Когато и думите засядат в гърлото

by ExtremeCentrePoint on Wednesday, 14 January, 2009 · 9 comments

in Близък изток

Фосфорни бомби, вакуумни боеприпаси, ракети с обеднен уран за разрушаване на тунелите по египетската граница и като резултат много убити терористи от Хамас, но и палестински деца и майки. Няма ли да има край това?

Победените:

2009_01_12t124037_450x312_us_palestinians_israel

gaza3

и “победителите”:

capt_0298797d81d44af6bf48d05b8c060443_mideast_israel_palestinians_jrl188

И, значит, нам нужна одна победа,
Одна на всех.
Мы за ценой не постоим!

{ 7 comments… read them below or add one }

Ангел January 14, 2009 at 23:07

Близката история показва, че само по подобен начин може да се постигне нещо – след като през 2006 г. в Ливан бяха убити 1000 души и разрушени много сгради, Хизбола общо взето спря да изстрелва ракети срещу Израел. Току виж и Хамас си взели урок сега.

Reply

Римл@нин January 15, 2009 at 1:15

Точно. Само така може да се постигне нещо. НО има едно голямо “НО” – дали постигането на това добро нещо няма да бъде надминато от колатералните вреди. Тези операции водят до силно негативен ефект не само сред откачалките араби, но и по целия свят.

Според мен ефекта е обратен – няма ясна победа над Хамас, а вредите за Израел са огромни. Операцията продължава вече 18 дни, а резултатите са много съмнителни. За сметка на това медиите са заляти със статии и снимки на палестински жертви. Открито особенно в Скандинавската преса се сравнява ставащото в Газа с преследванията на еврейте през ВСВ. Израел губи неимоверно от тази ситуация.

Reply

Ринги Рае January 16, 2009 at 1:01

Къде е границата за насилие? Едва ли някой може да отговори.
Газа и газта? Нима изнудването на Путин да е с по-малко жертви? Не са толкова разтърсващи, не стават за новини, нали?
Газа и случващото се в България тези два дни. Полиция срещу мирен протест на студенти, майки, лекари, пенсионери и фермери. Измислени и нагласени оправдания от политическото ръководство на МИлицията.
Властта приложи сила срещу мирен протест след като си осигури провокатори и дори ги толерира. Тогава тези във властта могат ли да бъдат свалени по мирен начин? Може ли някак си помирно, потихо и без болка да се махнат тези пиявици от тялото на страната? В момент, когато без тях нещата ще вървят по-добре?
Едно мнение на участник в протеста, при това твърде интелигентно:
http://yurukov.net/blog/2009/01/15/celta-na-dne6niq-protest/#comment-7442

Какво ли ни чака?

Reply

Иванов August 27, 2009 at 14:48

ИНТЕЛИГЕНТНОТО мнение на едно…нищо. Интелигентното мнение на подгласник, плюл си на очите и без капка мозък и съвест.
Сравнява убитите над 1000 деца, жени и старци от еврейскити снайперисти(убивали за забава бременни палестинки, 1 изстрел, 2-ма убити) с газовата криза, прдизвикана от опроселите и крадливи украинци.
Браво чилече. С тази крастава съвест и крокоилско дебелоочие си готов кадар за пропагандната машина на МОСАД.
Виж какво е написал преди 200год. Р. Бърнс за такъв като теб.
Покойник был дурак и так любил чины,
что требует в аду короны сатаны.
-Нет,-молвил сатана.-Ты зол,
и даже слишком,
Но надо обладать каким-нибудь умишком!

Reply

БОГОМИЛ January 1, 2010 at 2:20

СИБИРЯЦИТЕ ВЕЧЕ ЗАЯВИХА , ЧЕ НЯМА ДА ЗАЩИТАВАТ ГАЗО-НЕФТО-ФАШИСТИТЕ ОТ МОСК-АУ , ЧЕТОХ ГО НА НЯКОЛКО МЕСТА В РУСКИ ФОРУМИ — А ТИЯ , ДВАМАТА , ПУ , И МЕ , МИ НАПОМНЯТ ЗА МАКС И МОРИЦ !!

Reply

ПИЧА ОТ МАРОКО January 1, 2010 at 2:24

Само в Ню-Йорк избягалите от КГБ и модерна Русия са 200 000 души !!! В рая на “гнилия капитализъм ” !! къде сте ,цървени чакали ???

Reply

БЪЛГАРИН January 1, 2010 at 2:37

ИВАНОВ–вижда се , че рублите също са пари ?? добър си по руской язикой !! А ти няма ли да си ходиш завинаги в твоя хороша страна – не моя ?? Там ти първо убива , после намира причина , нали ?? Т и – руска твар или не ? Ти отива и праща мой поздрав на свободен народ ЧЕЧЕНИЯ ?? Или Русия е по свободен народ – прави война с когото поиска ?

Reply

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: