Била ли е баронеса Катрин Аштън съветски комунистически агент?

by ExtremeCentrePoint on Thursday, 26 November, 2009 · 5 comments

in Европа

article-1229940-074FE139000005DC-852_468x357

Фамилия: Аштън. Име: Катрин. Длъжност: Европейски комисар по въпросите на търговията и скоро висш представител на Европейския съюз по външна политика и сигурност. Нейната биография е полирана до блясък и затова си има добра причина: едно десетилетие от средата на 1970 до средата на 1980-те, тя еволюира в много затворена среда – сред група от агенти на Съветския съюз в Западна Европа. Била ли е тя самата  агент? Това е въпросът.

Коя е тя? Най-общо казано тя е Госпожа Никоя. Аштън е почти неизвестна във Великобритания и в Европа. Влиза в Камарата на лордовете като представител на лейбъристите благодарение на благородническата си титла, която получава през 1999 г. От тогава тя е известна като баронеса Аштън от Ъпхоланд. От 1983 г. до 1989 г. е директор на организацията “Бизнес в обществото”. От 1998 г. до 2001 г. оглавява здравната служба в Херфордшър, а през 2001 г. Аштън е назначена за помощник-държавен министър в министерството на образованието Тя има много малък дипломатически опит, но по време на мандата си в Брюксел води редица ключови преговори с Китай и Русия. Шокиращо нали? Нито един от постовете и не оправдава избирането и на толкова отговорна длъжност в ЕС … освен ако има нещо, което официалната биография на баронесата се опитва да прикрие, а то е че във втората половина на седемдесетте години на миналия век, Аштън е фанатичен симпатизант на британската комунистическа партия.

Под постоянно наблюдение от MI5

Статия в « Mail on Sunday » от 22 ноември , ни информира, че Катрин Аштън (или Кати както я наричат познати и близки, които не са много защото тя никога не се е представяла на преки избори) е между 1977 и 1979 г., ковчежник на едно агресивно пацифистко движение, чието име днес е забравено. Дори в онези години движението CND (Campaign for Nuclear Disarmament) е слабо познато, но Аштън е много активна в него. Организацията има около 4 000 члена и целта и е едностранно ядрено разоръжаване на Запада.

С други думи, по онова време, организацията CND е била заподозряна от западните разузнавателни служби в съзнателно подкопаване на отбрана на Атлантическия съюз в служба на СССР. CND е създаден за да изпълнява задачи поставяни му от съветското КГБ. На свой ред, осъзнавайки опасността, която представлява просъветската организация за националната сигурност на Великобритания, MI5 внедрява свои агенти и поставя под постоянно наблюдение ръководните и кадри.

Според някои от докладите на службата(за съжаление малка част от тях са достъпни), може да се проследи и част ор активността на Аштън в CND. Възходът и в организацията е забележителен. На 23 години тя става отговорна за финасите и остава на този пост в продължение на три години. Дали е била „полезен идиот” и не си е давала сметка за истинските цели на тези хора и на кого служат те? Възможно, но малко вероятно. Още повече като се знае, че президент на CND, John Cox , е бил член на британската комунистическа партия. За британското разузнаване е без съмнение, че Катрин Аштън е симпатизантка на комунистите. Не е сигурно дали е била член на партията, но тя работи усилено за реализиране на целите на британските комунисти залегнали в програмата им: „… едностранно отказване на Великобритания от ядрено оръжие и закриване на базите на НАТО на британска територия …” В чий интерес е било това през 1978 година е много лесно да се отговори.

До ден днешен, Катрин Аштън отказва да отговаря на въпроси за характера на дейността си в CND.

{ 5 comments… read them below or add one }

Марин November 26, 2009 at 11:30

Може да е агент на MI5.
А може да е и двоен агент – KГБ-MI5.

Reply

Anonymous November 26, 2009 at 11:41

не и е чист косъмът на тая.дали е била агент на ми5 или кгб е все тая.доносничка.според мен и двамата рупой и аштън са много са много антипатични.сега излиза и че баронесата е колежка на гоце. дали не е нарочно?

Reply

Nik November 30, 2009 at 20:35

А пък аз се чудех (и се маех) откъде Гоце чат-пат приказва
английски ???
А той – контакти с колежки и то
контакти на какво ниво !!
А, да, вече се сетих и къде са се изгубили липсващите
цели 36 (тридесет и шест) страници от досието му. Явно баронесата
коварно ги е предала в Москва..
И престанете моля с тоя външен клозет от Сирищник,
и “гонореяните” ученички !! Погледнете ранга на баронесата и спрете да приказвате обидни клюки за “българския” президент.
А за миналото на госпожата, да му берат грижата разните там МИ-та,
СИ-та и ФСБ-та(формация студио Балкантон).
П.С. Когато се говори за Георги Първанов, задължително се
поставят кавички на “българския” (пРезидент) !!

Reply

Anonimka December 4, 2009 at 21:50

Обръщам внимание. Отдавна съм забелязал, че телевизията RE:TV
облъчва зрителите си със съмнителни френски левичарски пропагандни филми. И сега, след като фалира, тази бясна марксистко-комунистическа пропаганда се излива като от развалена канализация върху очите и ушите на кротката публика не знам колко часа в денонощието без прекъсване. Такова не е било и при социализма. Знаят ли Иво Прокопиев и Асен Григоров какво става? Ако е неволно, това може да значи, че всеки може да им подхвърли нещо безплатно и те да го пуснат без да мислят. А ако е с пълно съзнание, какво е това съзнание? Единият от тях иска да става министър-председател. Десен? Ляв? Цетър-дясно най-вероятно…

Reply

Nik December 9, 2009 at 0:30

“Anonimka,” много е просто,
като се направиш на “ляв”,ще дойдат
и рекламодателите…..
Така е в “борческа” БГ….

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: