Индонезия: християните в прицела на мюсюлманите

by ExtremeCentrePoint on Monday, 5 April, 2010 · 0 comments

in Ислям, Терор и Комунизъм

 Джакарта.  Християнската общност в Индонезия през 2009 г. остава основната целева група за религиозно преследване.  В последния годишен доклад на Wahid Institute, почти 90% от атаките срещу религиозната свобода извършени през миналата година са били срещу католиците и протестантите.

В най-голямата мюсюлманска страна в света, християните представляват само 10% от населението и религиозната свобода фигурира в индонезийската конституция.
Въпреки това, християните в Индонезия редовно се сблъскват с нарушения на свободата на вероизповеданията. Предимно от мюсюлмански групи, окуражени от двуличието на държавата извършват насилие на религиозна основа.  Миналата седмица, един ислямски активист беше арестуван.  Подозира се, че той е участвал в атентата през 2005 година когато 22 души загинаха след избухване на бомба в пазар посещаван предимно от християни.

Еко Budi Wardoyo, също известен с псевдоними или Ada Munsih се смята, че е бил член на ислямско отговорно за атаки срещу християни и убийството на свещенник в черквата на Палу през 2004 година.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: