Високопоставените защитници на педофила Полански бият отбой. Кушнер получи рязък отговор от Хилари Клинтън

by ExtremeCentrePoint on Wednesday, 7 October, 2009 · 7 comments

in Култура, общество

art_polanski_gi

Шефът на френската дипломация Бернар Кушнер, каза преди два дни, че е получил отговор на писмото си, което адресирал заедно с Мин. на външните работи на Полша, до американския държавен секретар. Позовавайки се на факта, че Роман Полански е френски и полски гражданин, двамата европейски министри са поискали от Хилари Клинтън оттегляне на искането за задържането му.

Отговорът, рязък и сух, изтрещял като шамар. Клинтън казва, че „казусът засяга само правосъдието” и че „искането за екстрадирането му към САЩ ще мине през Държавния департамент без никакво забавяне”.

В резултат на това, Кушнер, един от най-активните защитници на режисьора педофил заедно с френския мин. на културата Митеран, веднага засвири отбой: „… въпреки уважението ми към Роман Полански като творец, правосъдието е еднакво за всички …”

Изглежда на Роман му е спукана работата. Американското правосъдие бави, но не забравя.

{ 5 comments… read them below or add one }

Ринги Рае October 7, 2009 at 9:08

Добър урок! И то от демократите!
:-) Все пак ще “мине без никакво забавяне”! Това за американците може да е нормално, но за европейци (особено французите) си е направо специално внимание. Ще отдиде по най-бързия начин в американска килия, както се оплакваше от швейцарската.

Я, Кушнер се оказва страхотна фурнаджийска лопата, по уики.

Reply

Иванов October 7, 2009 at 19:09

Само така. Педофила в панделата завинаги. Америка даде достоен пример на франсетата. Не е като с руския пияница кънкьор у нас, убил един и осакътил навечно момиче,КОЙТО БЕ ОПРАВДАН ФАКТИЧЕСКИ, ЗАЩОТО БИЛ СВЕТОВЕН ШАМПИОН.
Което стана и остана пезорно петно за българското правосъдие и народ.

Reply

Пешко October 9, 2009 at 10:04

Особено достоен пример, как се чукат служителки, даде президента Бил Клинтън, съпруг на даващата сух отговор. Едно огромно лицемерие е американското общество.

Reply

tarambuka October 9, 2009 at 10:15

Ако правосъдието в САЩ е искало да осъди Полански, вервайте ми, нямаше да го оставят да се измъкне. Познавам доста от нещата в САЩ много отвътре. Тук не става, изобщо въпрос за справедливост и истина.
Сякаш в процеса с О Джей Симпсън не бе ясно че е изклал съпругата си и любовника и. Та го пуснаха и едва след като се забърка повторно в убийство стана ясно, че вече няма да го оставят да се измъква.

Reply

mitro April 5, 2010 at 14:45

Пешко, нима сравняваш брутално изнасилване на беззащитно, малолетно момиче с все пак доброволен сексуален акт. Американците може да са всякакви лицемери и прочие, но за това тук – евала. Ако ще да е най-великия режисьор тоя боклук, не ме интересува. Това нито го извинява, нито го оправдава за липсата на човешки и морални качества. Както всеки друг гнусен педофил трябва да гние в затвора.

Reply

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: