Снайпер хумор: “Един изстрел, двама убити”

by ExtremeCentrePoint on Thursday, 26 March, 2009 · 26 comments

in Близък изток, Терор и Комунизъм

00qq453h В сайта на израелския вестник Haaretz  може да видите тениските, които някои еврейски войници си поръчват. Например, сред снайперистите от бригадата Гивати, е популярна тениска с бременна арабска жена на прицел с надпис: “1 shot 2 kills”.

На друга рисунка се вижда убито палестинско дете, плачеща майка и захвърлено мече с надпис “Better use Durex”(дурекс е известна марка презервативи). Вестникът цитира социолога Сасон Леви от университета Бар Илан:

“Този феномен е част от процеса на радикализация, който претърпява страната и войниците са в предните му редици.” Според социолога изображенията на фанелките показват как някои хора в армията възприемат палестинците: ” … те имат чувството, че палестинците не са хора, не са човешки същества и следователно с тях може да се постъпва както им е угодно …”.

Също в Haaretz вчера имаше статия за съобщение на експерти по правата на човека към ООН:

” Изрелските войници по време на операцията в Газа са използвали 11 годишно момче като жив щит”

00qq52t7

По чужди източници

{ 24 comments… read them below or add one }

Марин March 26, 2009 at 8:47

Със създаването/разрешаването на държавата Израел британците са направили проблем, който ще продължава столетия.

Reply

Longanlon March 26, 2009 at 8:54

човече, загледай се във фланелката на снимката – по цялото протежение на гърба има една гънка, а там където е числото 2 особено голяма.

въпреки това самата картинка не е нагъната изобщо – явно е, че е добавена на фотошоп към снимката.

покажи сайта за продажба и тогава ще ти повярвам за фланелките.

малко съм подозрителен към снимки на “лошите” израелци откак на сайт подкрепящ палестина, в статия за вредите и последиците от обеднения уран видях очевадни монтажи на деформирани деца и даже една снимка от артуърка на играта Doom 3 (представена за страдащ от радиацията палестинец)

Reply

Ruslan Trad March 26, 2009 at 9:32

За твое съжаление снимките са истински, иначе нямаше да бъдат показани по BBC и Al Jazeera , уважавани медии. Още повече нямаше войнизи да ги показват с гордост. Излез от измисления свят.

Reply

Ник March 26, 2009 at 10:01

Да, зловещо, нечовешко !!
Но какво има от другата страна на границата – озверелия касапин Хамаз + океана на арабския свят, в който Израел е едно островче, заплашено денонощно от цунами..
Господи, помогни !!
Амин..

Reply

сойер March 26, 2009 at 11:26

снимките са истински.вчера имаше кратък репортаж по zdf.

Reply

Anonymous March 26, 2009 at 12:28

Фалшификат било ама друг път:

Израелските военни официално обявиха като “неприемливи” шокиращи изображения и надписи, щамповани върху тениски, които израелски войници са си поръчали, за да отбележат края на военната служба.

Преди няколко дни израелският в. “Хаарец” разкри, че върху подобни тениски са нарисувани “мъртви бебета, скърбящи върху гроба на рожбите си майки, насочени към деца оръжия и бомбардирани джамии”.

На една от тях, носена от снайперист, била изобразена бременна арабска жена с център на мишена върху корема й и придружаващ надпис “Един изстрел, две жертви”.

На друга – за пехотен снайперист, било написано “По-добре използвайте “Дюрекс” под снимка на мъртво палестинско бебе и плачещата му майка.
още по темата

Един от войниците обяснил, че това е облекло “за дома, за джогинг или за казармата, не да излизаш с него”.

Израелската армия побърза да увери обаче, че въпросните тениски “не са в съгласие с ценностите й” и са просто “безвкусни”. Нейни представители заявиха, че подобен хумор е неприемлив, а командирите са били инструктирани да наказват дисциплинарно тези, които произвеждат блузите.

Наскоро в медиите изтекоха свидетелства на израелски войници, според които им е било разрешавано – и в много случаи нареждано, да стрелят по невъоръжени цивилни палестинци, често без разумна причина.

Те поставят под съмнение твърденията за “морално” водене на военните действия по време на офанзивата в Газа от началото на годината.

Reply

Longanlon March 26, 2009 at 13:58

не съм гледал предаванията – гледам само снимката в тая статия. всеки който разбира малко от едитване на снимки може да види несъответствието, което посочих.

пак казвам – покажете ми други снимки.

твърдите, че сайтове продават тия тениски – дайте да ги видим тия сайтове.

Reply

ExtremeCentrePoint March 26, 2009 at 14:22

Информацията е от израелския вестник Haaretz. Днес както прочетох по-горе е имало и официално обяснение от армията. Армията се дистанцира, но не отрича факта.

Reply

Ангел March 26, 2009 at 14:24

Израелците са най-близо до бърлогата на зверовете – истинските, 100-процентовите мюсюлмани. Колкото един мюсюлманин е по-близо до идеала за мюсюлманин, толкова по-малко общо има с човешкото и човещината. Например, всички знаем за 100-процентовия мюсюлманин Бин Ладен. Колкото и ужасен да ни изглежда този жесток масов убиец, той е напълно чист праведник и даже мъченик от ислямска гледна точка. Ислямът е много зъл, но има за съюзник официалната пропагандна машина на Запада. В резултат на което много малко хора имат представа за истинския ислям. Ценностите на исляма са диаметрално противоположни на ценностите на Запада, които са в общи линии ценности и на българите. Ислямът мрази свободата, демокрацията, творчеството, жените, хората, които могат да мислят сами (гяурите), гейовете, негрите, музиката, кучетата, толерантността и общо взето всичко красиво и добро, за което се сетите.
Надявам се, че израелците, като притиснати до стената от ислямската заплаха, ще са първите, които ще нарушат заговора за мълчание на западната мейнстрийм медия, академия и политически елит и ще започната да изнасят истината за уродливото, зло, изпълнено с омраза лице на исляма и най-после широката публика ще разбере кой е големият враг на цивилизацията и благоденствието в нашите дни.

Reply

ExtremeCentrePoint March 26, 2009 at 14:31

твърдите, че сайтове продават тия тениски – дайте да ги видим тия сайтове

Longanlon, кой е твърдял, че има сайтове където се поръчват тези тениски за да искаш линк? Ако обичаш избягвай тези похвати. Прочетох внимателно анонимния текст:

израелски войници са си поръчали, за да отбележат края на военната служба.

Reply

Reformed March 26, 2009 at 15:38
Longanlon March 26, 2009 at 20:59

На линка виждам същата картинка, за която твърдя, че не е истинска. Филмчето не показва фланелки. Линковете не водят към сайтове с фланелки или други снимки.

Reply

ExtremeCentrePoint March 26, 2009 at 22:28

Longanlon, кой е твърдял, че има сайтове където се поръчват тези тениски за да искаш линк?

Тук само ти твърдиш, че подобни сайтове няма. Докажи го.

Можеш ли да дадеш линк за сайт, който доказва, че няма сайт на който могат да се поръчат тези тениски?

;-)

Reply

Reformed March 26, 2009 at 23:51

@longanlon

Под снимката пише:
The printed t-shirts were discovered by an Israeli newspaper (Pic: courtesy of Yanai Yechiel)

В края на статията пише:

“A spokesman for the Israeli Defence Forces (IDF) told Sky News Online, the t-shirts were printed on the private initiative of the soldiers and their designs “are not in accordance with IDF values and are simply tasteless. This type of humour is unacceptable and should be condemned”.”

Превод на най-важното:
“Тениските са били лична инициатива на войниците и техния дизайн “не е в съгласие с ценностите на Израелските Защитни Сили /IDF/ и са просто безвкусни. Този тип хумор е неприемлив и трябва да бъде порицан.”

Лична инициатива означава, че са си ги правили самички. От друга страна, съм съгласен с мнението на говорителя на IDF.

Reply

Лъчезар Томов March 27, 2009 at 9:45

Това е начин да се преодолее ужасът на войната. Хамас постоянно използват деца и бременни като жив щит и нарочно ги бутат, за да бъдат убити, така ще има повече медиен отзвук и най – вече ЩЕ НАКАРА ВОЙНИЦИТЕ НА ИЗРАЕЛ ДА СЕ УСЪМНЯТ В КАУЗАТА. Подобно нещо прави и Милошевич, когато вкара жени на военни да спят с тях в казармите им, за да ги улучат НАТО-вски бомби.

Reply

Gipsy Girl March 27, 2009 at 14:32

Toва дали ще помогне?

:-(

Обич никога не стига

Ти, който почваш да четеш сега това стихотворение,
изпитвал ли си някога за миг съмнение,
че поговорките наистина са прави,
че Господ бави, но не може да забрави?
Че който зло желае, страда.
А не остава без награда
доброто, сторено без корист,
и че човешката ни орис
е да се борим за доброто
и за човечността, защото
обиди, завист, интригантство,
лъжи, кавги, пиянство
тъй заразили са всемира,
че днес и вярата умира.

Без нея (тъжна констатация!) –
и цялата “цивилизация”,
уви поставена в кавички.
(Но не от всички! Не от всички!)
Убиваме цивилизовано
и лъжем все по-образовано,
и с хитрости най-съвършени
прескачаме норми свещени.

Копаем на другия гроба,
а там ни очаква прокоба.
Защото Бог е заместен с Власт.
Или още по-страшно – от Аз.
И тъй си живеем умиращи
с тук-там мъдреци протестиращи –
идеалисти наивни наричани,
осмивани или отричани,
проводници на Любовта –
спасителката на света.

Ти, ако все още четеш това стихотворение.
си от последните и без съмнение
ще разтопиш на ближния сърцето,
макар метално кат’ монета!
Ще продължиш любов да сееш!
С омраза не се живее
и само гибел се постига!
А обич никога не стига!

Мадлен Алгафари

Reply

Иванов March 28, 2009 at 11:59

Да,Екстремен. Снимките са истински, повече от истински. Случая бе порицан и от израелската преса. Големи юнаци са тази еврейска главорези. Особено, когато воюват с жени и деца и слабо въоръжен противник, какъвто са палестинците. Те разполагатс леко и полулеко стрелково оръжие, срещу тежкиТЕ и средни танкове, оръдията И ракетсните установки от среден и тежък калибър, щурмови хеликоптери и модерни бойни самолети на еврейте, и с никаква въздушна защита.
ТАКА ЧЕ ШАНСОВЕТЕ ИМ СРЕЩУ ЕВРЙТЕ БЯХА НУЛЕВИ…
Това не беше война, а масово избиване на араби устроено от израелската сбирщина. За един загинал еврейн, са били убивани за компенсация по стотина и нещо палестинци, предимно цивилни, жени и деца. При десетина загинали евреи беха убити над 1200 палестинци.САМО…
Платените слуги на разни проЕВРЕЙСКИ фондации, КАТО ТОЗИ ЛОНГАНЛОН СЕ ОПИТВАТ ДА ГИ ЗАЩИТАВАТ
Цял свят ги проклина и намрази за тези зверства.
ВСЕ СИ МИСЛЯ ЧЕ ЕДИН ДЕН, И ТОЗИ ДЕН НЕ Е ДАЛЕЧЕ, АКО ЕВРЕЙТЕ НЕ КОРИГИРАТ СВОЕТО ПОВЕДЕНИЕ…
АРАБИТЕ ЩЕ ИМ ГО ВЪРНАТ ТЪПКАНО.
И ЗАСЛУЖЕНО!

Reply

valeri March 30, 2009 at 10:13

“АРАБИТЕ ЩЕ ИМ ГО ВЪРНАТ ТЪПКАНО.
И ЗАСЛУЖЕНО!-а после?

“И от язвата, С която Господ ще порази всичките народи, Които са воювали против Ерусалим; Месата им ще тлеят, докато още стоят на нозете си, И езикът им ще тлее в устата им.”-захария 14:12

Reply

Anonymous March 30, 2009 at 14:34

За кой Ерусалим е говорил Захариа?

Reply

Иванов September 2, 2009 at 14:29

Сега 21 век след р.хр.человече. И твойте библейски заклинаия само клатят въздуха.
Остави тези бабини деветини на еврейски месия от преди преди 2-3 хиляди години, на престарелите баби и гаргите рошави, дано някоя се подплаши от тях.
С вашите библейски заклинания ставате жалки и смешни.
Тези еврейски престъпления са отвратителни. Ако не се стреснат
израелците ще свършат зле.
САЩ имат едно на ум , а светът вече 101. А без безрезервната подкрепа на САЩ Израел е въздух под налягане. А тя е под въпрос вече .

Reply

БЪЛГАРИН January 1, 2010 at 2:54

ЕВРЕЙСКИЙ ФАШИЗМ В РОССИИ 1917 – 2005 -http://ny911.forum24.ru/?1-0-0-00000017-000-0-0-1261997346 -четете братя , за да знаете дупката на змията !!

Reply

ПИЧА ОТ МАРОКО January 1, 2010 at 2:55

Полный текст http://minusinskmera-best.mylivepage.ru.

Содержимое “пломбированного вагона” (3(16) апреля 1917 года):

1. УЛЬЯНОВ, Владимир Ильич (Ленин);
2. СУЛИШВИЛИ, Давид Сократович ;
3.УЛЬЯНОВА, Надежда Константиновна (Крупская);
4. АРМАНД, Инесса Федоровна;
5. САФАРОВ, Георгий Иванович;
6. Сафарова — Мартошкина Валентина Сергеевна;
7. ХАРИТОНОВ, Моисей Мотькович;
8. КОНСТАНТИНОВИЧ, Анна Евгениевна;
9. УСИЕВИЧ, Григорий Александрович;
10. Усиевич (КОН), Елена Феликсовна;
11.РАВВИЧ, Сарра Наумовна;
12. ЦХАКАЯ, Михаил Григорьевич;
13. СКОВНО, Абрам Анчилович;
14. РАДОМЫСЛЬСКИЙ, Овсей Гершен Аронович; ( Зиновьев);
15. РАДОМЫСЛЬСКАЯ, Злата Эвновна; (с сыном 5-ти лет)
16. Бойцов Н. (Радек К.Б.) (Собельсон)
17. РИВКИН, Залман Бэрк Осерович;
18. СЛЮСАРЕВА, Надежда Михайловна;
19. ГОБЕРМАН, Михаил Вульфович;
20. АБРАМОВИЧ, Мая Зеликов;
21. ЛИНДЕ, Иоган Арнольд Иоганович;
22. БРИЛЛИАНТ, Григорий Яковлевич; (Сокольников);
23. МИРИНГОФ, Илья Давидович;
24. МИРИНГОФ, Мария Ефимовна;
25. РОЗЕНБЛЮМ, Давид Мордухович;
26. ПЕЙНЕСОН, Семен Гершович;
27. ГРЕБЕЛЬСКАЯ, Фаня;
28. ПОГОВСКАЯ, Буня Хемовна; (с сыном 4-х лет)
29. АИЗЕНБУНД, Меер Кивов.
30. Рубаков (Андерс).
31. Егоров (Эрих).

Reply

ПИЧА ОТ МАРОКО January 1, 2010 at 2:57

II. ПЕРВЫЙ СОВЕТ НАРОДНЫХ КОМИССАРОВ
1. Председатель совета народных комиссаров – Ульянов (Ленин). Числится русским. На самом деле Ленин был полуевреем по матери (Бланк), а это по раввинским законам – полный еврей.
2. Комиссар Иностранных дел – Чичерин. Числится русским. Чичерин по отцу был из старого родового дворянства, а по матери – еврей. Женат был на еврейке.
3. Комиссар по делам о Национальностях – Джугашвили (Сталин). Числится грузином.
4. Президент Высшего Экономического Совета – Лурье (Ларин). Еврей.
5. Комиссар по восстановлению – Шлихтер. Еврей.
6. Комиссар Земледелия – Протиан. Армянин.
7. Комиссар Государственного контроля – Ландер. Еврей.
8. Комиссар Армии и Флота – Бронштейн (Троцкий). Еврей.
9. Комиссар государственных земель – Кауфман. Еврей.
10. Комиссар общественных работ – Шмит. Еврей.
11. Комиссар общественных снабжений – Е. Лилина (Книгисен). Еврейка.
12. Комиссар народного просвещения – Луначарский. Числится русским. На самом деле – еврей из выкрестов. Был женат на еврейке Розенель.
13. Комиссар вероисповеданий – Шпицберг. Еврей.
14. Народный комиссар – Апфельбаум (Зиновьев). Еврей.
15. Комиссар общественной гигиены – Анвельт. Еврей.
16. Комиссар финансов – Гуковский. Еврей.
17. Комиссар печати – Коген (Володарский). Еврей.
18. Комиссар по делам о выборах – Радомысльский (Урицкий). Еврей.
19. Комиссар Юстиции – Штейнберг. Еврей.
20. Комиссар по эвакуации – Фенигштейн. Еврей.
21. Его помощники – Равич и Заславский. Евреи.
Итого – из 22 двух высших руководителей страны 17 человек были евреи , 3 числились русскими (Ленин, Чичерин, Луначарский), 1 – грузином (Сталин) и 1 армянин (Протиан) .

Reply

ПИЧА ОТ МАРОКО January 1, 2010 at 2:58

ВОЕННЫЙ КОМИССАРИАТ состоял из 35 евреев, 7 латышей и 1 немца, русских не было.
КОМИССАРИАТ ВНУТРЕННИХ ДЕЛ состоял из 43 евреев, 10 латышей, 3 армян, 2 поляков, 2 немцев и 2 русских.
КОМИССАРИАТ ИНОСТРАННЫХ ДЕЛ состоял из 13 евреев, 1 латыша, 1 немца и 1 русского.
КОМИССАРИАТ ФИНАНСОВ состоял из 24 евреев, 2 латышей, 1 поляка и 2 русских.
КОМИССАРИАТ ЮСТИЦИИ состоял из 18 евреев и 1 армянина, русских не было.
ПРОВИНЦИАЛЬНЫЕ КОМИССАРЫ – 21 еврей, 1 латыш и 1 русский.
БЮРО ПЕРВОГО СОВЕТА РАБОЧИХ И СОЛДАТСКИХ ДЕПУТАТОВ В МОСКВЕ состояло из 19 евреев, 3 латышей, 1 армянина, русских не было.
ЦЕНТРАЛЬНЫЙ ИСПОЛНИТЕЛЬНЫЙ КОМИТЕТ 4-го РОССИЙСКОГО КОНГРЕССА РАБОЧИХ И КРЕСТЬЯНСКИХ ДЕПУТАТОВ состоял из 33 евреев и 1 русского – (Ленина).

Из 42 сотрудников (редакторов и журналистов) имевшихся в то время газет («Правда», «Известия», «Знамя труда» и т. д.) только один Максим Горький не был евреем.

Reply

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: