Няма край кубинската революция

by ExtremeCentrePoint on Saturday, 15 August, 2009 · 13 comments

in Терор и Комунизъм

RI008551

Това е зданието на казармата Монкада в Сантиаго де Куба, където с нападението на 26 юни 1953 година започва Кубинската революция. Това нападение се проваля от пълната безхаберност на революционерите – една част от бойците на Кастро просто не намират сградата, а друга кола с „партизани” се натъкнала на въоръжен патрул … защото качила колата на тротоара. Патрулът иначе нямал никакво намерение да ги спира. Голямата част от нападналите казармата се оказват в затвора. В това число и Фидел Кастро. Скоро след това „кървавият” диктатор Батиста пуска всички на свобода.

Всяка година в Куба се провеждат тържества по повод на този провален щурм. По площадите на манифестации се събира на практика цялото население на острова. На отминалите преди три седмици тържества Раул Кастро държа реч от около 7-8 часа и обеща да увеличи двойно грамажа на продуктите отпускани с купони в революционна Куба. Годината е 2009 – 56 години след събитията в Сантиаго де Куба революцията все още продължава.

В Куба комунизмът най-сетне победи. 230 гр. месо за човек на месец

CUBA/CASTRO

По чужди източници.

Technorati Tags: ,

{ 13 comments… read them below or add one }

bogoizbrania August 15, 2009 at 14:44

КАриерата на Хитлер е започнала точно по този начин, участва в неуспешно нападение и после в затвора медиите го изкарват герой.

Reply

гост August 16, 2009 at 12:02

глупости.едното няма нищо общо с другото.

Reply

Интернационален социалист August 15, 2009 at 17:37

Не можеш да сравняваш Кастро с Хитлер. Хитлер направи Германия
велика, а Кастро затри една хубава държавица.

Reply

Ник August 15, 2009 at 18:37

Иначе, революцията се оказва много здравословна.Почти вегетарианска.
Ама по 7-8 грама месо на ден, на това само здраве му кажи.
ООсвен това кубинците са доста темпераментна нация, носи им се славата.Оскъдицата на животински белтъчини е добре дошла за тях.
Представяте ли си консумация по една пържола на ден – “купонът” щеше да е безкраен..
За съжаление, те ни отнеха една слава,за която мислихме, че сме недостижими. Те излезнаха много по “верни на партията до смърт” от нас.Язък, поне в едно нещо да бяхме си останали първи.
Остана ни утехата, че поне сме недостижими в корупцията.

Reply

Reformed August 15, 2009 at 19:57

Германия е била велика и преди Хитлер. Заради Хитлер германският народ страда много, много време. Заради Хитлер руснаците успяха да стъпят на немска територия и да направят ГДР. И немският народ беше разделен в продължение на половин век.

Reply

Lemmy August 16, 2009 at 3:43

Най-жалкото от всичко е, че поколения кубинци са увредени от комунистическата идеология и в главите им са набити само сърпове, чукове и фундаментална пролетарска завист. Не ми се мисли каква
драма ще настъпи когато цъфнат налъмите и дойде истинската свобода
на острова. Иначе построяването на казината и курортите ще
отнеме само 2-3 години. При положение, че кубинците го поискат.
В противен случай ще има десетилетни мъки като в България.

Reply

Anonymous August 16, 2009 at 11:17

Заради Хитлер и полвин Европа попадна под комунистическо робство.

Reply

сашко August 16, 2009 at 17:26

и красавец
[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/41/Bundesarchiv_Bild_102-12922%2C_Adolf_Hitler.jpg[/img]

Reply

сашко August 16, 2009 at 17:15

да бе голем пич е бил хитлер
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B4%D0%BE%D

Reply

español August 17, 2009 at 22:57

Случайно прочетох статията и коментарите тук и се убеждавам, че по-сбъркани хора от българите няма. В Западна Европа по-голямата част от младите са с леви и революционни идеи, а старите- с десни и консервативни. А България… Без коментар.

Reply

Reformed August 18, 2009 at 13:16

При нас старите са с леви, и за това поне ние трябва да отсрамим. А ти като си с леви, иди в Куба. Какво тука лапаш наготово благата капиталистически?

Reply

Петър Славов August 18, 2009 at 20:50

Каква Куба бе, в КНДР е съсредоточена най-прогресивно мислещата част от человечеството! На светлинни години сме от интелектуалните им върхове! А ако може и малко доказателства за революционните настроения из Европа…
http://en.wikipedia.org/wiki/European_Parliament_… …

Reply

Strahil August 24, 2009 at 15:54

Добре че бяха децата, синовете и дъщерите, на другарите, те пътуваха по западна Европа и до САЩ и не позволиха на родителите си да продължават този тъп и безмислен, а и отвратителен комунистически експеримент. Но все пак тези “дечица” не се оказаха толкова великодушни и щедри и широко скроени, та с промените те заграбиха всичко до което имаха власт да се доберат чрез изнемогващите си партийни родители и с партийния комунистически 10 ноемврийски преврат узакониха поне за 20 години властването си в Криминална България, на някакъв нов вид антисоциален експеримент наречен мирен преход, който много така и не преживяха.
Дали тук ще дойде истински капитализъм от западноевропейски тип или ще остане Руския посткомунистически олигарстичен модел, зависи най-вече от желанието на Европейския съюз да ни измъкне или да ни остави като място за отвеждане на изпражнения.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: