Джейкоб Зума – новия Президент на ЮАР

by ExtremeCentrePoint on Thursday, 23 April, 2009 · 38 comments

in Африка

SNF22ZULU2-280_786548a Джейкоб Зума. Зулус. Възраст – 67 години. Полигамен – има три жени и най-малко 13 деца. С една от жените си се развел, а петата му жена е починала. В миналото обвиняван в изнасилване на болна от СПИН. В съда като оправдание казал: “Аз след това се измих”. Освен това по неговите думи изнасилената носела къса поличка и така се опитала да го съблазни.

Син на полицай. След смъртта на баща си не успява да завърши училище. Съратник на Нелсон Мандела. Бил на военна подготовка в СССР …

Technorati Tags: ,,

{ 37 comments… read them below or add one }

Спас Колев April 23, 2009 at 8:08

Хехе, а по време на измиването е бил председател на Националния съвет по въпросите на СПИН. Ето кой ще надскочи Мбеки…

Reply

Иванов April 23, 2009 at 9:21

Хехе. МАни, мъни. Става интересно. Дали има само представителна или реална власт. Или са го сложили само за утеха и радост черното човечество

Reply

Anonymous April 23, 2009 at 11:14

баси, тоя би обамама по всички показатели. баси президентите хюсейн обама, джейкоб зума, гоце, чавес, лула, моралес, мугабе развива се като епидемия

Reply

Ник April 23, 2009 at 17:34

Ааааа, южноафриканците си решиха проблема..
Ето, това е най-силната му страна – военната подготовка в СеСеСеРе.
Виждам го как с лекота координира при въздушен бой мощна нападателна единица, представям си как вещо поема командването на морска ескадра, командните пултове на зенитните установки са като играчка в ръцете му, сам той е летял на съветска ракета, като се е приземил с катапулт…..
Въобще човек от хората на Иванав.
Но, хайде стига да го хвалиме…
Сега има пред себе си голям проблем – ще се наложи да ритне топката при откриване на световното футболно първенство в Южна Африка, а не може да обуе обувка…
Просто му е неудобно знаеш това човешко приспособление….
Та, блазе на Южна Африка, отърва се окончателно от белите прасета, сега вече само напред и нагоре…
Как не можахме и ние поне малко….

Reply

ivo April 23, 2009 at 18:11

Южна Африка вече е безвъзвратно съсипана, язък за всичко, което белите направиха там.

Reply

Иванов April 23, 2009 at 19:12

Нещо не сме в крак май.
Човеко е облекъл народна носия, да си е близо до народо и той да го мисли и има за народен човек.
НАРОДЕН ПРЕЗИДЕНТ. Сега и винаги било модерно, и е мечтата на всеки днешен президент.
А ИНАЧЕ СИ ИМА ДОКТОРАТИ ПО НАУКИТЕ И НЯКОЛКО ВИСШИ ОБРАЗОВАНИЯ.
Има си ги милионите, богато момче е- и има много, ама много смокинги и фракове последен писък на модата.
Майстор в политическите игри и неглупав човек.
СЛУЧАЕН ЧОВЕК НЕ СТАВА ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА ЮАР.
Това не е Албания или…България…
ЮАР е една голяма и много богата държава, със завидна материална и обща култура.
МНОГО БЪЛГАРИ ЕМИГРИРАТ И НАМИРАТ ПРЕПИТАНИЕ ТАМ…
И се чувствуват и живеят много добре и са доволни от живота и хората там. Били много толерантни.

Reply

Петър Славов April 23, 2009 at 19:55

Дай някакви източници за образованието на Зума. Аз не намерих такива. В уикито пише, че е придрапал едва до пети клас. Списъкът с обвиненията срещу него е безкраен и човекът е компрометиран отвсякъде. И аз имам подобна представа за ЮАР, така че този пост ме шокира. Обаче се поразтърсих в нета за това създание и се оказа, че е просто един от многото демагози – диктатори, може би най-близо до Робърт Мугабе. Майстор в политическите игри – не знам, но определено е успял да се възползва по максимално ефективен начин от ситуацията, която предхождаше управлението му. Но такива като неговите номера не биха минали другаде освен в Африка. Жалко за хубавата страна. Ако се задържи, ще я съсипе.

Reply

ivo April 23, 2009 at 20:37

Имам няколко познати живяли в ЮАР, и бивша колежка, която с мъжа си са били служители в нашто посолство там. На всички думите им баха – след белите там предстои само разруха. Жалко за Бафана-Бафана.

Reply

Ринги Рае April 23, 2009 at 21:15

Иво, аз пък очаквам мои приятели да се евакуират от там – доста време издържаха геройски на експериментите. Този със сигурност ще ги върне, вероятно само като междинна спирка. Но поне ще се видим на живо (с приятелите, не със Зума).

Като знам как се взимат дипломи в БГ в комбинация с вицовете от соц-а за канибалите си правя пълна картинка.

@Иванов, то и Станишев има докторат, и ПожарникарЪт също… Това от никъде не е критерий за компетентност. Както и милионите – тук такива с милиони си имаме и си ги знаем що за стока са. Майсторите в политическите игри също ги гледаме непрекъснато на родна почва, че и точно сега търпим такОв енергиен майсторлък…

Първата ми реакция на фотото беше “е, те такава гротеска и в Холивуд не могат да спретнат…”, ама не посмях да го напиша. Не физиономията, а изразът й е отвратителен.

Пак към Иванов – падам си по такива носии, ама ако може върху по-добре скулптурирани фигури – поне малко да приличат на телата от кожите.

Reply

Римл@нин April 23, 2009 at 23:51

ЮАР има атомна бомба, от която доброволно се е отказала. Предполага се, че имат няколко устройства на склад. Белите оставиха ЮАР със статут на ядрена сила, черните ще я докарат до холерата.

Reply

Reformed April 24, 2009 at 9:38

Ако може лека корекция в текста – петата му жена на вожда се е самоубила, не е просто починала (справка – статията на английски).

Reply

ExtremeCentrePoint April 24, 2009 at 15:15

Иванов, лъжи и клевети ще бъдат трити.

Получаваш предупреждение.

Правилата тук:

http://www.extremecentrepoint.com/?page_id=1578

Reply

Иванов April 25, 2009 at 13:53

Абе кое не харесваш. Че Буш страда от липса на интелект и куца с 2-та крака в провописа, че е избутал Харвард с танталови мъки и връзки, и зорлем се е докопал до тройката. Та това си е обществена тайна и беше повод за смях на образована Америка.
За туземеца ли? Та нашите и английски туземци да не са по- добри. Чърчил е избутал зорлем конско военно училище, а на 60 год и след това, е бил даже по-дебел и шкембелия от този туземец.
А за туземеца не се грижи. Щом като Буш при неговите способности е успял да отмъкне диплома от Харвард. Този синковец, за да стане от нищо нещо има поне десет като неговите, купени или подарени от най-престижни университети в ЮАР, и никак не е случаен човек. Като презиент сега ще му подарят поне още десетина доктората, плюс тези, които вече има.
Та и Чърчил не го е натискала науката. Зорлем избутал средното и е бил приет в конското военно училище като син на лорд, с връзки; баща му по това време май е бил министър на финансите. Втори по значение пост в британското провителство. Такива са фактите.
А когато те говорят(ако има кой да слуша) и дедо Божето млъквало.

Reply

Петър Славов April 25, 2009 at 22:27

На няколко пъти повтаряш, че не бил случаен човек. Изясни се какво по-точно значи това. Не е случайно прост олигофрен ли? Това, че са го избрали, говори не толкова за него, колкото за тях. Аз не мога да те разбера. От писането ти излиза едва ли не, че му се радваш на това говедо. От друга тема пък останах с впечатлението, че подкрепяш ядрен удар срещу Израел. Или пък талибаните.

Reply

Ринги Рае April 26, 2009 at 0:26

Цитат от Др. Иванов:
“А за туземеца не се грижи. Щом като Буш при неговите способности е успял да отмъкне диплома от Харвард. Този синковец, за да стане от нищо нещо има поне десет като неговите, купени или подарени от най-престижни университети в ЮАР, и никак не е случаен човек. Като презиент сега ще му подарят поне още десетина доктората, плюс тези, които вече има.”

Какво повече да се каже? 10x, др. Иванов, за пълноценното разясение.

Reply

Иванов April 26, 2009 at 9:34

Виж какво г-н Славов, ще се опитам да отговоря едно по едно
Разбира се че не е случаен. Случаен дотолкова, доколкото беше случайно недоразумението президент-Буш. До и около него има армия от съветници и хора, които са го издигнали и поставили на това място, те ще управляват, а той ще се репчи и преставлява пред народо и свето държавата ЮАР.Ще обира и събира почетни дипломи и медали и ще минава за “народен президент”. 90% от населението са като него, полуграмотни, неграмотни и ЧЕРНИ АФРИКАНЦИ..
ИЗРАЕЛ ТЪРСИ ЯДРЕН УДАР. Ако не смени политиката и не се нагоди към днешните условия в региона, ще го получи. Не може една държавица джудже, да се репчи на стотици милиони араби, някои от тях и свръх богати на петрол, и да очаква че те ще клечат вечно в молитвена поза, и ще се примиряват с диктата и господството на господа евреите. И те периодично, с повод и без повод, да избиват със стотици от тях, за да всяват страх и омраза.
Последния път в Газа, за един убит евреин, за компенсация убиха по 100-ина палестински жени и деца. Това не е само мое мнение, а и на западни наблюдатели. Те имат гръб със САЩ. Този гръб омекна, САЩ вече не е това което беше, а и не е готов да носи товара на неадекватната еврейска политика на своя гръб вечно. САЩ има свои и интереси и те не съвпадат винаги с еврейските.
ТАЛиБАНИТЕ СА СИ ДОМА. Не искат никой да ги учи как и с какво да живеят. Те са в правото си да прогонят всеки нашественик, дошел неканен на тяхна земя. Дошел с огън и меч да властва над тях и да унищожава с всичко възможни средства, несъгласните с господството на чуждите нашественици. Там до вчера са били англичаните като колонизатори. Били са прогонени; след това руснаци, преди тях имало други. Всичките са били или избити, или безславно прогонвани. Те като че ли с вечно във война. Такава им е историята. Казват специалисти, че това са най-добрите бойци в света. Алкайда, дрън, дрън…Това е само предтекст. Тези търсят друго и ще го получат.
С тази война САЩ и коомп. може да дестабилизират целия район, което май вече става с Пакистан, а това може да има непредвидими поледици за света,региона и Израел.

Reply

ivo April 26, 2009 at 9:54

Какъвто и да е Зума истината е една и е много проста-без белите Африка ще се срине.

Reply

Иванов April 26, 2009 at 17:36

Какво ти дреме-ми дреме на теб и мен за Африка. Там живеят африканци, стотици милиони африанци, между които има много свестни и образовани хора. Те ще си решът проблемите, както е най-добре за тяхи и по техному. Ние да си гледама нас, че не сме добре и не вървим на добре. Досега никой не им е помогнал за нищо, а само са ги обирали. Като най-много са отмъкнали от Юж.Африка англичаните, като и други държави от Европа са участвували в грабежа на континента. И други европ. държави са имали там колонии.
ДОНЯКЪДЕ И НА ТОВА СЕ ДЪЛЖИ ВИСОКИЯ СТАНДАРТ НА ЖИВОТА В ЕВРОПА СПОРЕД ВИДНИ ИКОНОМИСТИ.
Знаете ли че според статистика, доколко е достоверна незнам, около 10,000,000 африкански роби са прекарани през океана и продадени по плантациите на Северна Америка от роботърговци през 17 и 18 векове, където са работили за едното ядене до самата си смърт. НА ТЕХНИЯ БЕЗПЛАТЕН И ДЕНОНОЩЕ ТРУД СЕ Е ДЪЛЖАЛ БЪРЗИЯ ИОНОМИЧЕСКИ ВЪЗХОД НА СЕВ.АМЕРИКА, твърдят мнозина.
В ТЕЗИ ТВЪРДЕНИЯ ИМА МНОГО ИСТИНА.

Reply

ivo April 26, 2009 at 17:44

Иванов, когато си прав не споря. Тук за мен си прав.

Reply

ivo April 26, 2009 at 17:46

С една малка поправка, по последни данни не са 10 милиона а над 15 милиона.

Reply

Петър Славов April 27, 2009 at 18:09

Африканците сами са си виновни, няма смисъл да ги съжаляваме. Пък и те нямат абсолютно никакъв принос за прогреса на човечеството въобще. Това е нормалната еволюция – след като са на толкова ниско цивилизационно ниво, няма как да очакваме, че те ще колонизират Европа, а не обратното. Европейците не са откраднали абсолютно нищо от Африка. Това е все едно да изнасяш петрол от аборигените – като не го използват, защо им е? Това за робството също е смешен аргумент – търговията така или иначе си е съществувала открай време, и не само външни сили като арабите са я практикували. А развитието на Северна Европа и на Америка няма нищо общо с робския труд. Все едно да кажеш, че Индия е станала икономическа сила заради производството на манганови руди.

Reply

ivo April 27, 2009 at 19:35

Петре и с теб съм съгласен, главните продавачи на роби са били негърските крале. Те са продавали поданниците си без угризения. Гледал ли си филма Амистад. Той е по действителен случай. Само, че там не се споменава, че реално съществуващият прототип на главният герой след освобождението си се връща в родното си място в Африка и започва лично да продава сънародниците си, защото нямало смисъл да оставя тази печалба на испанците.

Reply

ivo April 27, 2009 at 19:42

Иначе икономиката на южните щати на САЩ и отделно на цяла Латинска Америка е преживяла бум благодарение на безплатният робски труд. Но в един момент в индустриалната ера се е оказала вече изчерпана и затова е била гражданската война в САЩ-между промишленият север и робовладелският юг. Линкълн въобще не го е интересувала сътбата на неграта, той е казал Ако мога да спася съюза без да освободя нито един негър ще го направя.

Reply

Римл@нин April 27, 2009 at 20:48

Доколкото си спомням най-голямо парче от пазара на роби в Африка са държали арабите. Белите са били основно прекупвачи. Както каза иво плащали са на племенните вождове или на арабски търговци на роби, които са въртели този бизнес без прекъсване още от времената на Римската Империя. Робството не е от вчера и не започва с появата на белия човек в Африка, а много, много преди това.

;-)

Reply

ivo April 27, 2009 at 21:23

Като междувременно се знае приблизителният брой на робите прекарани през Атлантика а никой не знае броят на робите продадени от арабските ловци в Индия, Персия и различните мюсюлмански емирства и държави а дори и в Китай.

Reply

Петър Славов April 27, 2009 at 21:41

Гледал съм “Амистад”, но не съм знаел за “реалното” продължение. Какво значи: “индустриалната ера се е оказала вече изчерпана”? Твърде неясно. Според мен пък индустриалната ера си продължава и днес. Сравни “бума” на икономиката на южните щати и на северните. А това за Латинска Америка е смешно – там са едни от най-бедните страни (или са били, през обсъждания период). Въобще само робският труд не може да допринесе за развитието на една страна. Нима Холандия става първа търговска сила през XVI век заради него!? Европейската цивилизация, пренесена и в Америка, има много дълго развитие, обусловено от комплексни фактори (гръко-римската цивилизация, ренесансът, протестанството и т.н). На нея й е било предопределено да доминира от останалите. Господството й няма нищо общо с робския труд.
P.S. Позицията на Линкълн през годините наистина е изопачена от действителността. Той бил не просто расист, а направо расист-хардлайнер.

Reply

Ринги Рае April 27, 2009 at 21:55

Петър, само в потвърждение на твоето: погледни сега, в кризата, кои дейности са с най-малки загуби – там, където има новост – интелектуален продукт. Това е всичко, свързано с интернета – новите комуникации, и все още свободни! Има ли профсъюз на програмистите!? (реторичен въпрос – няма!)
Знам, че ще ми изкарат статистики за бума в Азия – не работи! Не че нямат “просперитет”, просто там идеята за свободата и отговорността, която носи, се къса. Иначе – почти робски труд кипи, та ври! Цените в Китай в момента за труд са по-високи от добрите български заплати, но свободата на духа??? (само парите сравнявам с тукашните, при нас свободата на духа го духа, сори – гаднички мисли са ме нападнали, дано е за кратко).

Reply

Ринги Рае April 27, 2009 at 21:57

Освен свобода – има и споделяне на знание. Това много плаши неможещите.

Reply

ivo April 28, 2009 at 18:09

Петре прочети внимателно-казах в индустриалната ера плантаторската икономика основаваща се на роби, какао и памук се оказва изчерпана.

Reply

ivo April 28, 2009 at 18:17

До настъпването на индустриалната ера южните щати са имали ключовите постове в конгреса и армията, икономиката им изцяло е зависила от износа на памук от плантациите. Затова през 1812 г. президента Рандолф обявява война на Великобритания и е съюзник на Наполеон, заради английската блокада на европейските брегове и забрана на износ на стоки за тях. След навлизането на парната машина и на свободният фермерски и наемен труд северът дръпва неимоверно много.

Reply

ivo April 28, 2009 at 18:20

А за бум на латинска америка-тук аз се изразих неточно, грешката е моя, просто съществуването на южноамериканските държави се е градяло само на плантациите пълни с роби. Просто трябваше да напиша съществуване а не бум.

Reply

Слави Генчев September 3, 2009 at 12:51

баси, още една маймуна!

Reply

viliana September 21, 2009 at 23:48

кажете ми за университетите в уар.за архитектъра ме интересува,какви са испитите колго е таксата

Reply

Stiv June 16, 2010 at 0:47

Иванов, Иванов!Хапчетата! http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=548&aid=13324

Reply

Мирчо June 19, 2010 at 21:54

Тази грозна и безумна маймуна, този присмех на човечеството ли е новият президент на т. нар. РЮА?! Ужас, но твърде подходящ за тази затъваща страна на получовеци. Без никакъв расизъм – той е за изостаналите в политическо и историческо отношение персони, мога да кажа, че негрите в Африка не са носители на никакъв цивилизационен модел – живот в стада, уреждане на отношенията с тояга в главата, тотална липса на образование и пр. Високи цивилизационни достижения имат както белите, така и жълтите – всеславните източни империи, и червени – древните държави в Централна и Южна Америка. Но не и тези кандидат хора от Афика, които яростно отказват всякакъв подтик към индивидуално и обществено развитие, унищожават с лека ръка постигнатото от колонизаторите и в крайна сметка се обричат на саморазрушение – все по-ускоряващо се впрочем…. А, и забравих още нещо – проявяват животинска жестокост и безчовечност във всяко отношение – в международните войни, в граждански конфликти, в партийните свади и “обикновените” престъпления! Не виждам нищо, което да отнася тези същества към модерния свят, където хората се ръководят от правилата на морал, закон и вяра, сдружават се и взаимно си помагат, и най-вече – дори и в конфликтите имат установени елементарни правила на хуманност. Съжалявам да напиша това, но в редица отношения системата на апартейд преди носеше ред и спокойствие и в крайна сметка беше основа за икономическо и културно въздигане на бившата ЮАР (ядрена програма, космически постижения, силно развита и балансирана икономика, ефективна социална система и най-вече строга законност)
Прочее Южна Африка, връщайки се към животинските кожи и страсти я чака фатален край, на който засега се “радват” само белите хора там…

Reply

Е. Димова July 20, 2010 at 19:44

Колко тъжно… Не съм съгласна с вас! Образованието не е критерий за интелигентност. Виждала съм много типове, които се правят на умни, а всъщност не знаят нищо за живота и живеят с едини объркани мисли, където парите заемат огромна част от жалките им фантазий. Не парите, а простите неща ни правят щастливи.
Африканският народ живее зле и никога няма да се оправи, докато има толкова алчни хора! Ще ме прощавате, ама от там масово изнасят злато, нефт и диаманти. Да не говорим за какаото, което покрива нуждите на половината свят и се пласира по-добре от дрогата. А знаете ли, че в какаовите ферми работят деца отнети насилствено от семействата им заради неизплатени дългове към държанните учреждения? Как да си изпратят хората децата на училище като ПОДОБНИ СГРАДИ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ? Нямат болници и лекарства, а сте седнали да говорите за Америка и Европа дето умишлено пуснаха болестта СПИН точно в Африка (спомнете си за Луда крава, Птичи грип, Свински грип, Антракс в Европа и другите, които не са ни известни все още)! Това ли наричате хуманност? Ами световната криза която остави милиони хора без работа и препитания най – вече в Европа, с едничка цел – банките да прибират от длъжниците, а после да продават, богатите да купуват по – евтино и да стават още по – богати… Къде се вписва в тази картина обикновеният данъкоплатец с нищожна заплата? Моля Ви, не оприличавайте тази цифромания с икономически напредък и световна хуманност!!!

Reply

Е. Димова July 20, 2010 at 20:47

Както е тръгнало, скоро и в България ще започнат да затварят болници, училища, детски градини, защото населението с всяка изминала година намалява. Тогава ще разберете колко е голяма унищожителната сила на Америка и как ще плачете, когато няма да дойде никой да ви извади от калта. Подобно на африканците ще ви плюят в очите (не че сега не го правят) и ще ви третират като идиоти.

Това не са празни приказки, вижте този видеоклип: http://vbox7.com/play:76a22e95

“Ако се борим за нов господар, то ние сме глупци” – Васил Левски

Reply

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: