Реставрация – високо вдигнатия поглед отново е на мода

by ExtremeCentrePoint on Tuesday, 21 July, 2009 · 11 comments

in Култура, Тенденции

ROMANIA-NAZI/

Кметът на румънския град Констанца, Раду Мазаре, преди няколко дни е участвал в модно ревю.  На сцената той излязъл с 13 годишния си син в униформи на Вермахта.

Раду Мазаре е собственик на няколко вестника и телевизионни канала в Румъния и е един от най богатите хора в северната ни съседка.  Той обяснил на журналистите, че облякъл германската униформа от Втората световна война защото тя винаги му е харесвала. Особено се вдъхновил от филма „Операция Валкирия”.
Освен това споделил, че винаги се е възхищавал от желязната организация в немската армия и напомнил на журналистите, че през ВСВ Румъния е воювала на страната на Германия против СССР.

{ 11 comments… read them below or add one }

Longanlon July 21, 2009 at 8:25

мда, глупостта не знае граници…

Reply

Не богохулствай! July 21, 2009 at 8:48

Longalon, нямаш място в този блог на неонацистка и неоинквизиторкса идеология! Марш от тука, че ще идеш в ада! А който не се кефи на нацистите, не е християнин!

Reply

Константин July 21, 2009 at 14:46

Горкото дете, не е случило на баща. Манякът, като гледам, освен по униформи, си пада и по строева подготовка.

Reply

edin slep July 21, 2009 at 16:35

Той не е излизал от мода. Един щатски адмирал от времето на всв казва следното: блажени миротворците, но нали някой трябва да пази миротворците?
Военните са като чиновниците, винаги се грижат да имат работа, а разни кретени и тъпи жени се радват на високо вдигнат поглед и добре ушита униформа. Безумие.

Reply

Longanlon July 21, 2009 at 19:11

като го гледам как марширува с отворени длани… дали изобщо е бил в казармата?

Reply

Reformed July 21, 2009 at 21:16

Добре ушитата дреха, пък била тя и униформа, си е нещо хубаво.

Reply

Константин July 22, 2009 at 5:04

Това е правилния начин според уставите на Вермахта, така е в архивните хроники от парадите. Абе, човекът е подготвен, не можеш да го хванеш на тясно. Ще побърка детето, единствената надежда е в събуждането на едиповия комплекс през пубертета.

Reply

edinslep July 22, 2009 at 8:05

Никоя униформа не е просто дреха, както и никоя дреха не е просто дреха – дрехите са символи, с които хората боравят успешно в цялата си история.

Ако човек с пари и влияние, какъвто явно е сниманият господин подхване заигравка с подобна символика, то това е обезпокоително.

Reply

Reformed July 22, 2009 at 8:15

Конкретната униформа, поради това, че е от Вермахта и всички произхождащи от това изводи, наистина е обезпокоителна и си напълно прав и съм съгласен с теб.

Аз говорех за твоя по-общ извод, който правиш: “а разни кретени и тъпи жени се радват на високо вдигнат поглед и добре ушита униформа. “

Reply

edin slep July 22, 2009 at 9:53

Е, аз говоря за същото. Някои от жените, а и хора със стадни инстинкти се радват на властта,
която символизира униформата, а не на добрата и изработка. А схемата униформа-власт е подобна на другата пари-власт, скъп автомобил-власт и същите в обратен ред.
Впрочем не съм анархист, само съм внимателен към символите, защото расо-добър човек, уви не винаги е вярно, докато униформа(офицер)-власт е работеща и вярна.
Дано не съм досаден, темата е дълга и не и е мястото тук.

Reply

stoian July 27, 2009 at 16:13

не е толкова просто. освен черно и бяло има и виолетово. ;-)

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: