САЩ: легализация на марихуаната като форма на борба с бюджетния дефицит

by ExtremeCentrePoint on Monday, 2 March, 2009 · 12 comments

in Тенденции

testiculeshc8 Депутатът от Калифорния, Том Анмиано, депозира в понеделник проект за закон, който предвижда данък върху производството, покупката и продажбата на марихуана. Данъкът ще донесе около 14 милиарда долара в държавната каса.

Вносителят  претендира, че законът е дори закъснял. През 2009 година, три проучвания на общественото мнение в САЩ показват, че между 40 и 44% от анкетираните са за легализиране употребата на марихуана, а само 15% са категорично против.

Technorati Tags:

{ 12 comments… read them below or add one }

Иванов March 2, 2009 at 18:35

идиоти и идиотизми дал Бог. Ще донесе 14, а колко по 14 милиарда ще отнесе за лекуване на наркозавиими, наркомани и погубените от дрогите хора.

Reply

Longanlon March 2, 2009 at 18:47

Иванов, марихуаната е много по-малко вредна от алкохола

Reply

vassilev12 March 2, 2009 at 19:12

И от тютюна е по “полезна” и определено по-трудно трудно ставаш зависим.

Reply

Ник March 3, 2009 at 10:33

Тук Америка върви доооста години след Холандия.
Тав. Иванав ще приветства тази стъпка в Русия след 101 години, малко преди заробването й от Китай :-)))))))
(Знаете, без петрол и газ, Русия ще се разпокъса на малки “княжества”, които няма да представляват проблем за мощен Китай – според прогноза на Мммммагаданският институт за……….и т. н.)

Reply

ivo March 3, 2009 at 11:31

Ник, все си мисля, че Китай няма да чака 101 години.

Reply

Милен April 2, 2009 at 23:54

Четох коментарите и виждам, че повечето от вас смятат, че марихуаната и тежките наркотици /кокаин, амфетамин и да не дава господ Хероин/ са едно и също нещо. Това е все едно да се забраним употребата на ножове, защото с нож може да си срежеш хляб, но може и да убиеш някой. Всеки нормален човек знае, че тютюнът е взел много повече жертви от колкото всички наркотици взети заедно, но защо тогава тютюнопушенето не е забранено?!?! И за всички тези които казват, че марихуаната е начин за бягство от реалността и намалява социалните контакти ще кажа, че не е вярно, защото всяко нещо употребявано с мярка и граница е хубаво. Аз лично съм ЗА легализацията на марихуаната, защото вярвам, че по този начин ще се намали употребата на тежките наркотици, а пък и в държавната хазна, ще влязат доста пари, които могат да отидат за образование, спорт и т.н. Същият е въпросът и с проституцията, но защо да се легализира след като мое да се проституира без особени проблеми и незаконно?!?! Така, че нека марихуаната се легализира и всички живеем в един по либерален свят в който всеки прави нещо сам за себе си, а относно това, че деца използват тежки наркотици, това е въпрос на семейство и възпитание.

Reply

JOINT June 23, 2009 at 22:04

Zavisimi ot trevata taka li?Pogubeni ot drogata ti mai hal haber si nqma6 zakvo stava vapros.Kato ne znae6 nedei da pi6e6 komentari

Reply

JOINT June 23, 2009 at 22:06

Komenatara mi se otnasq kam parviq komentar.S sve race podkrepqm legalizaciqta na marihuanata.

Reply

JOINT June 23, 2009 at 22:12

Legalizaciq shte e nai dobre no ne mi se vqrva v tazi konservativna darjava v koqto jiveem.Da ne govorim che polovina ot balgarite kato chuqt treva i ve4e si mislqt za nai dolniq narkotik a horata koito pu6at gi mislq za nai dolnite narkomani.

Reply

Reformed June 24, 2009 at 8:44

Ако сина ти пуши марихуана, а дъщеря ти е проститутка, едва ли ще си толкова либерален в изказванията си.

Reply

CriminalMinded December 17, 2010 at 16:19

1vo e mnogo otnositelno tova s ako du6terq ti e kurva i sina ti trevoman..ne e nujno ako sina ti uvajava laikata du6terq ti da e kurva a i kakto i da gleda6 legalize ili ne toi ako e re6il da pu6i 6te pu6i bii go prebii go toi pak 6te izlezne i 6te zapali.. a v na6ta tolko bedna durjava edna legalizaciq 6te se otrazi dosta dobre na ikonomikata ni..

Reply

Bob Marley December 17, 2010 at 20:32

Нищо не се разбира от това което си написъл явно много яка трева си пушил такава че невроните ти направо са се конектирали и десконектирали.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: