Бой между свещеници преди Великден

by ExtremeCentrePoint on Wednesday, 30 April, 2008 · 1 comment

in Разни

Какво може да дискредитира християнство повече от поведението на тези, които би трябвало да му служат и да бъдат за пример. Добре известни са педофилските скандали свързани със свещеници, а към тях можем да прибавим и вече традиционните сбивания между гръцки и арменски попове преди Великден. Отвратително е да разбереш, че божи служители са се държали като мутри на най-светлия християнски празник.

На 20.04.2008 в Израел, по време на тържествената служба в Храма на Гроба Господен се сбиват представители на гръцката и арменската черква. По думи на очевидците , арменският свещеник е започнал скандала с гръцкия си колега, защото той прекарал прекалено много време на гроба Господен и трябвало да отстъпи мястото. Започнало сбиване, в което взели участие и присъстващи в храма вярващи. Един от гръцките свещеници е бил изхвърлен от храма. Намесила се израелската полиция, на която вярващите се нахвърлили с палмови клонки в ръка. Наложило се е да бъдат задържани двама арменци, а сънародниците им в знак на протест блокирали полицейския участък където се намирали задържаните. Срам.

{ 1 comment… read it below or add one }

d-r Iliya Simeonov January 6, 2009 at 6:47

Все пак бих помолил автора да направи справка чия собственост
е храма и дали гостуващите в него не са прехвърлили допустимите граници на вежливост към стопаните. Не зная дали ще бъда правилно разбран, но от векове това е арменска земя и авторът може ако не от друго да разбира поне малко от дипломация. Миналата арменците там позволиха на един български представител да получи и донесе тук от Чудотворния огън, но след подобни публикации може да получите само един крив макарон. Да не си припомняме историята, защото всеки е грешен, но някой доста повече. Срам – не, ами срам и позор за първата държава приютила арменци след геноцида, която обаче и до сега не го признава!!!

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: