Warning: Declaration of thesis_comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0
Мравката и щурецът | ExtremeCentrePoint

Мравката и щурецът

by Reformed on Saturday, 5 September, 2009 · 7 comments

in България, Европа, Некатегоризирани, Разни, Тенденции, Терор и Комунизъм

cricket_and_ant

картинка: http://blogs.sch.gr/makarono/aesops-myths/

Класическата версия на приказката за мравката и щуреца:

През цялото лято мравката се труди усърдно, събира храна за зимата и си стяга къщата.

Щурецът през цялото лято пее и танцува и си мисли колко е глупава мравката да работи толкова много. Но зимата идва и мравката се прибира на топло, има си храна, подслон, изобщо, всичко при нея е О.К. Щурецът обаче няма къде да се прибере, целият е вледенен, няма и какво да яде и накрая умира.

Край

Френската версия:

През цялото лято мравката се труди усърдно, събира храна за зимата и си стяга къщата.

Щурецът през цялото лято пее и танцува и си мисли колко е глупава мравката да работи толкова много. Но зимата идва и мравката се прибира на топло, има си храна, подслон, изобщо, всичко при нея е О.К. Щурецът обаче няма къде да се прибере, целият е вледенен, няма и какво да яде, свиква пресконференция и пита защо мравката има право да стои на топло и да има какво да яде, а нещастният щурец мръзне гладен под снега. Телевизията веднага организира предаване на живо, как щурецът е посинял от студ и се чуди къде да се свре на завет. В същото време се пуска видео как мравката се е разположила удобно в топлия си дом, а масата е препълнена с храна. Всички французи са поразени, че в една толкова богата страна оставят бедния щурец да замръзва на улицата, докато другите тънат в изобилие и охолство. Асоциациите, борещи се срещу бедността организират протести пред дома на мравката. Журналистите организират интервюта, питащи как е допуснато мравката да забогатее на гърба на щуреца и искат от правителството да увеличи данъците на мравката, за да плати справедливата цена на богатството си. В отговор на сондажите, правителството приема закон за икономическо равенство и закон срещу дискриминацията. Данъците на мравката са увеличени и плюс това, тя трябва да плати огромна глоба за това, че не е наела щуреца на работа (за да му помогне финансово). Тъй като мравката няма достатъчно пари да си плати глобата и данъците, къщата й е иззета от държавата и тя напуска Франция и се заселва в Швейцария.

Телевизията прави репортажи как щурецът е надебелял. Той е на път да изяде и последните запаси от храна, натрупани от мравката, а пролетта е още далеч. Жилището на мравката се превръща в социално жилище за щуреца и започва да се разпада, защото последният не прави нищо за да го поддържа. И за това се порицава правителството.

Съставя се анкетна комисия по проблема, която ще струва 10 милиона.

Щурецът умира от свръхдоза.

Вестниците “Либерасион” и “Юманите” коментират провала на правителството да се справи със социалното неравенство.

Къщата се превръща в свърталище на банда от паяци имигранти.

Правителството се поздравява с голямото разнообразие на културни общности във Франция.

Паяците организират трафик на марихуана и тероризират целия квартал.

Край.

{ 6 comments… read them below or add one }

bogoizbrania September 5, 2009 at 18:36

И вас ли ви удари отмяната на здравните осигуровки? Съжалявам, така е като се финансират с тези пари всякакви измами и престъпления наричани “медицина”, отгоре дойде тая работа така ви се пада!

Reply

Anonymous September 5, 2009 at 21:32

Колкото и невероятна да изглежда историята, за съжаление точно това се случва и за съжаление това не е само във Франция. Единственото спасение е по всякакви възможни начини да не се плащат данъци.

Reply

Марин September 6, 2009 at 9:11

Не съм съгласен с Anonymous. Решението на проблема е очевидно – следващия път се гласува за други политици, стига с тоя социализъм.

Reply

Reformed September 6, 2009 at 10:07

Докато подготвях материала, попаднах на индийския вариант на историята, доста по-разширен, (на английски език): http://www.speakbindas.com/the-ant-and-the-grasshopper-story/

Reply

Стоенчо September 6, 2009 at 15:36

Социализмът е като чумата.

Reply

Anonymous September 6, 2009 at 16:49

Ето и друг вариант.
Преди няколко дни в супера ( в малък холандски град)преглеждам “жълтия” вестник “Телеграаф”.
Токова жълт, че наште “трудови часове” изглеждат доста по несериозно в сравнение с тях. На първа страница публикуван материал – сациалдемократите предлагат най-горната ставка на данъка доход да се вдигне от 52% на 60%. До мене седи скромна женица, пие си гратис рекламното кафе, комплект с рекламни сладки.Обзалагам се, че е безработна и с проблем да си намери работа.
Подхвърлям приятелски – добри новини, нали, с тези 60 % ?
Ами много хубаво, отговаря ми с усмивка, нека тея с големите пари да поемат по-голямата тежест при кризата.
Ама чакайте, казвам, та нима сегшните 52% са малко ? Колко хора вече си регистрираха фирмите в Белгия и другаде, за да избегнат високите данъци ? Знаете ли, че в моята страна България данъка е само 10 %.
Как е възможно-смая се тя – как се оправяте със социалните придобивки,как събирате парите за тях.И защо се обричате, в полза на богатрите ??
Ние сме друг свят там, трудно е да ви обясня, ние сега започваме капитализма – засмях се аз, сега да говорим за Холандия.(Очаквах да ме закопае с въпроса, като е толкова нисък данъка, защо не си стоите в България-за щастие не ми го зададе). Ето, продължих аз,например жена ми е с 52% данък за повече от една трета от заплатата си.Е, и сега трябва да й се намали заплатата ли ?
Ама вие защо сте толкова ненаситни – казва тя, и с усмивка добави – какво, два стомаха ли имате ??
А, чакайте, впрегнах се леко аз, какво и е толкова голямо на заплатат на жена ми, че да я намалят – чисто около 3000 евро? Има три висши образования с пет специалности, ползва свободно четири западни езика(българския и руския хич и не ги споменавам), и над 30 години опит като специалист.
А, виждате ли, казва жената, а аз как да карам с моите 900 евро помощ като безработна.
Защо,отговарям аз, когато парите не ви стигат, общината ви субсидира и за наема, и за разноските за газ, вода, ток,ваканция и т.н. И все пак всички тези ваши разноски са от високите проценти на данъците.
Наистина сте лакоми – подхвърли отново тя.
Ама, впрегнах се леко аз, та вие сте още млада, защо не завършите нещо и да припечелвате повече, пък и да ви облагат с високи данъци, и тогава да продължи спорът ни.
Наистина искате много – изкиселя леко обикновено приветливата холандка, отпи си последната глътка от кафето и си тръгна, всепак пожелавайки ми приятен ден.
И понеже безплатен обяд няма, налях си и аз едно кафенце с две сладки.
Нали е включено в цените.
Понякога хич не е лошо да си щурче :-)))
[img]http://www.extremecentrepoint.com/wp-content/upload/1252248564-BOGAT ULOW.jpg[/img]

Reply

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: