Нов провал при тест на руска ракета. Булава отказва да полети

by ExtremeCentrePoint on Saturday, 31 October, 2009 · 11 comments

in Aрмия, Технологии и Наука

1c510836fa11266371690db5b7059f5a Булава не иска и не иска да полети. Ситуацията с “новата” балистична твърдогоривна ракета за подводниците от клас 941 «Акула» «Дмитрий Донской», е трагикомична. Милиарди са похарчени, но резултатът е само един успешен пуск от сухоземен полигон. Всички останали 13 опита са с проблеми. Този път на 29.10.2009 година ракетата просто е отказала да излезе от шахтата за изстрелване.

“Независимом военном обозрении”: Испытания, которые должны были состояться в акватории Белого моря, куда вышел на учебные стрельбы подводный атомный крейсер проекта 941 класса «Акула» «Дмитрий Донской», закончились ничем. Ракета не вышла из шахты. И АПЛ вернулась домой, в Северодвинск.

Об очередной неудаче испытательного пуска межконтинентальной баллистической ракеты морского базирования «Булава-30» сообщать было запрещено. Строго-настрого. Поэтому поход на полигон Белого моря атомного подводного крейсера «Дмитрий Донской», переоборудованного под испытания этой ракеты, назвали «подготовительным».

Защо това се случва? Отговорът тук:

Свободата, Санчо е най великото благо на таз земя

Technorati Tags: ,

{ 9 comments… read them below or add one }

p-monstrum October 31, 2009 at 13:28

Дааа, вчера засегнах темата в коментар за иранската ядрена програма. Нека похарчат още няколко милиарда, тогава може и да разберат, че нещата не се правят по техния начин. Май четвъртото поколение ядрени подводници на “чудесния” руски флот ще си останат без съвременен, стратегически юмрук. Картинката, която сте сложили отразява твърде точно безумието на руската “отбранителна” промишленост.

Reply

Константин October 31, 2009 at 15:01

Както казва един приятел-руснак по повод продукцията на Курганския автобусен завод “Никой свободен човек не може да натрупа толкова омраза към хората, та да създаде такова нещо”.

Reply

Иванов November 1, 2009 at 8:53

Забавна глупост. Значи изпитанията на свръхсекретна ракета от н-то поколение се наблюдава от “независим военен обозревател”. Вие за тревопасни ли ни имате или сте такива. Русия да не е Монако, толкова малка, че да няма къде да си провежда секретните военни опити с изстрелване на ракети, далече, далече от любопитните шпионски погледи на “независими военни източници”. При територия от 17,000,000 кв.км и широк и неограничен излаз на много морета и океани.
Ако мислите така сте зле с интелекта, и е крайно време да понаблегнете на неговото развитие и усъвършенстване.
Не подценявайте четците на вашите публикации.
Да сте прочели някъде някога как и къде САЩ провежда свойте пробни и секретни опити с бойни ракети? Не сте, нали?
Мислите ли, че руснаците по-малко от американците умеят да си опазват военните секрети?

Reply

Егор Глазунов November 4, 2009 at 23:18

Какво да кажа, сайта е дело на ЦРУ, сигурно когато са го създавали проекта е бил под кодовото име “For Ganyo”. Като попадна на този сайт имам осещането, че съм в американското посолство у нас.

Reply

Anonymous November 5, 2009 at 11:56

Ха, ха, ха, таварищ Глазунав, ама ти си много уплашен ????
Да, в страната на “съветите” всичко лошо приписват на гадовете от Америка, ЦРУ, ФБР и маса други такива, с адрес преди всичко
“For Мужики”.
А,бил ли си в американското посолство (едва ли),
какво не ти харесва там ??
Ако не ти допада сайта тук,ама я не си разваляй настроението,
ей го сайта на Позитано 20 (и много други),
повярвай ми, твоите постинги там ще бъдат водещи,
там ще дойде истинското ти признание.
Казвам го с добро чувство.
Ще имаш време да се разочароваш от идолите си.

Reply

Иванов November 5, 2009 at 14:10

Сайта не е за папагали и малоумници с нисък интелект. А за нормални хора. Затова в поднесеното тук трябва да има смисъл и мисъл, и елементарна логика. Хората губят време, харчат средства и тн., като разчитат на резултат или похвалба. Иначе защо ще пилеят сили и енергия за този дето духа.

Reply

Nik November 5, 2009 at 19:42

Да, сайта не е за “папагали и малоумници”
като самотния глас на редовния “дежурен по сайта” –
(Ив.Ивано., абсолютно копие на Цв. Цветко.)

Reply

ExtremeCentrePoint November 25, 2009 at 15:45
Актулен August 26, 2012 at 23:47

Булава я приеха на въоръжение! И подводниците също!

Reply

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: