Приятел в нужда се познава. Украйна ще ни помогне с газ в трудния момент, а Русия не

by ExtremeCentrePoint on Saturday, 10 January, 2009 · 3 comments

in България, Икономика

Украйна ще задели от газта си и ще помогне на България.

С писма до президентите на България и Молдова, президентът на Украйна Виктор Юшченко е обещал от днес  Украйна да започне да доставя природен газ на двете държави.

До 2,5 милиона кубически метра газ е обещал приятелски Киев на нас и на Молдова. Като имаме предвид, че минималното потребление на страната е 6 мил. кубически метра, излиза че братята славяни от Малката Русия ще задоволяват 42% от спешните ни нужди.

В същото време на Русия не и пука. На нея кога ли и е пукало за България – точно обратното! В цялата ни съвременна история Русия е враг №1 на българщината.

Благодарим на Украйна. Няма да го забравим, защото приятел в нужда се познава.

{ 3 comments… read them below or add one }

Zaw12929 /Wladowa January 11, 2009 at 11:43

Русия може да е номер 2 защото Враг номер 1 на България сме си самите ние. Но всяко зло, за добро. Какво е доброто
– не сме част от Русия
– не сме част от руски планове
– ние сме част от ЕС и НАТО. Какво би задоволило амбициите ни:
Да ни изпратят като омиротворител на Русия, да налагаме демокрация Да станем главен разпоредител на руския газ за света Заради тази услуга, той за България ще бъде безплатен. Още- тя ще получава транзитни такси и не на последно място – да посочим ние бъдащето на Путин, Ееее , то ще е само минало и Русия трябва да спре да съществува, за да спре русофилството у нас и да се възцари Българската империя с помощта на НАТО. Защото ние нямаме амбиции на завоеватели, каквито е имала винаги Русия, а сме либерали, демократи центристи и потомци на Велика България. Затова не ни съдете строго. Обичайте България, която ще пребъде чак до Монголия. Толкова неутолим е българския неодемократичен дух! Ха сега кажете наздраве юнаци или вече не ви носят главите. Натряскали сте се като руснаци. Тогава на пишете в Унтернет! Опасно е.

Reply

Живко November 4, 2013 at 23:01

Човеко! Избери си по-ниски цели, нещо по-естествено за нас, накарай жените ни да раждат по 2 деца като за начало.

Reply

Газа November 6, 2013 at 12:29

Една добра новина със стара дата! Украйна е започнала да доставя газ на др. страни. Значи са напреднали много в технологиите за това. Разработили са своите находища. Това е супер. Ще станат независими и няма да крадат повече от руския. Както и няма да зависят от Русия.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: