Според Солженицин, душегубките(газваген) били изобретени в СССР от Исай Давидович Берг през 1937 година

by ExtremeCentrePoint on Friday, 15 January, 2010 · 4 comments

in Терор и Комунизъм

От документално-историческото изследване на Солженицин „200 години заедно” става ясно, че душегубките не са били изобретени в националсоциалистическа Германия, а в СССР от евреина комунист Исай Давидович Берг:

„На И.Д. Берг било възложено да прилага решенията на тройката на НКВД MO и Берг изрядно изпълнявал поръченията: карал осъдените на разстрел . Но когато в московска област започнали да заседават едновременно три тройки, той не успявал да се справи със задачата. Тогава му идва идеята: жертвите да се събличат голи, да им се запушват  устите и да ги хвърлят в закрит камион замаскиран като фургон за хляб. При движението газовете постъпвали във фургона и не след дълго арестантите умирали”

В спомените си полковникът от ГУ за охрана РФ А.Олигов пише:

“Действително, бащата на душегубката – специално оборудван ван „за хляб” с въвеждане на изгорелите газове във фургона- беше началникът на административно-икономическия отдел на НКВД в администрацията на Московска област И.Г. Берг. Според предназначението си да унищожава хора, “газовата камера” беше приложена за първи път през 1936 година. През 1939 г. Берг е бил разстрелян по обвинение в заговор срещу лидерите на НКВД и държавата.”

Дали е предполагал Берг, че измислената от него душегубка за ликвидиране на класовите врагове в Русия, само няколко години по-късно ще бъде използвана за избиването на собствения му народ в Германия? Спомнете си това:  “Който сее ветрове, жъне бури!”

{ 2 comments… read them below or add one }

bogoizbrania January 15, 2010 at 12:53

Интересна статия за палачите пос вета. Видях я във връзка с “героя” а поста.
http://www.pseudology.org/colonels/Komendant_Palach.htm
Не мисля, че нацистите са копирали директно съветския опит, газовите камериса са измислени, след като Химлер е присъствал на първия разтрел на политически дисиденти, които е осъдил собсвеноръчно. Станало му е гадно и му е прилошало от гърченето на разтреляните хора и са предложили специално за него по “цивилизован” метод, отравяне с газ.

Reply

Anonymous January 15, 2010 at 16:42

По твоята логика излиза, че Попов наистина е измислил радиото. :-)

Reply

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: