8 май – Ден на Армагедон. Руските варвари

by ExtremeCentrePoint on Wednesday, 7 May, 2008 · 38 comments

in Европа, История, Русия, Терор и Комунизъм

Варварите в Източна Прусия. “Armageddon: The Battle For Germany 1944-1945″

Прусия се разплаща за всички.

През 1758 година, императорските полкове на Екатерина II, предвождани от Суворов, превземат Кьонигсберг. С идването на руснаците в града почти нищо не се изменя. Заедно с тях се настанява и известен непознат до сега разкош. Луксът, френските маниери и “льо бон тон” на офицерите бързо привличат на своя страна немското население. Те започнали на устройват балове, търговията се увеличила, дори няколко гражданки на града се омъжили за руснаци. Особено благосклонни “окупаторите” били към университета. Много от тях се надпреварвали да посещават лекции, като с особена популярност се ползвала аудиторията на младия магистър Емануел Кант. Под руска окупация до 1762 година, Източна Прусия преживява период на просперитет и икономическо развитие.

Двеста години по-късно историята се повтаря в ужасен вариант. През 1944 година нищо вече не може да спре руските войски. Въпреки това в населението на Прусия продължава да живее споменът за онази оперетна окупация, която през 18 век завършила с няколко сватби и мирна раздяла след четири години. Прусаците знаят, че този път ще бъде много по-тежко, но все пак се надяват, че слуховете за руските зверства са силно преувеличени. И се лъжат, страшно се лъжат, правейки фаталната грешка да сравняват християнската руска императорска армия с аристократичните си образовани офицери и дивите комунистически азиатски пълчища, водени от надъхани комисари от НКВД с единствена мисъл за отмъщение на всяка цена.

“Когато през октомври 1944, съветските войски навлизат в Третия Райх, започват грабежи, убийства и кланета”- пише берлинският историк Йорг Фридрих – “така, че дори в безпристрастните наблюдатели те създават впечатление на монголски орди”. Червената армия издига войната до нов апогей, до ново качествено ниво.

„… в една ферма видяхме пет деца чиито езици бяха забити с пирони за масата” – съобщава очевидец от село Хайденкруг, в долината на река Мемел, където през октомври 1944 влизат войските на 43 армия от Първи Балтийски фронт.Малко по-късно той открива „пет момичета завързани с въжета и силно издрани гърбове, без дрехи, като че ли са били влачени по пътя в продължение на километри”.

Село Демеркоф в Померания, 9 март 1945. В кметството се събрали няколко старци, жени и деца. Те били наплашени, защото съветските войски били съвсем близо. Много скоро, както разказва една от жените, в стаята влязъл червеноармеец и „ без да каже нито дума, той се огледа и отиде към жените и децата. Повика с пръст сестра ми. Тя не стана веднага. Тогава той отиде при нея, постави автомата си под брадичката и се раздаде изстрел. Главата и отхвръкна и плисна кръв. Тя умря веднага, без да спомене и дума …”

Подобни сцени на зверско насилие се повтарят почти навсякъде по Източна и Западна Прусия, Шлезвиг и Померания. Метгетен, квартал на Кьонигсберг, е превзет на 29 януари 1945, но след това германските войски контраатакуват и си го връщат. Пред очите на войниците от Вермахта се откриват такива картини, които не би могло да измисли и въображението на психопат убиец. „Видях останките от две момичета около двадесетте – си спомня лейтенант Карл Кнор – които очевидно са били вързани за две коли и разкъсани на части” От намиращите се недалеч вили били изведени около 60 жени в обезумяло състояние. Всяка от тях е била изнасилвана по 6-7 пъти на ден. Недалеч от това място, капитан Херман Зомер открива десетки трупове на жени и деца. Децата са със счупени черепи, а някои от тях многократно са прободени с щик.

Червеноармеецът Лев Капелев, след това станал дисидент, си спомня, че когато влязъл в Източна Прусия, първото нещо което видял бил трупът на стара жена. „Дрехите и бяха разкъсани, между слабите и бедра забелязах телефонен апарат, а слушалката му беше забита във вагината и.”… за опитите си да защити цивилното население от безчинствата, майор Капелев заплатил с 9 години в ГУЛАГ.

Така за няколко седмици червените варвари превръщат града на Емануел Кант в развалини. Пощаден бил само гробът на философа. Казват, че това било по заповед лично на Сталин, който прочел някъде , че той бил значителна фигура в науката. „Ние плувахме в река от лава, която извираше от някаква зла преизподня” казва доктор Ханс фон Лендорф и продължава да описва изобретателността на освободителите: „ Те не щадят нито осемдесет годишните жени, нито болните в безсъзнание. Една от пациентките ми, която беше ранена в главата и беше в кома … те многократно я изнасилваха”.

Психозата завладява немското население на окупираните от комунистите територии. Тези, които не са успели да се изтеглят на запад, дълбоко го съжаляват. Руските войници не научили почти нищо на немски с изключение на „Фрау ком”. Жените нямали никакъв избор освен да се подчинят. Дори децата започнали да играят на изнасилване.

Господарите в Кремъл не се интересували от геноцида срещу немците провеждан от собствените им подчинени в Източна Прусия. Това не вълнувало Сталин, както не го е вълнувала и съдбата на собствените му граждани. Както казва на 3 март 1945 г. именитият сталински пропагандист Иля Еренбург: „Историческата мисия на Съветската армия се състои в скромната и почетна задача да намали населението на Германия”. Колкото повече страх нагнетявала Червената армия, колкото повече хора убивала, колкото повече жени изнасилвала, толкова повече немци напускали земите на дедите си и тръгвали на запад да се спасяват и освобождавали земите за бъдещо съветско заселване.

Що се отнася до Източна Прусия, Сталин успява и я превръща в пустинна страна с градове фантоми, същото което прави и в Русия. „Катастрофата, която се разрази в резултат на съветското настъпление няма аналог в човешката история” – пише американският дипломат Джон Кенан. „Аз сам прелетях на американски самолет на неголяма височина над тази провинция. Видях само руини и пустинна територия. От единия край на хоризонта до другия нямаше нито един признак на живот …”

От 2 380 000 жители на Източна Прусия, според преброяването на населението през 1950 остават само 160 000 …

Виж още:

Варварите в Източна Прусия. “Armageddon: The Battle For Germany 1944-1945″

8 май – Ден на Армагедон. Червените варвари

Две берлински истории за две Германии

Злобният и жесток Албион. Излишните жертви 1944-1945г.

Германците от изток са плащали от джоба си на съветските окупатори.

Още веднъж за руснаците и за немците.

Генерал Патън за руската победа в Берлин през 1945 година

Библиография:

Hastings, M. “Armageddon” Chapter 10: Blood and Ice: East Prussia. Alfred A. Knopf, NY, 2004.
Fisch, B. “Nemmersdorf, Oktober 1944. Was in Ostpreußen tatsächlich geschah”, Berlin, 1997.
Hillers, M. “A Woman in Berlin: Six Weeks in the Conquered City” Translated by Anthes Bell.
Beevor, A. “Berlin: The Downfall 1945″, Penguin Books, 2002.
Toland, J. “The Last 100 Days” Chapter Two: Five Minutes before Midnight
Merridale, C. “Ivan’s War, the Red Army 1939-1945″, London: Faber and Faber, 2005.
Naimark, N. “The Russians in Germany: A History of the Soviet Zone of Occupation, 1945-1949″, Harvard University Press, 1995.
de Zayas, A. “A Terrible Revenge. The Ethnic Cleansing of the East European Germans, 1944-1950″, St. Martin’s Press, NY, 1994.

Виж още:

[tags]армадедон, прусия, червени варвари, сталин, кьонигсберг, 1945, 1944[/tags]

{ 30 comments… read them below or add one }

Георги Д. May 7, 2008 at 17:31

Хубаво, само да беше споменал за близо 30-те милиона избити руснаци и за милионите изнасилени рускини през 4-те години немска окупация в Русия. От явно милите на сърцето ти културни и добрички ангелчета – немците. Не съм за отмъщението нито съм на страната на комунистите, но смятам, че трябва да се уважава истината и фактите трябва да се представят както точно, така и пълно. Ако трябваше да се търси пълна справедливост, след войната трябваше да се унижат и избият десетки милиони немци, за да се изравнят бройките на убитите – освен към 30 млн. руснаци, белоруси, украинци, също 5 млн. поляци, 6 млн. евреи, 2 млн. югославяни и милиони други. Обаче дали от срам от Рузвелт и Чърчил, дали защото искаха част от Германия за себе си, дали просто защото не им се убиваше чак толкова много като на немците, все пак руснаците не го направиха. В крайна сметка простиха на убийците.

Reply

тодор July 18, 2011 at 11:15

точно за да се уважи истината трябва всички да знаят за зверствата на руснаците
а не само германците да се изкарват по черни от дявола а “горките” руснаци да се представят само като жертви. Да не забравяме че ако нямаше комунисти Хитлер никога нямаше да дойде на власт

Reply

тонче December 3, 2011 at 14:23

Само едно НО: немците НЕ СА НАСИЛИЛИ РУСКИНИ. И никога за такова не съм чувал даже във коммунистическата пропаганда на СССР. Запомни го.

Reply

Вълко Ч. May 7, 2008 at 20:42

Що? Руснаците когато говорят за изнасилените рускини, споменават ли децата които са избили в Прусия?

Reply

Иванов May 9, 2008 at 16:07

Пак материала ти от кухната на д-р Гьобелс.Ама той е бил пропангадист,и патката му е била на пропангандист от световна класа.Така е зомбирал немските войнечета с тези въображаеми “руски зверства”,че срещу руснаците са се биели до последно,а на западния фронт,срещу англо-американците,с изключение на няколко сериозни сражения,през повечето време едва ли не символично.Целта е била,понеже войната бе решена от руснаците,те да се задържата с цената на всичко. Срещу тях воюваха най-елитните и боеспособни немски дивизии, бяха хвърлени милиони войници и бойна техника,а срещу англо-американците,второстепенни части и опълчение.Затова те загубиха в тази война толкова малко убити войници.Само няколко стотин хиляди,а руснаците и немците, много милиони.Немците така са се били укрепили в Кьонигсберг,че за да го превземат и сломят съпротивата на немците,са били принудени да го розроушат почти напълно.Загинали са страшно много руски войници.На неколкократните предложения на руснаците да се предадът,да капитулират при почетни условия,са отказвали категорично.
В Прусия,след това ГДР са живели около 18 милиона немци.Някой от тях още съжаляват за тогавашното време.
Така че твоята цифра от

Reply

Римл@нин May 9, 2008 at 22:03

Не Иванов. Материалът е от тук:

Hastings, M. “Armageddon” Chapter 10: Blood and Ice: East Prussia. Alfred A. Knopf, NY, 2004.
Fisch, B. “Nemmersdorf, Oktober 1944. Was in Ostpreußen tatsächlich geschah”, Berlin, 1997.
Hillers, M. “A Woman in Berlin: Six Weeks in the Conquered City” Translated by Anthes Bell.
Beevor, A. “Berlin: The Downfall 1945″, Penguin Books, 2002.
Toland, J. “The Last 100 Days” Chapter Two: Five Minutes before Midnight
Merridale, C. “Ivan’s War, the Red Army 1939-1945″, London: Faber and Faber, 2005.
Naimark, N. “The Russians in Germany: A History of the Soviet Zone of Occupation, 1945-1949″, Harvard University Press, 1995.
de Zayas, A. “A Terrible Revenge. The Ethnic Cleansing of the East European Germans, 1944-1950″, St. Martin’s Press, NY, 1994.

В общи линии за останалите неща си прав с излючение на:

1. Немците не спират да воюват на Западния фронт. Напротив последните си настъпления провеждат именно там.
2. Зверствата на руснаците са документирани не само със снимки, но и по свидетелства от руски източници. Но най-голямото доказателство е изчезването на два милиона немци между 1945 и 1950.
3. Съюзниците губят по-малко от руснаците защото пазят войниците си. За тях човешкият живот е от значение, а не като жуков, който казва:”Танковете струват пари, а войниците, руските жени други ще родят” ;-)

…….
Мы за ценой не постояли, и гнали нас – эту «серую скотинку» – ваших отцов и дедов взять эту высоту любой ценой, и три ряда было набито наших убитых солдат, что было на моем участке фронта под Орлом.

Именно «мы за ценой не постояли». И когда мы слышим сегодня те крики восторга, крики радости о том, что мы победили. Но вопрос, какой ценой? Той ценой, когда можно было всё сохранить, не отдавать за это всё. Можно было малой кровью, могучим ударом всё это совершить, если бы не было того бездарного командования, той бездарной планировки наступлений, когда один девиз – взять любой ценой. Так брали Берлин, когда не надо было танками ездить по узким улицам города, а в каждом окне сидел с фауспатронником, мой ровесник, ему было лет четырнадцать-пятнадцать. Он бил наотмашь все наши танки. Ведь там погибло более пятисот танков, а танкистов не подсчитать. Мне больно об этом говорить как свидетелю того страшного времени. Там действовала страшная убойная сила, когда людей гнали, гнали вперед и потом писали в рапортах: «взята такая-то высота, взят такой-то город». Вопрос, какой ценой?

Reply

Девочка из Вуркота May 11, 2008 at 23:05

Драги Георги Д. Иванов,
имам конструктивно предложение.
Необходимо ми е вашето компетентно мнение по следните няколко твърдения:

1)Путин е откровен убиец
2)Путин се опита да убие президента на Украйна. Холандска лаборатория откри веществото, с което е бил отровен.
3)Путин уби видната журналистка Политковская.
4)Путин уби насред Лондон британския гражданин Литвиненко с радиоактивно вещество.
5)През путиново време бяха убити няколко десетки журналисти, все критици на режима в Русия.
6)Путин арестува неудобната опозиция и не я допуска до избори.
7)Защо германецът Шрьодер и италианецът Проди обслужват орално един световно известен тиранин ?
8)Хайде да познаем кой от българските политици ще се включи след няколко години към двойката Шрьодер-Проди ?
9)Колко години остават от биологичния живот на българския шумкарско-съветски комунизъм ??

Reply

Иванов May 13, 2008 at 12:36

ЕТО ОТГОВОРА МИ НА ГОЛОСЛОВНИТЕ ТВЪРДЕНИЯ НА “МУСТАКАТАТА И ПАТКОНОСН
А ДЕВОЧКА”.НАПИСАНОТО ОТ ТЕБ “ДЕВОЧКЕ”, СА АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ.
НЕ САМО ТОВА.ТВЪРДЯ,ЧЕ НЕЩО НЕ ТИ Е НАРЕД.
С пола.Мъж да се преставя за жена.Да публикува снИмчици на ГОЛИ ВОЙНИЧКИ.
С логиката. Посочваш преписани твърдения,като нито едно не е докозано и са чисти ПОЛИТИЧЕСКИ ЛЪЖИ.
С разума.Демонстрираш наивитет в конски дози,и тотална неосведоменост по възлови въпроси,дължащи на интелектуален и умствен мързел.
Страдаш от кокоша слепота.Приемаш собствените си фантазета за истина,докато истината е съвсем друга.
От дефицит на обективност в особено големи размери.КОЕТО ПЪК ПОКАЗАВА,ЧЕ ПЕЕШ ПО НаПИСАНИ ОТ ДРУГ НОТИ,СРЕЩУ ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ.
Извинявай за откровеността.Но такива са не само мойте моите
впечатления.
Лек ден.

Reply

Иванов May 14, 2008 at 18:10

Един окровен въпрос, с надежда и за откровен отговор.
Защо САЩ са нежелани в:
Южна Америка-там олекнаха много.
В Африка-няма ги никакви.
Азия-виждаме как ги посрещат в Ирак и Авганистан.
И в Европа олекнаха и са нежелани.
А СА “ЖЕЛАНИ” САМО В:
АЛБАНИЯ,БЪЛГАРИЯ,ЕСТОНИЯ,ЛАТВИЯ И ДР.ТАКИВА

Reply

Девочка из Вуркота May 18, 2008 at 16:28

Драги ГД Иванович(Петров),
Благодаря ти за “отговора”,много ми прилича на слова от Позитано, където много се говори без нищо да се казва..
И сега последно въпросче – сложи си ръката на сърцето(под сърпа и чука)и кажи честно – къде изпрати сина си да учи ???
Ако не получа отговор значи със сигурност е някъде на изток
от……Владивосток.
Много здраве от мен.

Reply

Римл@нин May 18, 2008 at 20:34

Иванов, дори и да оставим настрана напълно невярното твърдение, че Америка била нежелана в Европа, би ли отговорил, каква е връзката между САЩ, Латинска Америка, Ирак, Афганистан и руските зверства в Източна Прусия през 1944-1945 ????

Reply

genady August 17, 2008 at 6:05

Иванов, аз не познавам случай в който някой който е тръгнал срещу
САЩ и да е прокопсал и някой който е тръгнал след тях да се е
оплакал.

Не съм симпатизант на тях но се опитвам да бъда реалист. Да не
говорим за това, че след 1945 г. много добре си пролича къде се
стъпи ‘съветския ботуш” и къде се развя “Американскъя Флаг”. А за момента какво да ви кажа. Не вижда на какво може да ни научи днешна Русия. Може би с много малко изключения всички новости и постижения
от каято и да е свера на човешкото битие извират от Европа, САЩ и останалия Цивилизован Свят. Да сте чули за някокво постижение (с изкл. на спорта) да се е появило от Южна Америка , Афганистан , Африка , Русия и т.н. любими вам територии. Не че сам против хорицата които живечт там но според мен фактите са такива. А това, че “На никого не можеш да забраниш да бъде прост и беден” е добре известен факт на човечеството и не е необходимо толкова много да се стараеш да го доказваш.

Reply

isfdsdf October 12, 2008 at 3:47

dran dran tapi komunistcheta shto ne spomenete zverstvata na stalin
v Ukraina a be otvorkovci ? tam koi kogo e izbival ? koi e izmrql ot
glad A ? tapaci takiva oshte do kum nachaloto na vtorata svetovna
Stalin izbiva poveche otkolkoto Hitler za cqla voina taka che zemete
mi se skriite s tiq jalki opiti choveka e prav v statiqta si –
Chervenata “velika” shibana voiska e po skapan bokluk i ot nacistite
za sravnenie hitler ima 6 miliona a tapiq stalin ima 20 miliona
izbiti sred koito i rusnaci !!! i neka ne se opitvate taka da mi pro
puskate s leki prastcheta 45 godini posle palna okupaciq i eksploa
taciq na iztochna evropa i sashtestvuvaneto na lageri kato Belene
i po jestoki v celiq iztochen blok e dragi mi komunqgi kakvo stana a
da vi eba maikata prosta pisna mi da vi gledam hodete i se zastrelqi
te nqkade che mi pisna da lajite horata s vashte tapi propagandi
nabiite si go v prostite glavi Evropa nikoga nqma da bade komunisti
chesko paganska kochina kakto vie iskate da e taka che da go duhate
shibanqci . Da jivee svobodniq svqt i vashiq Stalin da gnie tam
dano v ada oshte vekove nared da go shibat po bolniq mu skapan mozak

Reply

филип January 28, 2009 at 17:30

войната е ужасно нещо – и от двете страни. Там хората озверяват и загубват човешки образ. Но не ми плачете за Червената армия освободителка. Тя никого не е освободила а само завзела – на мястото на един завоевател се е настанил друг. А на територията освободена от Западните съюзници се възстановяват суверенни държави. И просперират – за разлика от нас – ако си толкова тъп да отричаш, че светът е отишъл там в сравнение с България, векове напред бъди си. Благодарение на Червената армия и БКП/БСП, страната ни изостава икономочески, но още по-лошо политически и сега в нея са богати главно бившата й и настояща номенклатура, престъпниците създадени пак от нея и тук-там някой позамогнал от реституция и собствен труд.

Reply

ivo January 28, 2009 at 17:57

Помня разкази на стари хора от моят квартал, преживяли войната. Дори в онова грубо комунистическо време те имаха добри впечетления от германците, когато са били тук и после ужасно негативни от червеноармейците.

Reply

ivo January 28, 2009 at 18:00

Руснаците са изпокрали всичко, което са могли, даже дрехите от просторите.

Reply

николов February 24, 2009 at 23:05

Иванов, Иванов, май четеш само съветска литература. Как пък не каза една вярна дума та да може поне тя да хване дикиш. Кой хвали Хитлер, бе Иванов. Никой! Само Сталин го е хвалил докато са били съюзници-разбойници. После че се сбиват – разбойническа им работа. Но Хитлер поне преди да ги хвърли в месомелачката на идиотската война, ги е къткал немците с вурстове и биричка, а Сталин освен гладория, убийства, страх и тормоз, нищо не им е дал на руснаците. И там обаче има и сега такива като тебе дето го хвалят. Ами прав ти път натам, като Гоце не ти стига.

Reply

Ivan May 15, 2009 at 18:14

Ne obra6taite vnimanie na Ivanov.

Reply

one_mad_man August 19, 2009 at 20:48

Сигуно е вярно това в статията
ама през 1941 и 1942 когато Германия напада СССР
германските войски не са се държали по-добре с руснаците
ами са ги избивали наред.
Нали знаете – Каквото повикало такова се обадило

Reply

Х Х Х September 20, 2009 at 11:12

.
Ти си рядък тъпанар, Георги Д.
.
Тебе е трябвало да те изнасилят и убият май.
.
Вината за 30-те милиона убити е главно на Сталин и неговата клика.
.
Как Германия дето воюва и срещу Англия, Америка, Франция, Белгия, Дания, Холандия има 7-8 милиона убити, а Русия 28-30 милиона?
.
Просто най-евтината стока в Русия е била (и остава) човешкият живот.
.
А на руските пълчища е било заповядано да унижат и поругаят мирните хора в Германия.
.

Reply

Reformed April 15, 2010 at 6:16

Voistina,

Коментарите ти са доста нецензурни, без модериране няма да се размине.

Това, дали живееш в САЩ, дали си бил в Германия, на колко години си бил и прочее, е твърде спорно. Всеки може да влезе в този сайт и да напише, че е от някъде си и на някакви си години.

Дори и да си в САЩ (в което силно се съмнявам), след като толкова възхваляваш Русия, какво правиш, сине майчин, в САЩ? Ядеш им трапезата и ги плюеш! Иди да живееш в Русия, след като много я защитаваш.

Най-много ми приличаш на един силно познат коментираш в този сайт. Той веднъж показа шизофренично раздвоение на личността (при една силно коментирана тема за Луната и американците), твърде вероятно е отново да се проявява.

Reply

Аспарух April 15, 2010 at 7:27

Че не се в САЩ е ясно. Това че вмъкваш по някоя дума на английски е всичко друго но не и доказателство.
Не знам колко млади сме ние но силно се съмнявам че имаш навършени 20 г.
И още нещо – ОТ ФАНАРИОТИ КАТО ТЕБ МИ СЕ ПОВДИГА.

Reply

Весо January 20, 2011 at 11:31

С риск да измрънка, някой че събуждам супер стари теми:
3)Путин уби видната журналистка Политковская- тя се ,,самоуби”.И да не е бил Путин, някой друг е щял или го е направил.
Чеченци взривяват невинни в Москва, Беслан и къде ли не.Федералните войски отиват да се борят с тероизма и да защитят мирното руско население, своите близки ако щете.
Маики и бащи, братя и сестри треперят за милия член от семейството им, който може да не се върне.Други пък направ скърбят, защото вече знаят, че детето им няма да се върне никога и сепоявява една тъпа патка по телевизията и нарича руските воиници зверове и животни и т.н.Ми много ясно, че някой ще я опука.

Reply

Athanatos June 18, 2011 at 19:20

“Федералните войски отиват да се борят с тероизма и да защитят мирното руско население”

Така го защитиха, че и в Беслан, и в театъра в Москва, жертвите са повече от спасените.
Жертвите на спасителната операция, не на терористите.
Благодаря от такива спасители.
Руснак, сърбин и арабин и на снимка да видя ги заплювам.

Reply

товарищ пенсионер January 20, 2011 at 20:43

В Бургас има паметник в чест на 2 руски солдата ,загинали от препиване със спирт от 1 работилница ! А бе ,тия пиянгури ,вместо да ни освобождават , крадат и пият на поразия ! В София още има стари хора ,които помнят ,как потропвайки със руските ботушки по тротоара ,гладните , и бедни руски същества ,при вида на някой наперен българин ,или интелигентен софиянец , му подвикваха -” БУЛГАР ,СДАВАЙ ЧАСЬИ !! ”
Т. Е. – бързаха да го освободят !! От това , което българина има в повече от гладните руски бандюги !!
А на оня дядо от Габровско ,помните ли , дето се оплака в вестник “Демокрация” през 90-те- ” конфискуваха ми коня със инвентара , и ми откраднаха бакърената лозарска пръскачка ” !!
Е , питам аз Гоцето , ченгенцето , с тая лозарска пръскачка в Велика Германия руските пияндета асмите на германците ли са пръскали ? против ръжда ? или паяк ?
инфантилни безродници ! деца на терористи , и Московцки парашутисти !!

Reply

товарищ пенсионер January 20, 2011 at 20:54

Иванов , железен , но,,,,,,,,,,,,, малоумен кадър за чуждо влияние ! Да ни осветлите по въпроса , как руската подводница ни освободи от кораба ” СТРУМА ” ??
С БЪЛГАРИ И ЕВРЕИ НА БОРДА , НА ПЪТ ОТ ВАРНА ЗА ИСТАНБУЛ , БЯГАЩИ ОТ ХИТЛЕР ?
Или , защо азиатските “освободители” бомбардираха Г. ОРЯХОВИЦА , РУСЕ , И др .
Или , защо мръсните чекисти съсипаха град БАЛЧИК С КОРАБНИТЕ ЕДРО-КАЛИБРЕНИ ОРЪДИЯ ПРЕЗ 1916г ?
Без да е гръмнала 1 българска пушка срещу тях ??
А червени , полу-български , полит-курви и мастии , минали инструктаж в МОСКАУ тровят нашия живот вече 65 г !!
Помниш ли ,че заради Русия дадохме 30 000 убити войници в Унгария като съюзници на анти-хитлериската коалиция, А КОГАТО ВОЙНАТА СВЪРШИ- БЯХМЕ НАКАЗАНИ С 800 000 000 златни шв. франка репарации на Русия ??
От гладна България на Руските Еврейски банкери !!
А 10 000 000 златни лева на Русия за разноските по Руско-Турската война ?? От бр.1 на държ. вестник от 1881г ??
Тука е ключа на бараката !! какви освободители ? ЛЕШОЯДИ !!

Reply

товарищ пенсионер January 20, 2011 at 21:06

30 ТОНА ЗЛАТО = 10 000 000 златни лева на Русия за разноските по Руско-Турската война ?? От бр.1 на държ. вестник от 1881г ?? = 30 тона злато ! от БОСИТЕ ,И ГЛАДНИ НАШИ БАБИ И ДЯДОВЦИ ?
Иванов , на кого се кланяш ти , предателю ? Или си чуждоземец ?

Reply

тонче December 3, 2011 at 14:30

ТАКА!!! Поне един със разум! Така. “Освободители”….

Reply

вова March 3, 2011 at 0:50

Товариш иванов е болен.Разбира се че не прави никаква разлика.Товариш иванов е индиянец

Reply

nikolai4o March 22, 2015 at 0:08

Нека комунистите да мълчат! Говорил съм с много хора, които са били свидетели на онези времена! Когато заговорят за немската армия… изпадат в състояние на очарование… сякаш сънуват красив сън! Казват: дойдоха чисти, избръснати, интелигентни и много възпитани хора! Даваха си храната на дечицата и го правиха по деликатен начин! Не направиха нито едно престъпление! А като дойдоха руснаците… грозна картинка! Мръсни, брадясали, прокъсани, пияни и като дойдоха се започна с престъпленията! Влизат по домовете и крадат, пребеват хората, пиянстват и изнасилваха жените! Много прост народ, заключават с леки думи свидетелите на онези времена!

Reply

Leave a Comment

{ 8 trackbacks }

Previous post:

Next post: