Завръщането на оръжията

by timber on Friday, 20 March, 2009 · 2 comments

in Африка

17.03.2009 Кения | Вчера полицията в Найроби е унищожила 4000 единици огнестрелно оръжие конфискувано от местните бандити. В Африка притежаването и носенето на оръжие практически не се санкционира от властта. Въоръжен е всеки, който може да си го позволи . Така нещата се връщат в нормалното си състояние. Над един милион години човекът е бил въоръжен. От 150 години политиците се опитват да му отнемат това право, но оръжията се завръщат и първа е Африка.

00qkhhay

00qkgxa3

Technorati Tags:

{ 1 comment… read it below or add one }

Римл@нин March 21, 2009 at 1:33

В Кения полицията запалила 4000 оръжия отнети от “бандитите”. Да ама в Африка всички въоръжени са бандити – включая и полицията и армията.

В Европа оръжията са под много строг контрол, а в САЩ не толкова. Ако вярваме на ляво-зеленото политическо племе забраната за притежаване на оръжие би ни донесла “вечен” мир. Тогава защо:

=================================================

17-годишен застреля 15 души в Германия

11 март 2009 / News.dir.bg

15 души по последна информация са били убити, след като въоръжен младеж откри огън в училище в Югозападна Германия.

======================================

Пак кървава драма в Германия – 5 жертви
19 март 2009 / News.dir.bg
Само дни, след като 17-годишен германец уби 15 души, нова кървава драма се разигра в страната – мъж застреля с пистолет съпругата си и 8-годишния си син, рани трима младежи и накрая се самоуби.

======================================

17-годишен стреля по майки пред детска ясла във Франция
20 март 2009 / News.dir.bg
Единадесет души бяха обстрелвани край детска ясла във френския град Лион, предаде Асошиейтед прес, като се позова на местните власти.

============================================

Какво излиза? И в САЩ и в Европа откачалките и бандитите намират начин да си доставят оръжие. Но в Европа най-губещи са обикновените граждани, които нямат възможност да се защитят. Законът работи в полза на лудите и престъпниците.

И в Африка е така. И там е забранено притежаването на оръжие със закон …

Reply

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: