Италия: силна ксенофобия сред младите

by ExtremeCentrePoint on Saturday, 6 March, 2010 · 4 comments

in Европа

Дивата имиграция дава плодовете си в цяла Европа. Да се надяваме, че България ще се поучи от грешките на другите и няма да допусне да се превърне в бежански лагер за африканци, араби, афганистанци и всички други, които имат една мечта – да се доберат до ЕС и да полегнат на европейска осигуровка, която колкото и малка да е е в десетки пъти повече от това, което получават в собствените си страни. Ние нямаме нужда от тях.

В резултат на подобна левичарска политика, почти половината от младите италианци имат непоносимост към чужденците или направо са ксенофобски настроени. Това показва проучване публикувано на 18 февруари 2010 година в Камарата на депутатите по инициатива на неговия председател.

Проучването проведено от института SWG с представителна извадка от 2000 млади хора на възраст от 18 до 29 години показва, че 45,8% от тях изразяват враждебност към чужденците или директно ксенофобията, докато само 39,6% казват, че са “отворени” към чужденците.
При младежите класифицирани като “затворени”, SWG набелязва три групи: първата е 15,3% от общия брои, изразява най-вече “фобия срещу румънци, цигани, албанци” и тя е съставен предимно от жени (56%).
Третата група (20%) обединява “ксенофобия”, изключва прибягването до насилие, но иска чужденците да живеят далеч, за предпочитане извън Италия.

Le Figaro – 18.02.10

{ 4 comments… read them below or add one }

Апостол Апостолов March 6, 2010 at 5:26

Е как няма да има ксенофобия, като румънци, българи и мангали вършат катадневно зузлуми там. Италианците дори вече имат хврковат израз: “Грозен, гаден и тъп като българин.”

Reply

Аспарух March 8, 2010 at 12:32

Прав си. С едно малко уточнение – визията ни пред света оформят предимно “българи” от цигански произход.
Преди няколко години в Дрезден една германка след като й казах че съм българин ми отговори цитирам “Не е възможно, българите са черни, мръсни и миришат лошо. Ти си руснак.” Без коментар.

Reply

Ruslana March 6, 2010 at 18:21

Може и да се надига ксенофобия сред младите европейци, ама не вярвам нещо да се промени, поне в близкото бъдеще. Eвропа се е превърнала в едно напълно разглезено и консуматорско общество и културните аспекти отстъпват пред икономическите. Може да се мине и без емигранти, разбира се, но европейците ще трябва да направят някои жертви, да се лишат от нещо и да променят начинът си на живот. Причината за наличието на емигранти в Европа е свръхпроизводството, което идва от свръхтърсенето. В момента европейците си купуват нов телевизор, хладилник, печка, компютър, етс. на всеки 2-3 години, нова кола и мебели – на всеки 5-6 години, мобилен телефон – всяка година, а нови дрехи и обувки – почти всеки месец. И то не защото техниката и дрехите са се повредили или скъсали, а просто защото е излязъл нов модел или им е минала модата. И така всяка година милиони почти нови и здрави неща отиват на боклука. Тоест, за да се промени всичко това и да няма нужда от работна ръка от вън, европейците ще трябва да спрат с този прахоснически и консуматорски начин на живот, което ми се струва абсолютно невъзможно. Как си представяш ти някоя компания, дето произвежда хладилници, примерно, продава 1 милион годишно и печели милиарди, да се съгласи да съкрати работниците си емигранти, да затвори няколко от фабриките си и да започне да продава по 100 000 бройки годишно и да печели милиони? Или пък европейците да започнат да живеят по-скромно, да карат с една кола по 10-15 години, с един хладилник, телевизор, фурна по 7-8 години, а нови дрехи и обувки да си купуват, когато старите се скъсат? Щото аз хич, ама хич не го виждам това.

Reply

Константин March 6, 2010 at 20:41

Проблемът има и друга страна – ако европеецът, камо ли пък американецът намали своето потребление, наистина в по-голямата си степен прахосническо, милиони китайци, индуси, руснаци и араби ще израт от глад. Погледнете показателите за икономическото развитие на Русия – достатъчно беше американците да си направят две последователни години по-малко коледни подаръци един на друг и какво остана от наглия взор на Путин от времето на заплашителната му мюнхенска реч и от гордите му намерения за удвояване на БВП на Русия. Намаляването на консумацията на петрол със 7 % в САЩ за година доведе до изчерпване на бюджетния резерв на Русия, преразглеждане на бюджета (наречено кокетно “секвестър”) и прекратяване на работата по много проекти в почти всички отрасли и практически на всички проекти в добивните отрасли, а от там и до ръст на безработицата и брой на самоубийствата, отговарящи на показателите от 1997 г. – годината на фалита на държавата им.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: