С благодарност към победените

by ExtremeCentrePoint on Tuesday, 9 June, 2009 · 32 comments

in Европа, История

Краят на 1944 и началото на 1945 година войната за Германия е вече загубена, но Вермахтът продължава да се сражава до последната минута. Немският войник бавно отстъпва от Изток и дава възможност на Англо-американските сили да напреднат във Франция и Италия. Руските орди стигат до Берлин, но Западна Европа е спасена. Сталин разбира, че се е провалил. 45 години след това, Европа, която немсият войник спаси от болшевишки ботуш през 1945 година, спечели Студената война и изгони руснаците обратно към Урал. Полша, Германия, Латвия, Естония, Литва, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния и България отново получиха свободата си, а СССР се разпадна.

Поклон пред победените. Никога няма да забравим, че те спряха комунистическата чума пред вратите на Берлин.

foto5_web

Reisebericht Frankreich 1914_html_m21662789

449

_igp2009

2h80ba8

{ 32 comments… read them below or add one }

Ей това е черешката на тортата June 9, 2009 at 12:13

Този сайт е прекрасен. Мисля, че по-обекитвни лъжи бяха описани единствено от Мартина Балева. 1984 сега и завинаги. Свръхдържавите преписват историята с помощта на служителите на своите министерства на истината. Най-трагичното е, че те наистина обичат Големия брат.
Фукуяма видя края на историята и беше прав. За съжаление дяволски прав. Очаквам статия, която пише как Османската империя е запазила България от руско асимилиране…Успех на всички служители на Министерството на истината и нека има милост за всички нас един ден.

Reply

сойер June 9, 2009 at 13:06

ако швабите бяха вдигнали белия байрак веднага след курск,сталин за един месец стига до ламанша;-)ама ядец.ного ми е кеф как комундета като горния се нас*рат от злоба когато им се каже истината.фукуяма,мукуяма,османци,1854,5,6,7,8 това е братале,сесесеро паднА.дойчовсите верно спреха комундетата като теб в берлин.благодарим за което.

Reply

Спас Колев June 9, 2009 at 15:12

А ако не си бяха давали зор в Нормандия и Ардените, току виж и нас можеше да ни огрее…

Да не изглупяваме чак дотам. Американските гробища из Франция си стоят, който има желание, лесно може да ги види.

Reply

get June 9, 2009 at 15:31

Добре е написано-края на 1944 и началото на 1945. Тогава войната наистина е загубена след операцията в Ардените. След това германците воюват реално само срещу руснаците.

Reply

Иванов June 9, 2009 at 17:05

Сойерчо насран абдал
май нищо не отбираш.
Кълбо от мръсна кал,
от злоба, кал и бира.

Reply

Reformed June 9, 2009 at 18:47

ExtremeCentrePoint предлага много интересен поглед към събитията към немския войник от ВСВ.

Като категоричен антикомунист също ми се иска немските войници от някакъв алтруизъм, едва ли не, да са се били срещу руснаците – с цел да спасят Западна Европа и Западната цивилизация, но в случая, според моето скромно мнение, просто са се били срещу комунистическите орди по-ожесточено, защото на Западния фронт не е било толкова напечено. Примерно – руснаците са имали много, много голямо числено превъзходство и за това е трябвало да бъдат спрени на всяка цена. Това, че успяват да задържат русите на изток от Берлин е щастливо Божие провидение – те не са го търсили съзнателно (т.е. пак да се повторя – да защитят Западна Европа.)

Така или иначе фактите са, че благодарение на (ожесточената отбрана от страна на) немските войници, руснаците успяват да стигнат само до Берлин. Какво тълкуване ще се приложи на този факт – примерно, че немските войници са спасили (едва ли не съзнателно) Западна Европа от комунизма, е тълкувание, а не факт.

Така да се каже, немските войници са изкупителна жертва, за да не може руският ботуш да стъпи на Запад. Ако не бяха паднали немците в бой, щяха да паднат много глави от много народи на запад от Берлин… Може би само Албионът щеше да остане свободен от болшевизма… но хайде и аз да не градя хипотези.

Reply

Ник June 9, 2009 at 19:48

Да, западът спечели студената война и изхвърли мужика към старите му граници, но какви жестоки последствия останаха да тормозят бившите соцстрани, а и целия демократичен свят.
Та нима България е нормална страна, та нима управляващата коалиция са нормални партии. И колко време българите ще боледуват потънали в мизерия, докато бъдат изведени от пустинята.
На победените да благодарят западните демокрации,
ние – да съжаляваме, че американците не послушаха Чърчил, мужикът да бъде “върнат” в старата му бърлога.Тея нещастници без огромната помощ на запада, просто щяха да се предадът и на колони да се изтеглят скапани към Червения площад.
Така и източна Европа, и България щяха да бъдат сега съвсем други..
( А Ванката сега щеше да е един нежен и завладяващ поет :-))) Жалко…)

Reply

Римл@нин June 9, 2009 at 23:04

Аз съм съгласен с Ник. Горката България останала в руските лапи. Немците наистина са се борили мъжки през 45та, но се съмнявам да са мислили за спасението на Европа. Спасението на Западна европа от комунистите е kолатерален ефект. Немците след събитията в Източна Прусия са знаели какво ги чака и как ще ги колят руснаците. Така че според мен германците са воювали за себе си.

Вярно е и за вялата съпротива на Западния фронт. Даже бях срещал някъде, че ако Патън е искал е могъл да влезе в Берлин още през март 45та. Пред армията му не е имало нищо. Спрял го е Монтгомери, който е настоял да се окупират последователно немските провинции и да не се откъсват танковите съединения на Съюзниците от снабдителните си линии. . Това е поне била официалната причина. Неофициалната, но истинска причина е, че големите победители вече са си били разделили Европа и не е имало как Патън да бъде оставен да сложи край на войната още през март.

Историята рядко е еднозначна. Американци и англичани освобождават Западна Европа от германците, а същите тия геманци се бият като лъвове срещу руснаците и спасяват същата Западна Европа от комунистите. Излиза, че едно “освобождение” може да крие друго “освобождение”.

Както и да е … всичко това не помага ни най-малко на България. 45 руско-комунистическа окупация.

Reply

Иванов June 10, 2009 at 13:40

Домашарите стратези си казаха тежката дума.
А НИК фенчето на прасето Чърчил се е метнало на своя бог.
Понеже прасенцето е настоявало за:
2-ри фронт през Балканите. Да загинат при тази пресечена планинска местност 10-пъти повече американци и 2-пъти повече англичани. Защото участието на англичаните е било почти символично.
А и шансът подготовката, и самия десант да останат незабелязани е бил 0. И успеха под въпрос. Елемента ИЗНЕНАДА, КОЙТО МНОГО ПОМОГНАЛ ПРИ ДЕСАНТА ПРЕЗ ЛАМАНШ НЯМАШЕ ДА ПРИСЪСТВА.
Един такъв опит за десант, пак понегово настяване, е бил проведен по-рано в Норвегия. Десанта бил разгромен от немците и натикан в морето. Погинали много англоамерианци и потопени 10-ки кораби. А Норвегия е планинска страна.
Чърчил страдал от манията, че е велик стратег и военачалник, и засипвал Айнзехауер и Монтгомери с всякакви идиотски предложения.Където се е налагал, в началня етап на войната, съюзниците са търпели сериозни загуби, докато го разберат що за стратег е.
Пследното му най-тъпо предложение било. В заключителния етап на войната, ангоамериканците да се обединят с остъпващите немски войски,, и заедно да атакуват руснаците. Да ги победят изтикат на Изток, като разчитал и на току що изпробваната атомна бомба.
РУЗВЕЛ И АЙНЗЕРХАУЕР НАМЕРИЛИ ИДЕЯТА МУ ЗА ИДИОТСКА И НЕ Я ПОСТАВИЛИ ДАЖЕ НА ОБСЪЖДАНЕ.
Съюзниците на този етап са разполагали с около 3-4 милиона бойци, руснаците около 10 милиона. Били въръжени добре и с висок боен дух. При схватка поръженито на съюзниците повече от сигурно.
През първата световна война, когато е бил май зам. министър на флота била проведена пак по негово настояване, комбинирана сухопътно-морска акция срещу турците на малоазиятския бряг. Англичаните били тотално разгромени от турците, много погинали, още повече пленени. Чърчил бил изгонен от кабинета.
В мемоарите си се самопосочва като централна фигура във войната срещу Хитлер. Бил просто адютант на Рувелт, играле 2-ро степенна роля.
ЗАЩОТО ЗА МАЩАБИТЕ НА ВОЙНАТА, ОТКЪСНАТА ОТ КОЛОНИИТЕ СИ, АНГЛИЯ Е БИЛА ПОВЕЧЕ ОТ СКРОМНА ВОЕННА СИЛА, ПРЕДИ ТОВА БИТА И ПРОГОНЕНА ОТ НЕМЦИТЕ ОТ ЕВРОПА.

Reply

Константин June 10, 2009 at 14:16

Има и друга теза, различна от тази в статията, формулирана от мой приятел, лежал в лагера в Ловеч, Бог да го прости: “Бил съм фашист, глупости, няма човек, който повече от мен да мрази Хитлер – заради него комунягите дойдоха на власт в Българи!”
А иначе, наистина немските сили, включително фолксщурмът и бойците от хитлерюгенд обективно са направили много за да остане по-голямата част от Германия в свободния свят. Няма защо да обсъждаме мотивацията им – съвременни руски историци смятат, че зверствата на работническо-селската червена армия в Източна Прусия и другите окупирани територии са допринесли изключително за ожесточеността на немската съпротива и за неимоверното нарастване на жертвите сред “освободителите”.

Reply

Ник June 11, 2009 at 0:11

Ванка, пак си преписвал от стари съветски учебници за военните училища.
Русняците били “около 10 милиона”..Едва ли, но какво от това ??
Знаеш добре, че основно това е било пушечно месо, подавано на порции
по команда от висшето началство.
А и представи си руския солдат без помощите на западните съюзници –
един приятел казва, че от него би останала само една гола пишка.
Истината е, че американците не са приели предложението на Чърчил от чисто хуманни съображения и лоялност към съюзника.
Да, хубаво, ама за наша сметка – те си останаха далеч, на сигурна дистанция от
комунистическата чума. Оставиха до себе си само идиотския комунизъм на Кастро като мизерно плашило за всеки американец, за да не му минава и за миг през акъла да прави комунизъм.
А сега на нас и сто години няма да ни стигнат за да станем нормална европейска страна – близките петдесет години, докато “рашката” си изчерпе ресурсите, ще бъдем натискани безмилостно към дъното на мизерията, а след това ще ни трябват поне още петдесет години, за да си вземем чист въздух.
Ето, това са последствията от това, че ни оставиха за плячка на мужика.
А ти продължавай да си преписваш от старите съветски учебници, нали за това ти плащат, ще те изкарат до пенсия….

Reply

Panzergrenadier June 11, 2009 at 11:19

Сами сме си виновни. Вместо да си чепкаме носа през 1942 е трябвало да сме при Сталинград да трепеме комунисти и да бесим комисари. Българските политици са се свили да ги отмине бурята. Дръжки, не ги е отминала. През 1944 рашките са ги избили и хвърлили на прасетата в Белене. Старахливците сами са си подписали смърната присъда. А една стохилядна българска армия на изток е могла да обърне хода на войната.

Reply

Бб June 11, 2009 at 11:49

В ответе ли Польша за начало Второй мировой?

_http://www.apn.ru/publications/article21718.htm

В статье требования Гитлера к Польше в 1939 году – согласие на включение Данцига-Гданьска в состав Германии и предоставление последней коридора транспортного для связи основной части Германии и Восточной Пруссии и свободного перемещения граждан между этими частями страны – рассматривались как вполне умеренные, ответ Польши – как по сути амбициозный и самонадеянный, в результате же делался вывод о том, что Польша сама оказалась виновата в той участи, которая ее постигла, что соответственно, делает вполне объяснимым и Советско-германский договор о ненападении от 23 августа 1939 года.

Эмоционально отреагировавшие оппоненты заявили, что по сути данный материал пересматривает решения Нюрнбергского трибунала, возлагает на Польшу ответственность за начало Второй мировой войны. И, что он, соответственно, является недопустимым и скандальным.

Reply

Reformed June 11, 2009 at 12:03

цитат:
А една стохилядна българска армия на изток е могла да обърне хода на войната.
край на цитата

Panzergrenadier,
и какво – цяла Източна Европа да е под Хитлер?

Reply

Иванов June 11, 2009 at 16:07

Когато си дефектен
в ума и между краката.
Да си, да бъдеш честен…
Е невъзможно, братя.
СКОПЕЦ СКОПЕЦА ПАЗИ
и по корема гази.

Reply

bogoizbrania June 11, 2009 at 19:31

Моето мнение е точно обратното, ако ефрейтора не беше пратил милиони хора на сигурна смърт, СССР щеше да сврши преди 1950.

Reply

Иванов June 12, 2009 at 6:21

Като ви чета имам преставата, че присъствам на конгрес на бавно развиващи се.
Един със 100х армия (сигурно от такива като него “смели бойци”), решава изхода на война, в която участвуват милиони. На място, територия и враг, който е унищожил един от гениалните полководци на всички времена НАПОЛЕОН, И ГО ГОНИЛ И НАСТИГНАЛ В БЪРЛОГАГА МУ-ПАРИЖ.
И днес има места, където протестанчета жадни за подвизи могат да покажат на какво са способни. Афганистан и Ирак, натовците ще се зарадват на такава подрепа. Нашите набират наемници и всеки надъхан протестантин е добре дошел. Плащат по 100 дол на ден. Хем ще спечелиш добри пари, хем на дело можеш да покажеж какви деца е раждала, ражда и днеска, българска майка юнашка. А можеш, дава ти се такава възможност да загинеш за каузата на свобод. свят, на войнстващото протестанство,на САЩ. А това никак не е малко.
ЗА КАПАК, БОГОИЗБРАНИЯ НЕСРЕТНИК И НЕДОРАСЛЯК ИЗТЪРСВА ОЩЕ ПО-ГОЛЯМА ГЛУПОСТ.
СеСеСеРо щял да се самоликвидира сам до1950 лето .
Оно и с Русиятя некой чека да стане туй-онуй, ама не стая.

Reply

9-rota June 12, 2009 at 9:01

абе авторе на тоз пасквил а твойте приятели еврейте какво ще кажат по въпроса те дали са благодарни?

Reply

Panzergrenadier June 12, 2009 at 11:35

Хитлер ли е избил българския елит? Предпочитам немско ауди пред съветски запорожец.

Reply

Panzergrenadier June 12, 2009 at 11:39

Червените пришки от 9-рота са се били за евреите. ;-)

Reply

ivo June 12, 2009 at 12:40

Има само един проблем, Русия не постига победа в нито едно сражение срещу наполеон. Даже гениалният Суворов при неговите швейцарски походи. Кутузов, Багратион и Барклай де толи са бягали като са видели френската армия. Тактиката на изгорената земя и съсипването на собственото стопанство – това е тактиката на руснаците. Няма смисъл от военно майсторство, просто оставяш необятната руска земя да погълне нашественика. А народа-ех унас люди много.

Reply

ExtremeCentrePoint June 12, 2009 at 13:39

за тактиката на изгорената земя тук:
http://www.extremecentrepoint.com/?p=19

Reply

Ник June 12, 2009 at 14:47

Иванов:”….А можеш, дава ти се такава възможност да загинеш за каузата на свободния свят….”
Ванка, а не мислиш ли, че е по-добре, отколкото да си умреш спейки в леглото си, взривен в собственото си жилище в Москва от кагебисти (сега ФСБ), изпълнявайки мокра поръчка на щаба на Путин с цел ескалация на войната в Чечня ???????
ПС За незапознати – ФСБ, инициали на “Формация студио Балкантон”
:-))))))

Reply

Иванов June 12, 2009 at 17:49

Ете Ивото му намери лесното. Нали момчето оди босо и по налъми из военната история, та наазнайва нещичко. Суворов бягал…
Руснаците с бягство са стигали до Париж и Берлин.
Наполеон и Хитлер бяха победили и окупирали Европата, и никой не можа да каже гък, да ги спре. Когато се опитаха да окупират и Русията, бяха бити, и разгромени от руската армия и гонени до бърлогите им в Париж и Берлин. ТОВА СА ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТИ МАМЧТА.
А когато фактите говорели и боговете млъквали.

Reply

ivo June 12, 2009 at 18:00

Наполеон се опитва да наложи генерално сражение на руската армия но тя само отстъпва, при бородино самият император заповядва на Кутузов да се бие, резултатът е 44000 френски убити и 55000 руснаци, след това москва е предадена без бой и опожарена. Русия я спасява това, че англичаните купуват шведите и те не атакуват Санкт-Петербург. После всичко е ясно -изгорена земя и -30 градусова зима. Дори при отстъплението си Наполеон се е надявал на генерално сражение но не би. Руснаците просто са знаели колко струват и това си е.

Reply

ivo June 12, 2009 at 18:22

Следва битката на народите при Лайпциг. Там 130000 френска армия атакува бясно 330000 коалиционна армия. Руснаците и австрийците бягат като обезумяли, фронта удържат прусаците и саксонците. Победата спечелват Шарнхорст, Гнайзенау и Йорк фон Вартенберг. След това е абдикацията на Наполеон. А след това е Ватерло-там победители са Уелингтън и Блюхер.

Reply

Иванов June 13, 2009 at 18:17

Чел си история, като сатаната евнгелията.
След като елитната армия на Наполеон е разгромена, измъкнали са се жалки остатъци.И баба можела да го победи, както е станало. Руснаците са свършили главното. Унищожили са най-добрата част от армията му и мита, че е непобедим.10-на године е вършеел по Европа и никой не можал да го спре. Саксонци, англичани, прусаци, англичани и тн. в разни коалиции и комбинации са били разгромявани от него много пъти.
Вече без най-добрата част от армията, морално сломен и болен, е бил е побеДен на Ватерло.

Много болен, получил кризи при започването на сражението,(имал рак на стомаха),изтощен и морално смазан от унищожаването на армията в Русия. Много от най-добрите маршали и генерали го напуснали, и минали на страната на врага. Ако е бил здрав, казват много историци, и на Ватерло Наполеон имал шансове за победа.
ЧЕЛ СИ НЕЩО НАПИСАНО ОТ ИСТОРИЦИ РУСОФОБИ, КОИТО НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРИМИРЯТ С ФАКТА, ЧЕ РУСИЯ Е ТОВА, КОЕТО Е БИЛА, И Е, И ПРЕНЕПИСВАТ ИСТООРИЯТА, КАКТО ИМ ИЗНАСЯ И ПОНАСЯ. НЕМСКИ, АНГЛИЙСИ И ПОДОБНИ ИСТОРИЦИ, КОИТО ЗА ПАРИ ПИШАТ ПОРЪЧКОВИ ИСТОРИИ.
Същата история с повтаря и с Хитлер. При Сталинград и пред Москва той бива победен от руснаците и МИТА ЗА НЕГОВАТ НЕПОБЕДИМОСТ НА БОЙНОТО ПОЛЕ РАЗВЕЧАН. Елитните и най-боеспособни части от немската армия около 3- 4 милиона унищожени и пленени на Източния фронт. Само при Сталинград е била разбита и пленена 300,000 армия на фелдмааршал Паулус,като и той попаднал в плен.
Не си разбрал май нещо съществено. Че историята е тясно свързана с политиката. И написаното от разни историци, по много причини е далеч
от истината. Събитията, фактите, нещата, случките, се подреждата и преценяват, по политически, патриотически и тн, причини, както им изнася на авторите, или така, както им е поръчано от заинтересовани страни.
ИСТОРИЯТА Е НАЙ-ПОЛИТИЗИРАНАТА ОБЩЕСТВЕНА НАУКА.

Reply

ivo June 13, 2009 at 19:39

Къде е разгромена, посочи ми едно сражение освен при бородино, всичко останало е партизанска война, изгорена земя, зима и необятната руска шир. Няма битка, няма военно майсторство.

Reply

ivo June 13, 2009 at 19:44

А и да не се тормозиш, чел съм много военни историци но за теб това което ти цитирах беше от стар мой учебник по руски език от 1984г. Тоест това е историята която знаят и руските деца. То сега да те запознавам с Дезмънд Сиуърд и други явно не си заслужава.

Reply

Reformed June 14, 2009 at 17:04

Panzergrenadier,

Има съмнения, че цар Борис III е отровен точно защото не е искал да се включи в Оста. При посещението си в Германия.

Reply

сойер June 15, 2009 at 13:29

иванушка стига хистерясва бе!колко по се нервиш толкова по-гот ми става.

:-)

Reply

анонимен June 23, 2009 at 19:08

Ако Вермахтът беше победил във Втората световна война, то
едва ли някой от нас щеше да пише на български в този блог.

Някои с видим балкански произход нямаше да ги има.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: