Мъртви подводници жалки остатъци от съветската мощ

by ExtremeCentrePoint on Friday, 8 January, 2010 · 9 comments

in Aрмия, Русия, Технологии и Наука

СССР беше могъща империя. За щастие сега говорим за нея в минало време. Съвременната Руска федерация не успява да подържа съветското наследство. Една от областите с очевиден руски провал е военноморския флот. Една след друга бившите съветски подводници се скапват и заминават за претопяване.

Интересно в случая е, че Русия е неспособна дори да транспортира бракуваните кораби. За целта тя е принудена да наема западни компании, които да свършат работата. Русия претендираща за статус на “велика енергиина държава”  получава международна помощ до 2012 година в рамките на програмата “Глобално партньорство” от САЩ , Япония, Канада и ЕС. Нека всеки сам си отговори на въпроса що за велика държава е тази, която не само не може да транспортира изгнилите си кораби, но и не може сама да си плати претопяването им.

Oh, the Dean Machine, the Dean Machine,
You put it right in a submarine,
And it flies so high that it can’t be seen —
The wonderful, wonderful Dean Machine!

John Campbell

IMG_0685

untitled

{ 9 comments… read them below or add one }

уеб сайт January 8, 2010 at 16:15

“Велика държава..” може … ама не и днес. На времето може и да е била.

Reply

p-monstrum January 9, 2010 at 8:01

Нито имперска Русия, нито СССР, нито днешна Русия са били или имат шанс да бъдат включени в категорията Велики сили. Това, че едни хора си въобразяват някакви неща не превръща тези неща автоматично в реалност. Който иска да игнорира пропагандните обяснения и пропагандното говорене за миналото “величие” на споменатите държави и иска да знае какви са нещата всъщност може да намери достатъчно материали по темата. Онази огромна държава никога не е била и никога няма да стане Велика сила и това трябва да ни радва защото Русия, респективно СССР и сега отново Русия, никога не е била добронамерена и приятелска за България страна.

Reply

123 January 9, 2010 at 22:03

И като не е приятел на България автоматично отпада от списъка за велика сила ли?СССР беше велика военна сила но нищо друго велико нямаше.Сега може би е останала велика ядрена сила

Reply

Reformed January 9, 2010 at 23:18

123,

Русия няма ресурс да поддържа и ядрения си арсенал. Главите трябва да се подменят периодично, доколкото си спомням, на 10 години. Имайки предвид, че залезът на СССР настъпи около 1990 година, сам/а можеш да сметнеш, че всичко, което е било налично около 1990 г. и не е своевременно подновено, е история от 10 години насам … А както казах, Русия просто няма ресурс да поддържа целия арсенал, който остана от СССР. Мисля, че бях чел относно това в Хамбара: Руската ядрена мощ е вече спомен от миналото

Reply

ceco kura January 9, 2012 at 4:39

пич това за протичащите процеси в ядрените заряди и за срока на експлоатация на урана и плутония за бомбите вероятно е така, но доколкото ми е известно , по новите и мощни бомби са водородни и при тях нещата надали стоят по същия начин!

Reply

popeto1 December 8, 2015 at 12:13

Пич , водородната бомба се задейства от атомна !

Reply

asd March 24, 2011 at 19:55

И кои са другите велики сили освен САЩ ако не Русия според теб Франция Великобритания ли дето германците ги сгънаха наведнъж барабар с цяла европа а тези които пречупиха немците бяха имено руснаците това че на теб не ти харесва това и че не обичаш руснаците няма нищо общо с реалноста ти гледаш през някаква си твоя призма която прави голямо отклонение ще ти призная чесно дразнят ме такива хора, нищо лично.

Reply

Manster February 24, 2012 at 14:36

По време на Студената война в света има около 800 подводни лодки. Над половината са съветски. Това го казват аймериканците. Аз още ги броя.

Reply

Eduardo March 13, 2010 at 16:31

Rusia i CCCP,nikoga ne sa obichali Balgaria…!!!!
…Zastoto NIAMA vechno PRIATELSTVO,ima vechni INTERESI…Tochno TE vinagi sa imali interes ot STAPKA na BALKANITE…!!!
….A nie sme im sarbali poparata…

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: