Че Гевара никога не е бил подкрепян от народа

by ExtremeCentrePoint on Thursday, 17 April, 2008 · 27 comments

in Терор и Комунизъм

Патологичният убиец на бременни жени и деца, вечно дрогираният бисексуален социалист Че Гевара, никога не се е радвал на подкрепата на народните маси. Точно обратното – хората са го мразели и при първа възможност са до предали.

Кубинците в средата и края на 60-те полагат неимоверни усилия да изнесат партизанската технология за завземането на властта в независимите държави на Латинска Америка, с надеждата да постигнат победата на Марксистката революция и там. В поч­ти всички държави на Южна Америка възникват местни пар­тизански движения, марксистки по своята ориентация и радващи се на открита кубинска подкрепа. И без
изключение, те претърпяват кошмарен провал. Най-ярка персонификация на този провал представлява самият Че Гевара и неговият трагикомичен опит да започне подобно движение в Боливия, който завършва със собствената му смърт. Ернесто Гевара(Че) пише:

Продължаваме да живеем в тотална изолация. Различни болести подкопават здравето на някои от нашите другари. Селската ни база е все още неразработена, въпреки че евентуална програма за пла­ниран терор би успяла да неутрализира част от тях, а после да дойде и подкрепата им. Засега нямаме нито един доброволец от селяните… Ако трябва да обобщя, измина месец, през който всичко протече нормално, предвид стандартното развитие на
партизанската война.

Че Гевара,
Боливия, април 1967 г.

Виж още:

Ернесто(Че) Гевара и Шамил Басаев

В Куба комунизмът най-сетне победи. 230 гр. месо за човек на месец

Червеният терорист Ернесто Че Гевара

.

{ 26 comments… read them below or add one }

Иванов April 17, 2008 at 16:44

Като каканижеш тези глупости, поне вярваш ли си сам.Ако има нещо вярна в това,което пишеш,щеше ле ЧЕ ГЕВАРА и днес все още да е икона за ЮЖНОАМЕРИКАНЦИТЕ…

Reply

сойер April 17, 2008 at 16:58

ти колко пъти си бил в южна америка?икона е за педалите и надрусаните боклуци.

Reply

сойер April 17, 2008 at 17:05

Засега нямаме нито един доброволец от селяните… :mrgreen:

Reply

ivanko April 17, 2008 at 17:09
Делян Делчев April 17, 2008 at 17:55

Този пост доказва едно, че Българина разбира от всичко, включително и от Че Гевара, макар и да не е бил никога в Латинска Америка, и да е чел ограничени пропагандни материали само от едната или от другата страна.
Какъв е Че Гевара е много спорно и още дълги години ще се изяснява. Разбира се всеки има право на позиция, и автора недвусмислено показва своята. Ако едно е сигурно, то е че той не е бил по-лош (или поне трябва да имаме обективен критерии по замерването на понятието “по”, щото например на мен ми се струва, че бенбяния цвят е по-лош, ама това не е обективна оценка). Дора хора, от другата страна на барикадата също са убивали бременни. Това не прави комунистите, нито капиталистите по-големи убийци. Насилието си е насилие, без значение пропагандното му оправдание, и аз съм против него без значение дали е в името на комунизма или в името на капитализма/демокрацията. По отношение на подкрепата на населението към Че Гевара, не може да има по-добра (макар и също субективна) оценка от агентите на ЦРУ търсещи да го унищожат и техните 1400 страници разсекретени през 2001-ва година репорти (някой все още излизат). Всеки може да си ги закупи за 10$ (пусни search на google). Най-краткото описание за неговото влияние сред населението са следните думи взети от тези репорти – iconolastic, idolatrous, influential. Мисля че това говори само за себе си. Не го казвам за да хваля или говоря против Че Гевара. Все пак с тези термини можем успешно да опишем и Хитлер, Бойко Борисов, Юлий Цезар и Волен Сидеров. А с такива думи се подмаза и притежаваната от запален републиканец Fox News на Буш Младши съвсем наскоро (в противоречие на обявената уж най-ниска оценка за президента от собствените му поданици за след Втората Световна Война).
Всичките тези глупости нямат никакво значение, и вие се палите за абсолютни безсмислици, при това изваждайки доста спорни, и според мен несигурни доказателства.

Reply

tech_noir April 17, 2008 at 18:20

Никога не съм си падал по комунистите.
Ама ако беше толкова слаб, нещастен и незначителен, що ЦРУ и местните правителства харчат толкова ресурси и внимание за неутрализирането му? Сигурно през студената война (а и Виетнам) са си намали друга работа и как да оползотворяват бюджети.

То ние като сме демокрация уж, сигурно цари справедливост, няма грам корупция или някой ни е питал искаме ли да влизаме в мултинационални федерации и военни пактове.

Reply

дон браско April 17, 2008 at 22:17

не бе делчев, това което ти си мислиш, че са българите, всъщност е казано от наркоманчето 4е. 4е казва – нямам подкрепа от селяните и въпреки терора нито един не се е присъединил. ;-).

Reply

дон браско April 17, 2008 at 22:18

прегледай историята на 4е да видиш дали цру го залавя и дали не го предават боливииските селяни.мен ме питаха за пактовете и мултинационалните и казах ДА! :-)

Reply

VoIP April 18, 2008 at 8:23

Темата изобщо не е актуален проблем. Тя е доста дълбока с теорията и практиката на износ на революция, ултралеви движения и връзката им с комунистическите режими … Тези данни никога на са влизали в Интернет.

А кой бил бисексуален, дрогиран, двоен, обратен, патологичен и прочее – то сега не можа да се каже, камо ли за някой преди десетки години.

Обърнете се към нашите проблеми все пак – възможността за анализ е по-голяма.

Reply

ал April 18, 2008 at 9:41

бах маааму,аз пък мислех комунист=ултраляво. темата е сладур. трябва перпериодично да се напомня на младите на кой се кланят и как завършват такива увлечения.

на тоя аржентински педераст Че и аз бих му теглил коршума с голям кеф.

Reply

all April 18, 2008 at 9:43

да ама идиотите са дуракоустойчиви

Reply

ExtremeCentrePoint April 18, 2008 at 11:36

“Тези данни никога на са влизали в Интернет.” – излизали са, но ако четеш само на руски не си успял да стигнеш до тях.

Reply

VoIP April 21, 2008 at 9:31

Не са влизали в Интернет, защото тогава не е имало Интернет и това е доста скрита част от историята на комунизма – много пари са отишли там, за да си позволи някой да ги коментира.

Ако посочите линкове, свързани с тези неща ще ме опровергаете. Ползвам няколко езика :-).

Става дума за парите, отишли за износ на революции – данни, документи.

Reply

Anonymous April 21, 2008 at 14:36

Няма нужда от линкове. Всеки по-възрастен от 35 години знае от личен опит къде ни отиваха парите…. Ангола, Куба, Либия, Никарагуа

Reply

КОЧО April 24, 2008 at 10:00

Тази статия може да я напише саамо патологичен идиот с подхвърленис тотинки от някоя фондация финансирана от ЦРУ. А тези които и вярват са малоумни овце.

Reply

Gipsy Girl April 27, 2008 at 14:54

Христос възкресе! Антихристите ще горят в Ада.

Reply

Anonymous April 29, 2008 at 22:25

кочо абе ти не разбра ли че това: “Продължаваме да живеем в тотална изолация. Различни болести подкопават здравето на някои от нашите другари. Селската ни база е все още неразработена, въпреки че евентуална програма за пла­ниран терор би успяла да неутрализира част от тях, а после да дойде и подкрепата им. Засега нямаме нито един доброволец от селяните…” го е написал другаря че гевара.той си признава че народът не го подкрепя и няма нито един селянин доброволец

Reply

Римл@нин May 1, 2008 at 22:34

E, то и сто пъти да се повтори, някои хора виждат и четат само това, което на тях им се иска.

Reply

сойер May 2, 2008 at 22:25

и виетнам и виетнам :-) :-) :-)

Reply

боливиец May 4, 2008 at 11:30

много сте ми интересни такива поплювковци като вас. нищо друго не ви остава освен да подтичвате около Че и да се опитвате да го опикаете. НО ПАСАРАН!

Reply

Anonymous May 4, 2008 at 11:54

да във виетнам американците удариха на камък. Че също има заслуга за това.

Reply

ExtremeCentrePoint May 6, 2008 at 22:02

Няма да е лошо да помислите. Войната във Виетнам не беше загубена от армията, а от политиците. Те изтеглиха армията и оставиха Южен Виетнам на комунистите.

Reply

Т. ТРИФОНОВ August 22, 2009 at 13:13

БИЛ Е ЕКЗЕКУТОРА НА КАСТРО –ЗАПОЧВАЛ ДЕНЯ С ДУМИТЕ -"ДНЕС Е ВЕЛИК ДЕН , ИМАМ МНОГО РАБОТА ДА СВЪРША " –ЦИТИРАМ ПО ПАМЕТ !!! НО РАБОТА С ПИСТОЛЕТ Е РАЗЛИЧНА ОТ РАБОТА В ПОЛЕТО , ДО СВОИТЕ БРАТЯ !! ДА СТЕ ВИДЕЛИ СНИМКА НА ТОЯ ГЛУПАК С ЛОПАТА ??

Reply

ВЕТ. ДОКТОР August 22, 2009 at 13:14

В нашето село никой не го и познава !! Сигурно е евреин , щом медиите СИ ГУБЯТ ВРЕМЕТО С НЕГО ?? ЩОТО КОМУН. ПРОПАГАНДАТА ВИРЕЕ САМО В БЕДНИ СТРАНИ , КЪДЕТО НЕГРАМОТНИТЕ ТРЯБВА ДА РАБОТЯТ ДО ТЪМНО , ЗА ХЛЯБА , НАСУЩНИЯ , НЯМА ВРЕМЕ ЗА ГЛУПОСТИ , И САДИСТИ !!! ПАРДОН , ЗНАЧИ !!! А само факта , че няма никакво завършено образование , а го въздигат ционските мошеници за идол на неграмотността е доста красноричив !!

Reply

Иванов August 22, 2009 at 19:00

Бет докторе

Reply

Иванов August 22, 2009 at 19:15

Беееее докторе. Китай за бедна страна ли го имаш пишман докторе,или ти куцат знанията по ” Богатството на народите”. Най-преуспялата страна в света днес е Китай Бееее докторе, и това не е случайно. Ако не знаеш да ти го кажа на уше, да не чуе римофед, е комунистическа страна и на власт в тази най-голяма по население и богатство страна Е КИТАЙСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ.
Със беееее и блеене не можеш да отречеш този факт “докторе”…
.

Reply

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: