Warning: Declaration of thesis_comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0
Данни от анкета показват, че в Турция 59% от турците са против свободата за не-мюсюлманите | ExtremeCentrePoint

Данни от анкета показват, че в Турция 59% от турците са против свободата за не-мюсюлманите

by ExtremeCentrePoint on Thursday, 17 December, 2009 · 6 comments

in Балкани, Европа, Религия

TURISLAM Compass direct news се занимава с изследване на зачестяващите напоследък антихристиянски прояви. Данните от сондаж проведен в Турция по въпроса за религиозната толерантност и плурализъм са много интересни. Сондажът е бил проведен през 2008 година. Допитването е било организирано от двама университетски преподаватели: Sabanci Ali Çarkoglu и Ersin Kalaycioglu.

Какъв е изводът от анкетата?

59% от турците заявяват, че не-мюсюлманите не трябва да имат право на организиране на публични прояви и събирания. Освен това, тези които не приемат исляма не трябва да имат право да публикуват писмено мнение за някоя друга религия (54% от турците са съгласни с това).

40% от анкетираните признават открито, че имат негативно или много негативно отношение към християните.

Пълните данни от анкетата ще бъдат публикувани през следващата година.

И тези хора искат да влизат в ЕС!

Виж също:

Талаат Паша: Нека сега Христос ви спаси!

Защо Турция иска минарета в Швейцария? Ердоган дава отговор: “Джамиите са нашите казарми, минаретата са нашите байонети”

Кризата между Турция и Израел се задълбочава. Ердоган заминава на официална визита в Иран

Отношенията между Турция и Израел в криза заради телевизионен сериал на TRT1 “Айрилик”

Турски мечти за Кипър, Бургас и иракски земи

Турция вписва религиозната принадлежност на гражданите си в личните им документи

Арести на подготвящи преврат професори-атеисти в Турция

Турция се опитва да затвори Проливите. Да се готвят Родопите

Турция прилага българския си опит и в Дания

{ 6 comments… read them below or add one }

Reformed December 17, 2009 at 8:36

Ето какво казва Исус Христос в Евангелие от Йоан 14 глава, 6 стих: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене.

С тези думи Той директно отрече всички останали религии и идейни системи.

Ако Исус беше сред нас като човек сега, би бил осъден за политическа некоректност, религиозна нетолерантност и разпалване на религиозна омраза.

Днешното европейско общество е забравило християнските си корени и се е отдало на една фалшива толерантност към всякакви идеи и религии. По тази причина ислямът превзема Европа (в някои коментари по света авторите сатирично наричат нашия континент Еврабия).

Reply

Кайчо December 17, 2009 at 18:28

Турците, тоест мюсюлманите са наши врагове. Винаги са били и винаги ще бъдат. За малко бяха кротнали предвид огромната разлика между военните възможности между техния свят и Запада през 19 и 20-и век, но през последните години отново се чувстват силни и надигат глава. Бързо се приближаваме към 1393 година. Но малко хора обръщат внимание. Сбърканите мозъци на европейските тартори са пълни с глупости като равенство на всички култури, цивилизации и религии (мултикултурализъм) и че насилието над свободата на словото (политическата коректност) е велико постижение на цивилизацията, което ще я спаси от всички нетолерантни агресори като мюсюлманите.

Reply

edin slep December 18, 2009 at 1:55

Не е точно така. През 14 век цяла Европа е политически фрагментирана, което всъщност позволява за бъде завладяна от една войнствена и до някъде прогресивна империя. Сега е в ход процес на консолидация.

Инак е видно, че проблема на Европа сега е в секуларизацията, което скоро ще се промени. За жалост хората ще се върнат към християнството на едно много примитивно ниво, като вероятно ще си останат все същите невежи, но външно ще бъдат агресивни, като по този начин ще оспорят едно от фундаменталните му достойнства – любовта към враговете, което е и основното му оръжие.

Reply

Reformed December 18, 2009 at 8:54

(Цитат):
Инак е видно, че проблема на Европа сега е в секуларизацията, което скоро ще се промени. За жалост хората ще се върнат към християнството на едно много примитивно ниво…
(Край на цитата.)

По какъв точно начин виждаш хората да се завърнат към християнството?

(Цитат:)
За жалост хората ще се върнат към християнството на едно много примитивно ниво, като вероятно ще си останат все същите невежи, но външно ще бъдат агресивни, като по този начин ще оспорят едно от фундаменталните му достойнства – любовта към враговете, което е и основното му оръжие.
(Край на цитата.)

Християнската мисъл се развива и сега – пример за това е Християнската Интернет Библиотека, където има поместени около 30 000 страници. Съвременни автори (от 20 и 21 век) са Бансен, Бел, Блудорн, Демар, Джентри, Норт, Пийкок, Пъркс, Рийткерк, Ръшдуни, Сандлин, Свиленов, Сътън, Тобърн, Феръл, Чилтън.

Като тематичен обхват: апологетика, икономика, креационизъм, образование, Реформация, семейство, теология, философия, християнска победа. Темите не обхващат всичко все още, но Библиотеката непрекъснато се допълва.

С това дълго изложение исках да кажа, че християнската мисъл не е на примитивно ниво, нито е застинала във времето.

Reply

edin slep December 18, 2009 at 17:05

1. Обществените движения са вълнови, спад, възход, спад, възход. Всяко нещо си има причина. За бъдещото завръщане ще има принос войнствените методи на институциите и конфронтацията с мюсюлманските общности в Европа.
2. Моля те – опитвай се да вникваш в чуждите мнения. Християнската мисъл никога не е спирала да се развива, а един от апогеите и е малко преди краха на Източната римска империя. Тогава манастирите и в остатъците от нея, както и в България. Докато градовете падат, а хората обсъждат природата на Бог и спасението на душите си.

Имам предвид, че масите ще се завърнат към битовото изповядване без да вникват в учението. Винаги е имало образовани единици.

Reply

Reformed December 18, 2009 at 17:36

1. В този случай християнсвото просто ще бъде параван за политически цели, но не и хората наистина да се обърнат към християнството и всеки човек да стане искрен християнин.

2. Никакъв апогей не е Източната римска империя, още повече преди падането си под ислямско иго. Източното православие не е довело до обществена промяна. Католицизмът и протестанството успяват да направят това поради една основна разлика с православието – поставят държавата под авторитета на Божието писание, а не обратното – църквата да е подчинена на прищявките на владетеля на държавата. Допълнително четене по въпроса: Влияние на традиционното вероизповедание върху обществото

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: