Турция провокира Гърция в Егейско море по време на Коледните празници

by ExtremeCentrePoint on Sunday, 27 December, 2009 · 2 comments

in Балкани, Европа, НАТО

untitled Без да уважи християнските традиции, Турция за пореден път наруши споразумението подписано през 1988 година с Гърция за ограничаване на военните полети по време на празниците. Това поведение може еднозначно да се тълкува като поредната турска провокация към Атина.

На 26.12.2009 година осем турски самолета F-16 от базата в Диарбекир нарушават гръцкото въздушно пространство над островите Лемнос и Самос. Гръцки изтребители ги прихващат и ги ескортират до границата.

{ 1 comment… read it below or add one }

Reformed January 8, 2010 at 7:42

Разбира се, не може да се очаква от държава, която макар да претендира че е светска (където светска се разбира, че обществения закон не е мюсюлманския), но цивилизационно се е оформия от исляма, и нееднократно е отправяла предизвикателни думи чрез устата официалните си представители („Да се смята, че ЕС е клуб на християни, противоречи на неговия дух“, заяви Бабаджан (линк)) спрямо страните, в които цивилизацията се оформя от християнството, да спазва направените уговорки, и то с немюсюлмански държави, а какво остана с държава като Гърция, която е исторически център на православието.

Reply

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: