nik May 23, 2010 at 19:05

Вчера, в голям универсален магазин в Ротердам едва не се сблъсках с “бурка”-нирана личност.
Не мога да кажа дали беше жена или мъж, но изпитах за миг същото чувство на жертвата, която се сблъсква със маскиран престъпник.
И защо забрана само в обществени сгради, такъв субект не бих пуснал нито в къщата си, нито в колата си, нито в магазина си..Защото във тези времена в които живееме, зад черната “завеса” би могъл да е мъж или жена със опасани експлозиви, би могъл да е опасен престъпник и какво ли още не.
Ако зависеше от мен – искаш бурка – само в къщи, дори не в колата – контролните органи трябва да задържат подобни субекти до пълно изясняване на личността и налагане на дебела глоба за да “държи влага”.
Иначе, другото е лекомислие и неоправдан риск.

Reply

1234567890 May 23, 2010 at 21:47

EUROPE IS FOR EUROPEANS, MUSULMANS OUT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: