Руската ракета Булава стана отново за смях на журналистите – нов неуспешен опит

by ExtremeCentrePoint on Thursday, 10 December, 2009 · 22 comments

in Aрмия, Катастрофи, Русия

Отново и отново и отново Булава тъпо и упорито отказва да полети, а руснаците тъпо и упорито продължават да стават за смях с неспособността си да довършат ракетата.

http://www.vgtv.no/?id=27558

bul

Вчера в норвежки сайт се появи много интересно видео на нещо, което лети по спирала и прилича по-скоро на фойерверк отколкото на ракета. Военните специалисти решиха, че става въпрос за поредния неудачен старт на ракетата Булава. Русия мълчеше. Никаква информация не постъпи през деня. Днес обаче след излизането на набиращото популярност норвежко видео, руснаците решиха да признаят провала си. Российская газета съобщава, че Мин. на отбраната на Русия е обявило неуспешен тест на ракетата с подводно базиране Булава – дефект в третата степен на ракетата. От 12 последователни теста нито един не е от подводно положение и само един пуск е успешен. Руско качество.

Виж още:

Нов провал при тест на руска ракета. Булава отказва да полети

Поредният пуск на “Булавa” завърши с поредния неуспех

Поредният провал на руската ракета “Булава”

{ 20 comments… read them below or add one }

сойер December 10, 2009 at 16:29

това летене по-спирала е сигурно за заблуда на американците! така никой не може да отгатне къде ще падне ракетата. дори самите руснаци не знаят.

:-)

Reply

Nik December 10, 2009 at 18:35

Според мен дефектът не е в третата степен на ракетата,
причината се оказала по-простичка –
дефектът е след третата…………….водка….
Ванката гордо замълча.
Ей го моментът, когато мълчанието е злато..

Reply

Иванов December 10, 2009 at 19:18

Вие трева ли пасете или троскот. Аз съм на наденички и “Астика”. Значи норвежците видяли нещо което…и решили, че това е поредната “Булава”,
а вестничето услужливо съобщава, че това е поредният руски “гаф”. Да ама я сум на наденички и бира, а не на троскот.
1-во. Нещото е в болната фантазия на съчинителите в това топфалшиво сайтче. Отдавна е известно на на мало и големо по свето, че на такива понорвежчени сайтчета им се плаща, да пускат такива измислици за всичо руско, защото, понеже ги е много яд, че не могат да си го мерят със сибирската мечка, и за да изкрънкат някой долар.
Впрочем по това занимание те са на километри пред вас. И
2-ро. Много отдавна ви бях светнал, че Русия по територия е 2 пъти по-голяма от САЩ, Китай или ЕС. ЦЕЛ 17 МИЛИОНА КВ. КИЛОМЕТРА.
НАЙ ГОЛЯМАТА ПО ТЕРИОТОРИЯ ДЪРЖАВА В СВЕТА. Граничи с много морета и океани.
Така че има къде да си провежа секретните опити с нови видове ракети. Далече, далече от погледите на японци, англичани, китайци, патагонци, и тн., и разбира се, от сънуващите сън на яве норвежки пияндета.
ТОВА СИ ЕВТИНА ИЗМИСЛИЦА ЗА СЛАБОМИСЛЕЩИ НАИВНИЦИ…

Reply

Anonymous July 18, 2013 at 19:24

малоумик

Reply

Peter December 10, 2009 at 22:13

Колкото и да искат някои хора Русия да е още свръхсила, за съжаление фактите сочат противното. Руската армия е част от тази държава, в която ято действат мощни центробежни сили, подчинени на хаоса и беззаконието. Нито една страна, дори богата на суровини като Русия, не не може да се движи напред без демокрация. Москва не изгражда демокрация, а върви към към нов тоталитаризъм и централно управлявана икономика. Всички командни лостове са в ръцете на шепа хора, които унищожават безмилостно пртивниците си.

Reply

Nik December 10, 2009 at 23:23

Ванка,като сте толкова велики, защо едвам издрапахте в Грузия??? Голям резил…
Защо изчезнахте от Афганистан силно оакани ??
Защо се скапа “Курск” ???
Защо освинихте Европа с “Чернобил” ???
Защо вашият Рукавишников при аварийното кацане просто се наака ?? Да, когато са отворили люка
е смърдело силно на акано.Но на нашият герой, Каката,(така му е било фамилното име на човека, Иванов е второто му име) макар че са му викали така, му е нямало нищо ?? Значи, ясно….
Много въпроси, без отговори, само хвалебствия в стил соцреализъм….По добре мълчание..(злато).
П.С. 1)”Кака” – във съвременния гръцки език се отъждествява с “аки”..
2) И Нигерия е огромна по територия, пък……., а пък Дания е една педя, ама….!!!!!!!!!

Reply

Nik December 10, 2009 at 23:27

Вместо да сте Кувейт на изтока, станахте “кепазе” и на Африка……

Reply

Nik December 10, 2009 at 23:40

Храбри момчета и момичета от сайта,
ЧЕСТИТО НОВ ДИЗАЙН !!
Само не разбирам какво прави Мони до ликовете на такива световни личности ??
Та нали заместникът на Мони в Атлантическия клуб се оказа човек на Държавна сигурност ??
Та нали Мони “израстна” под крилото на човека на ДС и КГБ – Симеон Хитрий Мадридский !!
П.С. “С бензин в кръвта”, ама и със много “сиво” под козирката !!Бъдете здрави !!

Reply

ExtremeCentrePoint December 11, 2009 at 0:12

Нищо не е окончателно. Ще се види дали Мони ще остане. Трудно се намира добра и безплатна тема, която да интегрира всички стари неща безпроблемно. Мони все пак беше първият, който през 1990 година каза, че трябва да влезем в НАТО и го направи. Как само му се смееха комунистите тогава …

Reply

Deny December 11, 2009 at 11:41

“понеже ги е много яд, че не могат да си го мерят със сибирската мечка”…Много е престижно да си го мериш с ” Горна Волта с ракети” по думите на един германски канцлер преди около 30 години–то и ракетите такива де. А от тогава СеСеСеРе, или както се казва, е на свободно падане.

Reply

сойер December 11, 2009 at 11:53

“че на такива понорвежчени сайтчета им се плаща, да пускат такива измислици за всичо руско, защото, понеже ги е много яд, че не могат да си го мерят със сибирската мечка, ”

aбе мотико не виде ли, че информацията за крашването на булавата е от мин. на отбраната на рашата бееее, а ?:

По сообщению представителя управления пресс-службы и информации Минобороны РФ, произошел технический сбой в работе двигателя третьей ступени.

http://www.rg.ru/2009/12/10/bulava-site.html

Reply

Иванов December 11, 2009 at 16:40

Видях инфото. Не било от норвежците. Тук го дадоха че е от тях. Еее, този път от 10 лъжи са казали нещо вярно. Със създаването на такава супер ракета, каквато се опитват да направят рашките(както ги нарича тук ГЪЗОЛИЗЕЦ…) НЕ СЕ Е ЗАХВАЩАЛ ОЩЕ НИКОЙ, по-точно не е и посмял да се захване. Нито САЩ, нито Япошкиите, нито френците,немците не влизат в сметката, те не играят на този терен. Остава им малко. Ще направят и Булава и тогава…Те и сега си имат ракети, които им вършат работа и са сред най-добрите за момента. Но Булавите ще им дадат страхотно предимство пред всичките останали, даже пред тези, които харчели толкова, а не смеят и да опитат да направят нещо, с тактикотехническите и стратегическите данни на тази руска ракета. А с тези данни, тя ще направи другите в стратегическата борба за надмощие в Космоса, на глупаци, и ще ги остави с прст в…устата. Ще име да ги догонват

Reply

Nik December 11, 2009 at 18:17

Така е, по този пункт – еваллаааа, казват братята турци….

Reply

сойер December 12, 2009 at 0:24

Дымилась, падая, ракета.
И от нее бежал расчет,
Кто хоть однажды видел это,
Тот хрен в ракетчики пойдет.

Он не забудет, не забудет
Ученья пакостные те…
У незнакомого поселка,
Hа безымянной высоте.

Навечно помнят все ребята
Как Вася кнопочку нажал,
И наш майор – отец солдатам
Вприпрыжку по полю бежал…

И долго-долго сниться будет
Воронка кругом в пол-версты…

Hет незнакомого поселка,
Hет безымянной высоты…

Reply

техн December 15, 2009 at 16:06

Момчета, не се карайте! Няма значение дали едно високотехнологично изделие е руско, американско или европейско. При неговото създаване винаги се правят тестове, повечето от които задължително са неуспешни. Това впрочем важи за всяка техника или софтуерна програма. Дори нещо толкова елементарно като програмиране с цикъл на някакъв програмен език почти никога не тръгва от първия или втория път. Друг е въпроса за планирани срокове, разходи и т.н. Забавянето и разходите в случая са факт. И пак ви казвам това важи за всички страни произвеждащи техника – Мерцедес с А-класата (не покри тестовете при слалома, който Трабанта премина без проблем), Грандиозния Airbus A380 (трябваше да е в серийно производство преди 4 години, но засега лети само 1 опитен образец – отказ на поръчки, загуби на средства и пазари и т.н., а го произвеждат 5-те най-големи държави в ЕС), всички версии на Windows – работоспособността на всяка версия при пускането й на пазара е пословична, разработката на F-22 (катастрофа след катастрофа докато тръгне), за Blackbird изобщо няма защо да се говори, за моторите във Формула 1 – също и т.н. Така, че няма нищо чудно, нито чак толкова унизително. Просто тази ракета е в очите на медиите и се следи непрекъснато, за разлика от A-380, например. Колкото до упоритостта на руснаците – тя е факт и това е доста положително качество според мен. Бъдете сигурни – Булавата ако ще и на инат ще полети.

Reply

Иванов December 16, 2009 at 5:43

Еее, да прочета и тук една умна и разумна прказка от УМЕН човек като ТЕХН, който знае как стават нещата във високите технологии, и как и къде зимуват зайците.
На човек му призлява, като чете недомислиците на мързеливи и недоучени драскачи, които се навъдиха напоследък много, не прочели сериозна книга написана от компетентен автор.
Ровят такива по цял ден в Инт. и като намерят някоя фрапантна лъжа или глупост, бързат да я снесът тук, като не си напъват и най-малко мозъчетата над простичкият въпрос. Абе, токущо прочетенето дали има поне далечно подобие на истина, или няма. Ако си задаваха честичко това въпросче, щяха да си спестяват конфузните положения, в които изпадат често, а на нас, да покзваме и доказваме на някои железобетонни глави, че в светът освен русофобски лъжи, има и обективни истини.
Никъде няма само снежно бяло и розово. Нещата са шарени, сложни и нелесни, сполуките редки, несполлуките и трудностите всекидневие, особено в голямите неща. Човек не разбрл тези неща като г-н ТЕХН, би трябвало да е по-скромен и да се въздържа от преценки по неща и въпроси, които не познава.

Reply

ivo December 16, 2009 at 9:54

Съгласен съм с ТЕХН. Булава е предвидена да решава много широк спектър от задачи. Затова е нормално да има забавяне в сроковете.

Reply

Nik December 18, 2009 at 19:03

Проблемът не е кога ще стане “Булава”,
проблемът е като стане,
в какви ръце ще попадне..

Reply

ее July 15, 2010 at 10:57

Ракетат ще е готова а тестовете са напълно нормални за нова техника ВЪВ всички армии така че русофобите почакайте малко ще полети ракетата. Надявайте се само да не е по нас :)

Reply

Апостол Апостолов August 10, 2010 at 6:45

Не забравяйте все пак, че прехваленият руски богатир живее средно около 58 години. Далеч по- кекави са и от нас, защото средната продължителност на живота на българския мъж е около 68 години.

Reply

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: