Един милион бели граждани са напуснали Южна Африка през последните 10 години

by ExtremeCentrePoint on Wednesday, 12 May, 2010 · 8 comments

in Култура, общество

brain20drain Един милион бели южноафриканци – почти една пета от населението – са напуснали страната през последните 10 години. Тази цифра е била публикувана в проучване на South African Institute of Race Relations.
Франс Кронже, автор на доклада заявява, че престъпността и позитивната дискриминация  са основните фактори, каращи една пета от бялото население  да напусне страната. Авторът прогнозира, че това  население  ще продължи да намалява, което ще има огромно влияние върху икономиката.
“Черните, навлизат в икономика с бързи темпове, но в средната класа, която е  икономически активна (плаща най-много данъци), черните представляват само 1% И тъй като престъпността не намалява и неравноправното третиране в полза на черните в ЮА ще продължи, то все повече бели ще напускат. ”

Според доклада, емигрантите са между 20 и 40 години. Това е групата, която има деца, но сега те ги отвеждат да растат никъде другаде и след това  не се връщат. Следователно белите ще продължат да намаляват.

Расизъм срещу белите граждани на Зимбабве

Защо изгониха “белите дяволи” от ЮАР? Многоженството на президент Зума

В Сенегал ще “възраждат” Африка чрез гигантски паметник

В ЮАР изнасилването се превръща в нормална социална практика

Холера в Зимбабве, а белите доктори одавна са си заминали

Колко дълго можем да отлагаме реколонизацията на Сомалия?

Южна Африка : медиен black out за насилието срещу Белите хора

В ЮАР ако белите си тръгнат, с тях си тръгва и мирът

Постапартейд в ЮАР . IQ ли е виновно?

Sweet Banana в Родезия

Почина Ян Смит. Белият човек в черна Африка

{ 8 comments… read them below or add one }

bfgd May 12, 2010 at 10:11

Tova dokazva samo edno: kolkoto i loshi da sme belite sme po tolerantni i po mirni ot chernite. Ne me razbiraite pogreshno ne sam rasist no faktite sa si fakti. Vsichki izobreteniya ot poslednite hilyadoletiya sa delo na belite a ne na chernite,na jaltite,na chervenite nito pak na arabite.

Reply

Торбеш May 12, 2010 at 10:21

Проблемът не е в “черните” хора, а в социалистическото подобие на държава, което направиха от ЮАР след апартейда. Престъпност, корупция, толериране не на способните за държавни постове, а своеобразна шуробаджанащина по (расово) партиен принцип.
Социализмът е в основата на западането на тази, била някога близка до образцовата, страна.

Reply

Български Патриот May 12, 2010 at 17:01

Щом проблемът не е в черните защо няма нито една развита черна държава?

Reply

eldred May 12, 2010 at 11:00

@Торбеш
Проблемът на ЮАР в голяма степен наистина е социализмът, но той е следствие от идването на власт на много черни, много често необразовани политици.

Reply

chaotic May 12, 2010 at 11:48

@елдред -да стесним кръга още повече – проблемът е, че идват на власт необразовани “политици” – същата история като българия след ’45 – на власт идват, меко казано, цървули и ефектът е няколко фалита на държавата, напускане на “белите хора”(оцелелите разбира се) и всички други ефекти, които се наблюдават в юар в момента.

Reply

jw May 14, 2010 at 18:48

Проблемът е в географията. развитите държави са в умерените пояси – Америка, Европа и Япония са там.

Reply

Ruslana May 15, 2010 at 13:44

Имам голямо желание да посетя ЮАР, май трябва да побързам да го направя, преди чернилките да са съсипали напълно страхотната допреди 20 години държава.

Reply

Nik May 15, 2010 at 15:43

Когато се заговори за “черно-белите” проблеми на ЮАР, винаги си спомням какво ми разказа веднаж мой приятел капитан-далечно плаване, завръщайки се оттам:
Видял на едно място няколко момчета да подновявят уличната маркировка с бяла боя и ги попитал защо няма и някое по-матово момче да им помага. Личи си, че не си оттука -отговорили му те – уличната маркировка е много отговорно нещо за да го правят черни, да не искаш да се изпотрепеме.
Не съм расист, уважавам всеки свестен човек, ама……………, а де……….
П.С. Като че ли у нас сте виждали цигани да правят улична маркировка ?????

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: