Нобеловият лауреат за мир Барак Обама изпраща в Афганистан още 13 000 войника

by ExtremeCentrePoint on Thursday, 15 October, 2009 · 7 comments

in USA, Военни конфликти

ObamaHoodMd

Нали не сте забравили, че Барак Обама стана лауреат на Нобелова награда за … мир. Нали не сте забравили лъжите му да затвори Гуантанамо, да се изтегли от Ирак и да приключи операцията в Афганистан?

И така Нобеловият лауреат за МИР изпраща допълнително в Афганистан още 13 000 войника и това се добавя към вече заминалите през миналия месец с негово одобрение други 20 000 американски войници.

Тези сили продължават да са недостатъчни. Командването на НАТО в Афганистан настоява за минимум 40 000, а оптимално 60 000 войника. Командващият U.S. Gen. Stanley McChrystal пък е фиксирал бройката на 80 000 за да приключи войната в „разумен срок”.

Обама сам реже политическия клон, който е яхнал. От една страна 13 000 войника са крайно недостатъчни за постигането на каквото и да било, а от друга изпращането им е подигравка с хората, които са гласували за него. Този президент е наистина безнадежден.

{ 7 comments… read them below or add one }

Иванов October 15, 2009 at 11:40

Цялата армия да отиде няма да спечелят. Може да се задържат за малко, както е стнало навремето с англичаните, и пак са били позорно прогонени. На този не му стига куража да направи това, което вижда и знае, че трябва да направи, за да остави нещо след себе си. Играчка е в ръцете на военните. Ще доразсипят САЩ икономически и военно, а и онова малко от престиж и морал, което е останало, ще се изпари яко
дим. Когато геостратегическата играта позагрубее Китай, Иран и Русия, заедно Осама Бен Ладен, заедно с арабските страни и талибаните ще образуват естествен съюз(негласен разбира се)и пак ще накарат САЩ да си ходи от този район. Много петрол има там и много е голяма баницата. Никой няма да я остави цялата на янките да я опапат сами, както много им се иска.
По добре рано, отколкото късно, ще бъдат заставени да си ходят зорлемдобрололно от…талибаните.

Reply

Allisa October 15, 2009 at 12:48

Умее да управлява Обама, не го гледайте, че е с тен. Обикновено американците не знаят световната история, но той изглежда е чувал латинската поговорка “Искаш ли мир, готви се за война”. И я прилага, човека, малко буквално наистина, но да не му се сърдим – кой колкото си може…

Reply

Pavel Nachev October 15, 2009 at 15:15

От къде го измъкна този петрол в Афганистан само ти си знаеш. Там има само планини и пущинаци и нахлуха там само заради общественото мнение в САЩ. А седят там за да си запазят престижа.
Колкото до Ирак – до сега не са вадили много много петрол от там защото петролната инфраструктура беше изгърмяна от Саддам при идването на американците.
Наскоро иракското правителство направи конкурс за петролните полета и фирми от САЩ и Китай спечелиха експлоатация на полета почти по равно. А отделно от тях и други фирми също спечелиха. Та и тук коза – те са там заради петрола не важи.

Reply

Иванов October 15, 2009 at 18:02

Чии го търсят в Ирак, ако не петрол. Затова не бяха подкрепени от ЕС. В Афганистан седят на магарешки тръни и се заравят в подвижни пясъци. Ега ти престижа. 10,000 талибани ги правят за смях. И от двете места ще се изметат безславно. Въпрос на лимит от време, който е на изчерпване.

Reply

Иванов October 16, 2009 at 5:32

ДО АЛИСА
Това “МОЖЕНЕ” на един Буш и на този с ТЕНА, ако не се осъзнае, досега има за резултат една разорена и страна и бедстващ 21 милионен народ, и около милион и половина убити предимно цивилни, жени, деца и възрастни. Ежедневно загиват хора…като краят на трагедията не се вижда. И ако този с тена не и сложи край, в тази безсмислена касапница ще загинат още много хиляди от двете страни.
А ЗА ТОВА НИКОЙ НЕ НОМИНИРА ЗА НОБЕЛОВА ПРЕМИЯ ЗА МИР…

Reply

Апостол Апостолов October 19, 2009 at 16:17

Все съм си мислил. че “блюдолизец” е българска дума. Ама съм се
лъгал. И в Швеция страдат от тази болест май…

Reply

Handel October 19, 2009 at 19:04

Не си размахвай невежеството като байряк – от това то няма да стане по-малко. Англичаните бяха победени от афганистанска армия финансирана, въоръжена и пряко ръководена от руснаците. И американците и го върнаха по същи начин по-късно само дето не ги ръководеха директно.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: