Многополярен свят за наивници. Който господства в океаните управлява света

by ExtremeCentrePoint on Thursday, 12 November, 2009 · 4 comments

in Aрмия, НАТО, Технологии и Наука

Един долар инвестиран в морско превъзходство се равнява на сто долара вложени в сухоземна военна сила. Например САЩ, благодарение на военно-морските си си сили могат да нанесат парализиращ неядрен удар по Китай разрушавайки пристанищата му, летищата и до 40% от инфраструктурата на страната. Китай не е способен все още на това.

carriers

Авионосните ударни групи са гаранция за долара и американското благополучие и това е в добавка на първата американска сила – Холивуд.

Ето и още една нагледна демонстрация – американски и британски самолетоносач рамо до рамо.

b14956431a351c106cf3ea6587c73988

Качественото превъзходство на американската военна сила е свързана с нейния предимно морски характер, а също така с оръжията от ново поколение плюс количественото превъзходство в техника. САЩ изразходват половината от парите, които светът дава за въоръжение.

{ 4 comments… read them below or add one }

Марин November 12, 2009 at 8:25

“могат да нанесат парализиращ неядрен удар по Китай”
И какво ще стане, Китай ще нанесе ядрен удар и ще започне ядрена война.
Цялата статия важи за превъзходството на САЩ над неядрени държави.

Reply

Иванов November 12, 2009 at 20:44

Говориш за да не заспиш. 10-на водородни и вакуумни бомби и САЩ, и всяка друга гъсто населена страна е в нокаут. До тука са. Това важи, както казва колегата, за неядрени страни, а нито Русия, нито Китай са такива, а самалетоносачите са силно уязвими при ракетнИ атаки.
Корейците и Виетнамците биха НАВРЕМЕТО САЩ, като не им позволиха да ги окупират.
Същото се случва сега с Авганистан и Ирак, където са като в небрано лозе, и скоро, скоро ще се изнесат.
САЩ ДНЕС ИКОНОМИЧЕСКИ(затънали са до гуша в дългове) И ВОЕННО СА СЛОН С ГЛИНЕНИ КРАКА. Няма как при рухнала икономика са си силен военно. НЯМА ТАКЪВ ФИЛМ.

Reply

Димитър November 16, 2009 at 13:32

Вярата, Вярата скъпи приятели е най- мощното оръжие. Вярата в Бог, в някаква идеология, въобще вярата помита всички тези оръжия като играчки. Няма какво да ми рекламилате съкрушителната военна мощ на САЩ и други д- ви. Виатнамските партизани и СВА пречупиха гръбнака последователно на японската армия, французите, американците, китайците……………….. като нали се сещате кое беше най- силното им оръжие.
И тук някой ще ми кажат че е благодарение на оръжие от руснаците. Еми защо южновиетнамското правителство не можа да се справи с тях като получаваше и по- хубаво американско оръжие.

Reply

Иванов November 17, 2009 at 18:29

Вярата е фактор №1, дума да не става. Но и с трици маймуни не се ловят. Иска си и качествено оръжие. Кой ти каза че руското оръжие не добро.Търси се от всички и навсякъде и е от най-добрОТО в днешно време. Мита за амер. оръжие, че е най-добро си е просто МИТ . Насаждан от амер. търгаши на оръжие.
НИЩО ПОВЕЧЕ

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: