Руските варвари: Паметник на Незнайния Мародер

by ExtremeCentrePoint on Saturday, 9 May, 2009 · 24 comments

in История, Русия, Терор и Комунизъм

treptov-park “Историята, или по-точно историята, която ни се поднася, прилича на запушена тоалетна – пускаш водата, измиваш, а мърсотията въпреки всичко изплува на повърхността”

Гюнтер Грас, “Треакторията на рака”

През октомври 1944 година, съветската армия нахлува в Източна Прусия. Още на границата руският войник го чака огромен плакат:

«ВОТ ОНА, ПРОКЛЯТАЯ ГЕРМАНИЯ!»

За повече нагледност плакатът бил увенчан с голяма стрелка сочеща към ненависния Запад. Само две години преди това, чекистът писател Другарят с главно “Д”, Илей Еренбург, приятелят на Сталин и Берия пише:

” … Ние разбрахме: немците не са хора! Откъдето думата “немец” за нас е най-страшно проклятие. Оттук нататък самата дума “немец” изпразва оръжията ни. Няма да говорим. Няма да се възмущаваме. Ще убиваме. Ако ти не си убил за деня поне един немец, денят ти е провален. Ако ти си мислиш, че вместо теб немецът ще убие съседа ти, ти нищо не си разбрал. Ако ти не убиеш немеца, той ще те убие. Той ще плени семейството ти ще го мъчи и ще го отведе в жалката си Германия. Ако ти не можеш да убиеш немеца с куршум, убии го с щик. Ако на твоя участък има затишие, ако чакаш боя, по-добре опитай се да убиеш немеца преди боя. Ако оставиш немеца да живее той ще обеси руски човек или ще изнасили руска жена. Ако си убил един немец, убии и втори – за нас няма нищо по-весело от немските трупове. Не брой дните! Не брой километрите! Брой само едно: убитите от теб немци. УБИЙ НЕМЕЦА! – това те моли възрастната жена. Убий немеца! – пова те молят децата. Убий немеца! – това крещи земята. Не се колебай! Не пропускай! Убивай! …”

(«Красная звезда», 24 июля 1942 года)

… и руснаците в Германия изпълняват напътствията на Илей Еренбург – убиват немците и изнасилват жените.

Британският фелдмаршал Монтгомери, на когото долагат за поведението на Червената армия в окупираните немски територии, в своите мемоари нарича руснаците “наистина диви азиатци” и добавя: “Тяхното поведение особено по отношение на немските жени предизвиква в нас отвръщение. В някои райони на руската зона практически не са останали немци. Те всички са избягали под натиска на варварите”.

Според американският Генерал Китинг(Keating), който е бил добре запознат със ситуацията в руската част на Берлин: “…разюзданите действия на руските войски са сходни с действията на ордите на Чингис Хан.” В същото време Джордж Ф. Кенан още веднъж потвърждава устно пред американския специалист по международно право Алфред М. де Заяс, това което е написал в мемоарите си: ” … съветите изтриваха местното население от лицето на земята по начин, който няма аналог от времето на азиатските орди”

Берлин, май 1945 година:

Йоахим Хофман. Сталинската изтребителна война (1941-1945 година)
Планиране, осъществяване и документи
Joachim Hoffmann. Stalins Vernichtungskrieg 1941-1945

F.A. Verlagsbuchhandlung GmbH, München, 1998

Още по темата:

Варварите в Източна Прусия. “Armageddon: The Battle For Germany 1944-1945″

Паметник на Незнайния Мародер

През 1945 в Германия руснаците масово изнасилват жени и деца. Спомените на Gabriele Koepp

Генерал Патън за руската победа в Берлин през 1945 година

8 май – Ден на Армагедон. Червените варвари

Две берлински истории за две Германии

Злобният и жесток Албион. Излишните жертви 1944-1945г.

Германците от изток са плащали от джоба си на съветските окупатори.

Още веднъж за руснаците и за немците.

{ 20 comments… read them below or add one }

Ангел May 9, 2009 at 11:00

Ало? Някакво споменаване, че преди това немците избиха 20 пъти повече руснаци? Не обичам руснаците и мразя руската империя, но подобно необективно представяне на фактите е отвратително. Поне през втората световна война немците бяха много по-големи варвари от руснаците.

Reply

тодор July 18, 2011 at 10:47

Ангеле ти бил ли си там?
а знаеш ли колко жени са изнасилили руснаците в България?
при положение че не са ни мразели като германците

Reply

ExtremeCentrePoint May 9, 2009 at 12:02

Никой не оправдава национал-социалистите.

Въпросът е защо руските варвари са измъчвали целия германски народ – жените и децата те какво са били виновни? Точно това е азиатското поведение, за което говорят Патън, Монтгомери и Китинг. Руснаците са се държали като злобни диваци и са малтретирали всички немци. И това не е било инициатива на отделни офицери, а държавна политика както се вижда от написаното от Илей Еренбург. Той призовава: ” … Убивай немците!”, а не убивай виновните. Между двете има огромна разлика.

Доста е спорно кой точно е избил 20 милиона руснаци.

Например интересно е колко са избити от заградителните отряди на Берия от НКВД, колко са загинали в наказателните роти и в лагерите ГУЛАГ.

След това много интересна е ето тази заповед на Ставката, която е показателна за политиката на комунистите:

http://www.extremecentrepoint.com/?p=19

Огромните руски жертви са резултат от политиката на комунистите, които използват цивилното население за човешки щит. Съветската армия дава пет пъти повече жертви от немската защото животът на руския войник не се е ценял въобще.

Reply

тодор July 18, 2011 at 10:51

голяма част от руските жертви са дело на Сталин и некадърните руски командири.
А защо никои не казва колко от руските жертви през войната са разстреляни от НКВД и другите специални части? А колко човека през войната е затрил СМЕРШ, а колко човека са умрели от глад в съветския тил докато комунистическата върхушка е преяждала?
И всичките тези жертви е най – удобно да се припишат на германците. Те така и така са набедени

Reply

Ринги Рае May 9, 2009 at 12:24

http://www.grani.ru/War/m.121695.html
Владимир Абаринов

Пораженье от Победы

(Поразени от Победата)

През 1947 Сталин отменя День Победы. Твърди се, заради страх от фронтоваците. И не напразно. Хората, преминали през ада на войната, се освободили от страха. Младшите офицери се научили да взимат решения. Те разбрали и какво е това чест и лично достойнство. Така както и героите от наполеоновите войни за своето време, на победителите на Хитлер им се е струвало, че времето на деспотизма е отминало.

През 1965 Брежнев възстановил за День Победы статуса на национален празник… На стари години генсекът (генерален секретар) превърна военната слава в пародия, накипряйки се с маршалски мундир и обсипвайки се със звезди на своята и на чужди държави.

През март 1985 генсек става Горбачов. На тържественото заседание в Кремъл по случай 40-та годишнина от Победата, Горби произнася славословие за Сталин. Доста по-късно решава малко да “отвърти гайката” и дори не успял да се огледа, когато резбата изпуснала. При него са прекратени 9-то майските военни паради и е замразено изграждането на мемориала “Поклонной горе”.

Борис Елцин възобновява официалните тържества и превърнал идването на чуждестранни гости по случай 50-та годишнина в принципен въпрос. “Приятелят Бил” е бил принуден да решава доста сложен казус – заради войната в Чечня той не искал да бъде “сватбен генерал” в Москва. Компромисът: Елцин прекратил бойните действия в Чечня за празника, Клинтън отишъл в Москва, но на парада не присъствал.

Десет години историята се повтаря при Путин като фарс. В Кремъл ревниво проследиха кой от лидерите е приел поканата и кой не и по какви причини, като тези сведения се публикуваха като военни сводки.

Днес Русия посреща поредния День Победы стискайки зъби и мрачно оглеждайки се наоколо… В руското обществено съзнание дори след 6 десетилетия войната и победата така и не станаха, както за народите в Европа, ваксина против тоталитаризма и почва за откриване на цеността на свободата. В името на какво бяха принесени тези небивали жертви?
“Сега няма по-мъчителен въпрос от въпроса за свободата в Русия” – пише философът-емигрант Георгий Федотов през 1945. Малко след Победата.

Reply

Ринги Рае May 9, 2009 at 12:31

http://magazines.russ.ru/continent/2006/128/so10.html

Можно воспользоваться и данными о безвозвратных потерях офицеров Красной Армии и вермахта и их соотношении с потерями рядовых. Этот метод дает оценку безвозвратных потерь Красной Армии в приблизительно 21 млн человек, однако она представляется менее достоверной. Если исходить из оценки потерь немецких вооруженных сил, данной Б. Мюллером-Гиллебрандом (4 млн человек), и вышеприведенной оценки в 26,4-26,9 млн погибших советских военнослужащих, то соотношение потерь Красной Армии и вермахта на Восточном фронте будет примерно 10:1. Соотношение же безвозвратных потерь на советско-германском фронте, с учетом потерь союзников Германии, а также тех советских граждан, которые погибли в рядах германских вооруженных сил, будет, вероятно, близко к 7:1.

Reply

Иванов May 9, 2009 at 13:36

Забавно откъде мъкнеш тези Цифрички. На един немец по 7 руснака. Ако,вероятно, може би, приблизително. Нито един сериозен източник. НАПИСАНОТО Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ, КАТО НАПИСАНИТЕ 4 МИЛИОНА ПЛЕННИЦИ В НАЧАЛНИЯ ЕТАП НА ВОЙНАТА, ОТ ЕДИН ТВОЙ КЪЛЕГА ПО ИВЪРТАНЕ НА ИСТИНАТА.
През целия ход на войната пишеха, че са загинали общо около 20 милиона граждани на СССР, военни и цивилни.
За хитлерова Германия сочеха, че са загинали около 12 милиона немци. Доколко са верни цифрите е един Господ знае. Тези цифри се сочат нато най-вероятни от учени историци, изследователи на вторта световна война.
Кото знаем, че тези цифри са важна държавна тайна, дали някой някога ще може да посочи точните цифри на загиналите е съмнително.
Руснаците по едно време само ги увеличаваха, а немците намаляваха, и ги изкарваха под 10 милиона.
Накрая като че ли се спряха на 20: 12 . Но и това не е цялата истина.
ЕДНО Е ВЯРНО, ЧЕ ЗАГУБИТЕ НА ДВЕТЕСТРАНИ СА ОГРОМНИ…

Reply

Иванов May 9, 2009 at 13:55

В СССР е имало цяла автономна Немска република, където са живеели руски немци, както и еврейска автономна република. В съюза са живеели няколко милиона немци.
При царуването на ПетърІ и Екатерина ІІ, която е немкиня по произход, много немци са се преселвали в Русия. Отивали на печалба и работа. Петър и особено Екатерина ІІ им усигурявала добри служби и работа. Давали са им големи привилегии, земя, титли, чинове. Много образовани немци военни и цивилни били назначавани на възлови места в армията и админиспрацията.
Немското присъствие е било силно в царска Русия и в СССР.

Reply

bogoizbrania May 9, 2009 at 13:57

Същите тези, които ги съжалявате, крещаха по площадите “Хаил Хитлер”, нека им е! Както казва Нютон, на всяко дйствие има и съответното равно по сила и противоположно по посока противодействие.

Reply

bogoizbrania May 9, 2009 at 13:59

Пак аз,
за малко да забравя, в Библията пише “Нечестивия пося вятър и пожъна вихрушка”. Е нека се замислят днешните потомци на същите тези нечестивци. Днес се сее много повече вятър.

Reply

Anonymous May 9, 2009 at 15:31

@ bogoizbrania, интересно от кой Бог си избран. Със сигурност това не е християнския.

Reply

сойер May 9, 2009 at 15:54

хе,хе рашките са еб*ти компирите.победители ама ссср го няма на картата и сега стискат по некое девалвирано рубле да си купят немско ауди.ясно кой е победител и кой победен.

;–)

Reply

Ринги Рае May 9, 2009 at 20:42

За др. Иванов – сега от руски источници:
http://www.rian.ru/analytics/20090508/170365008.html
http://www.grani.ru/opinion/sokolov/m.121644.html
http://www.regnum.ru/news/1161575.html

а в тях можеш да видиш и още линкове…

Reply

Римл@нин May 10, 2009 at 1:45

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/us_and_americas/article6245200.ece#cid=OTC-RSS&attr=797093

But he will be aware of the sensibilities of his German hosts before the D-Day commemoration and by travelling to Dresden — a city destroyed by ferocious Allied bombing in February 1945 — Mr Obama will also acknowledge how Germany suffered during the Second World War.

Reply

ivo May 10, 2009 at 20:51

Иванич, Ринги Рае ти посочва източници, аз ти посочвам източници – и то само руски източници. Само ти философстваш и демагогстваш. Е дано поне на вчерашният ден да си ходил на манифестация.

Reply

Иванов May 11, 2009 at 3:08

Това Интернет и вестничетата ли норичаш източници. Ти прочел си книга от сериозен автор или се самообрразоваш, като почукваш клавиатурката и ровиш по сайтчета със съмнително съдържание. В Инт. всеки пише каквото поиска и само малоумник може да повярва на нещо написано тук, без да го е сверил поне с 2-3 сериозни източника.
От кога разни вестничета и Инт. форуми и сайтчета станаха носители на светата истина.
Случва се понякога, но много рядко и е 1 на милион.
Ако това не си го разбрал напразно и губиш тук времето.
Литература колкото искаш за 2-та световна война. Библиотеките са препълнени и в тях няма и следа от твойте тъпи недомислици.

Reply

Ринги Рае May 14, 2009 at 12:31

“Литература колкото искаш за 2-та световна война. Библиотеките са препълнени и в тях няма и следа от твойте тъпи недомислици.”

Др. Иванов, световните библиотеки отдавна имат електронни бази, а от години вече са достъпни и през интернет. Тази (гадна) американска измислица е само още едно средство за по-лесно намиране на информация. Вместо да ходя до Народна библиотека (или до Библиотеката на Конгреса, оле!), просто си чета от компа.

Следа от наречените от теб “недомислици” наистина няма в сводките, от които ти се информираш.

Досега никъде няма даден от теб източник към информацията, която ползваш. Не си споменал нито едно заглавие или автор. Май не се усещаш, че всичките ти претенции се изпаряват яко дим на фона на нищо-неказването ти.

Айде, дай поне едно заглавие на “сериозен” източник или име на автор! Не е проблем, ако книгата не е от българска библиотека.

Ще те подсещам под всеки твой подобен коментар.

Reply

николов, Историк November 7, 2010 at 23:00

АМИ ЦИФРИТЕ СЪВСЕМ ОФИЦИАЛНО ГИ СЪОБЩАВАТ РУСНАЦИТЕ, КОЙТО ИСКА ДА ЧЕТЕ. И ГОДИНА СЛЕД ГОДИНА СТАВАТ ВСЕ ПО-УЖАСЯВАЩИ, НИКАКВИ АМЕРИКАНЦИ ДА НЕ НАМЕСВА ДРУГАРЯ. ДА ЧЕТЕ НА РУСКИ АКО МУ СТИГА ОБРАЗОВАНИЕТО. И ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИВТАНА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ СЪЩО. АКО НЕ Е ИСТИНА ЗАЩО ГО ПУБЛИКУВАТ САМИТЕ РУСНАЦИ? АМИ ЗАЩОТО РУСИЯ НЕ Е СССР – ТАМ ИМА МНОГО МИСЛЕЩИ ХОРА – МНОГО ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО В ЧУГУНЕНОТО БКП/БСП!

Reply

ах February 25, 2016 at 18:17

Това “книга от сериозен автор” предполагам означава “книга от саветски офицер”

Reply

Къчо Карамасуров March 3, 2018 at 0:17

….УБИЙ НЕМЕЦА! – това те моли възрастната жена. Убий немеца! – пова те молят децата. Убий немеца! – това крещи земята. Не се колебай! Не пропускай! Убивай! …”
(«Красная звезда», 24 июля 1942 года)
… и руснаците в Германия изпълняват напътствията на Илей Еренбург – убиват немците и изнасилват жените.
-АМИ ЗАЩО ОЩЕ У НАС, СЛЕД…ЧЕРНИЯ СЕПТЕМВРИ 1944 Г. НАХЛУЛИЯ У НАС… 300 000-ЕН СЪВЕТСКИ КОРПУС ЗАПОЧВА ДА ИЗНАСИЛВА И ТУК , ОЩЕ ПРЕДИ ДА СТИГНАТ…ТАМ , БЕ !?? ДА УБИВАТ – НЕВЪОРЪЖЕНИ БЪЛГАРИ , СЪЩО !??

Reply

Leave a Comment

{ 4 trackbacks }

Previous post:

Next post: