Обама е бил номиниран за нобелова награда за мир 11 дни след встъпването си в президентска длъжност

by ExtremeCentrePoint on Sunday, 11 October, 2009 · 3 comments

in USA

mock_awardИ така, оказва се, че крайният срок за номиниране за Нобелова награда  е изтекъл на 1 февруари 2009 или 11 дни след официалното встъпване на Барак Обама в длъжност  на 20 януари 2009. Може ли някой да каже какво точно е направил за тези 11 дни Барак Обама за да заслужи номинацията? Да си припомним, че лауретати на нобелова награда за “мир” са и терористите Ясер Арафат, Шимон Перес и Ицхак Рабин. Нобеловите награди са напълно девалвирани и се превърнаха в медал за политкоректност.

The New York Daily News says, “In one fell swoop, the Nobel Prize jury just made a mockery of the world’s most revered honor.”

Related… Obama’s other awards announced:

{ 3 comments… read them below or add one }

Иванов October 11, 2009 at 17:39

Много си прав. И аз многоотодавна съм на това мнение. Да наградиш с Нобел на базата на едните очаквания(нечии очаквания)един човек, па бил той и американски президент, дескридетира тотално Ноб. награда и лъсва истинската и същстност, иначина на номиниране и присъждане. И там е игра на политика и нечисти влияния, игра на пари, политика и власт, като обективността на преценките е на последно място, а политкоректнстта(както ти посочваш) и още куп коректности от най-различно качество, размер и произход, се оказват решаващи за избора на новият нобелист.
Има добро в този фрапантен случай. Лъсва истинската същстност, и истината за процеса на номиниране и награждаване с Нобелова премия.
Както се казва, всяко зло за добро.

Reply

Спас Колев October 12, 2009 at 13:11

Що, бе, на фона на Ал Гор стои почти адекватно…

Reply

Ринги Рае October 16, 2009 at 22:09

За награждаването на Обама с Нобелова за мир против са гласували 3-ма от 5-та членове на комитета. Решаващ е бил гласът на председателя му.

Сегашната (13-14 Oct 09) преценка за дейноста на Обама
Only 43% would vote to re-elect Obama today
http://www.foxnews.com/politics/2009/10/15/fox-news-poll-vote-elect-president-obama/

14. If the 2012 presidential election were held today, would you definitely vote to reelect Barack Obama, probably vote to reelect Obama, probably vote for someone else, or definitely vote for someone else?
Днес само 43% биха гласували за преизбирането на Обама: 26 – сигурно, 17 – вероятно. Сумарно 48% биха гласували за някой друг, като от тях 34 със сигурност, а 14 вероятно.

Резултати за външната политика на Обама:
Обща оценка: 49% одобряват, 45% – не
Афганистан:    41% одобряват, 43% – не
Иран:              44% одобряват, 43% – не

Мнението на американците за Нобеловата награда в същата анкета:
36. Do you think Barack Obama deserved to win the Nobel Peace Prize?

Да, заслужава:        29%
Не, не заслужава:   65%
Не мога да преценя: 6%

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: